Integrálják a Facebook, a WhatsApp és az Instagram üzenetküldőjét

Szerző: Bakodi Péter
2019.01.25. 19:59

Zuckerberg ötlete lehetővé teszi, hogy a felhasználók akkor is csetelhessenek egymással, ha nincsenek regisztrálva a másik közösségi oldalra.

Integrálják a Facebook, a WhatsApp és az Instagram üzenetküldőjét

A fejlesztők már el is kezdték összehangolni az egyaránt a Facebook tulajdonában lévő népszerű közösségi oldalak üzenetküldő rendszereit, és a tervek szerint még idén, de

legkésőbb jövő év elejére szabadon kommunikálhatnak a különböző platformok felhasználói egymással, anélkül, hogy a másik alkalmazást is telepítenék

adta hírül a New York Times. Lényegében tehát egy kizárólag WhatsApp-ot használó, a megszokott alkalmazásán keresztül kapcsolatba léphet, egy csak a Facebookon regisztrált ismerősével.

Sajtó értesülések szerint Mark Zuckerberg, a Facebook vezetője így igyekszik új lendületet adni a sorozatos botrányok miatt megtépázott hírnevű vállalatcsoportnak. A Facebookot az elmúlt években komoly kritikák érték a felhasználók adataival kapcsolatos visszásságok miatt, és a politikai folyamatokra is kihatással levő hamis hírek rohamos terjedéséért is sokan a céget okolják.

Ezek a aggályok jelentős szerepet játszanak a mostani fejlesztésben is, éppen ezért lehetővé teszik a felhasználók közötti titkosítást az új üzenetküldő platformon is.

Bennfentesek arról beszéltek az amerikai lapnak, hogy

az üzenetküldők integrációjával a Facebook növelni akarja a felhasználói aktivitást a céghez tartozó különböző közösségi oldalkon,

ezzel új reklámlehetőségeket hozva létre. De ami még talán ennél is fontosabb, hogy a Facebook az új rendszerrel hatékonyan veheti fel a versenyt az Apple és a Google okostelefonos üzenetküldőivel is.

Bakodi Péter
Bakodi Péter az Azonnali újságírója

Tetszett a cikk?

Az Azonnali hírlevele

Nem linkgyűjtemény. Olvasmány. A Reggeli fekete hétfőn, szerdán és pénteken jön, még reggel hét előtt – tíz baristából kilenc ezt ajánlja a kávéhoz!

Feliratkozásoddal elfogadod az adatkezelési szabályzatot.

Kommentek