+++ Kérj egy Reggeli feketét! Heti háromszor küldjük neked. Nem linkgyűjtemény: olvasmány. +++
Szerző: Pintér Bence
2019. január 24. csütörtök, 13:40
Egyre nagyobb a verseny: ki fejleszti ki az első működő repülő autót?

Csattanós választ adott év eleji „Hoppá! 2019 van, hol van repülő autóm?” című cikkünkre a Boeing, akik épp a minap tesztelték sikeresen a repülésre alkalmas személygépjárművüket,

 

ami azért kinézetben elég messze áll azért attól, amit a közös képzeletünkben „repülő autónak” hívunk,

 

inkább egyfajta helikopter-drón-repülő hibrid, ami pilóta nélkül, automatán működik, és képes a függőleges fel- és leszállásra.

 

A nagy és közepes repülési cégek (Airbus, Aeromobil, Volocopter,Vertical Aerospace) most teljesen rá vannak pörögve arra, hogy melyikük lesz az első, aki ki tud fejleszteni egy olyan modellt, amit tényleg lehet aztán városon belül személy- és csomagszállításra használni. Ehhez nem csak egy működő eszközre van szükség, hanem arra is, hogy teljesen átgondolják a városi forgalomszervezést.

 

A Boeing ezért például a SparkCognition nevű startupcéggel és az amerikai Szövetségi Repülési Igazgatósággal közösen dolgozik egy olyan forgalomirányítási rendszeren, ami képes kezelni a repülő eszközök megjelenésével háromdimenzióssá váló utakat.

 

Tehát mivel még rengeteg szabályozási, jogi és technológiai gubancot dolgot kell kibogozni, van időnk megnézni azt, hogy hol tart most a projekt. Mutatjuk:

 

comments powered by Disqus
Hírszolgáltatás

Szájer József ereszcsatornán menekülős botránya elvitte a hetet nem csak az Azonnalinál, de egész Magyarországon. Mit szólnak az ügyhöz az utcán?

Lengyel lapértesülés szerint nem ez a legkomolyabb probléma vele kapcsolatban.

Mindezt ráadásul úgy tették meg a korábbi elnököt, Igor Dodont támogató képviselők, hogy korábban még pont ők szavazták meg Dodonnak, hogy irányíthassa a titkosszolgálatot.

Tovább szolgálhatnád derék fejdelmed / Ha nem tsaltak volna így tőrbe tégedet!

Mindez válasz a franciaországi iszlám merényletekre. A belügyminiszter szerint az iszlám radikalizmus terjesztésének jeleit fogják keresni a hatóságok.

Kényelmes pozíció ezt leírni, pedig nincs így. A Paradigma Intézet az Azonnalin!

A hét kérdése

Tud-e jönni a Jézuska, ha marad az este nyolcas kijárási tilalom? Hogyan korlátozzuk a szilveszteri bulikat? Dönts te, mielőtt a kormány döntene!

Azért ide elnéznénk

Mi is, képzelheted. Gyere az Azonnali olvasói Facebook-csoportjába kibeszélni mindent!

December 16-án délután 4-től, szigorúan online, regisztrálni is kell hozzá. Érdemes.

Ezt is szerettétek

Leginkább úgy, hogy nem veszel semmit. A karácsonyi vásárlási láz beindulása előtt környezetvédelmi szakemberekkel jártunk utána, hogy lehetünk zöldebbek.

Milyen volt a jugoszláv néphadsereg katonájaként megélni a boszniai háború kitörését; miért éppen úgy születetett meg a béke, ahogy?

Magyarország első szociális söréhez hírességek sora adja a nevét. Hogyan lehetsz szuperhős a sörivással? Miért áll bele a csapatuk megosztó témák támogatásába is? Podcast!

A Helyzet vendége Eric Weaver, a Debreceni Egyetem docense, akivel megbeszéltük, mit hozhat Magyarországnak, ha Joe Biden az USA elnöke.

Ahogy nő a koronavírus-fertőzöttek száma, úgy gyűjtenek egyre többen közvetlen tapasztalatot a járványügyi intézkedésekről. Ez alól az Azonnali szerkesztősége sem volt kivétel. Podcast!

Sem Kirgizisztán, sem Bolívia nincs a világpolitikai érdeklődés középpontjában, pedig az utóbbi hetekben mindkét országban sorsfordító változások történtek. Ezekről szól az e heti Helyzet!

Léteznek-e valóban Fidesz-árvák, akiket meg tudnak szólítani? Hogy állnak az ellenzéki összefogáshoz? Hallgasd meg, hogy mit mondott erről Pálinkás József és Ábrahám Júlia! Podcast.

Twitter megosztás Google+ megosztás