Sikeresen tesztelték a Boeing repülő autóját

Szerző: Pintér Bence
2019.01.24. 13:40

Egyre nagyobb a verseny: ki fejleszti ki az első működő repülő autót?

Sikeresen tesztelték a Boeing repülő autóját

Csattanós választ adott év eleji „Hoppá! 2019 van, hol van repülő autóm?” című cikkünkre a Boeing, akik épp a minap tesztelték sikeresen a repülésre alkalmas személygépjárművüket,

ami azért kinézetben elég messze áll azért attól, amit a közös képzeletünkben „repülő autónak” hívunk,

inkább egyfajta helikopter-drón-repülő hibrid, ami pilóta nélkül, automatán működik, és képes a függőleges fel- és leszállásra.

A nagy és közepes repülési cégek (Airbus, Aeromobil, Volocopter,Vertical Aerospace) most teljesen rá vannak pörögve arra, hogy melyikük lesz az első, aki ki tud fejleszteni egy olyan modellt, amit tényleg lehet aztán városon belül személy- és csomagszállításra használni. Ehhez nem csak egy működő eszközre van szükség, hanem arra is, hogy teljesen átgondolják a városi forgalomszervezést.

A Boeing ezért például a SparkCognition nevű startupcéggel és az amerikai Szövetségi Repülési Igazgatósággal közösen dolgozik egy olyan forgalomirányítási rendszeren, ami képes kezelni a repülő eszközök megjelenésével háromdimenzióssá váló utakat.

Tehát mivel még rengeteg szabályozási, jogi és technológiai gubancot dolgot kell kibogozni, van időnk megnézni azt, hogy hol tart most a projekt. Mutatjuk:
Pintér Bence
Pintér Bence az Azonnali külsős munkatársa

Nappal újságíró a győri Ugytudjuknál; éjszaka fantasztikus irodalomról író blogger.

olvass még a szerzőtől

Tetszett a cikk?

Az Azonnali hírlevele

Nem linkgyűjtemény. Olvasmány. A Reggeli fekete hétfőn, szerdán és pénteken jön, még reggel hét előtt – tíz baristából kilenc ezt ajánlja a kávéhoz!

Feliratkozásoddal elfogadod az adatkezelési szabályzatot.

Kommentek