+++ Kérj egy Reggeli feketét! Heti háromszor küldjük neked. Nem linkgyűjtemény: olvasmány. +++
Szerző: Kulcsár Árpád
2019. január 24. csütörtök, 19:04
A bíróság szerint visszaélt a hatalmával, a belügyminiszter meg azt mondja: ne a bíróság határozza meg az olasz bevándorláspolitikát.

A Reuters azt írja, hogy Olaszországban a minisztereket érintő ügyekre specializálódott különleges bíróság vádemelést kér Matteo Salvini olasz belügyminiszter ellen, mivel nem engedett 150 menedékkérőt partraszállni Szicíliában. 

 

Az ügy egyszer már megjárta a bíróságot, de akkor az ügyészek nem emeltek vádat, mondván, hogy az ügy politikailag motivált. Most azonban a  bíróság újra akarja nyitni az ügyet.

 

„Három és 15 év közötti szabadságvesztést kockáztatok, mert nem engedtem be az illegális bevándorlókat Olaszországba. Nem jutok szóhoz” – írta ki Salvini a Twitterére. „Felteszem a kérdést az olasz népnek, hogy maradjak-e én a miniszter, és gyakoroljam a jogaimat és kötelezettségeimet, vagy hagyjam, hogy egy bíróság határozza meg a bevándorlási politikánkat?” – tette fel a kérdést.

 

Ahhoz azonban, hogy Salvini szembenézzen a bírósággal, a római szenátusban fel kell függeszteni a mentelmi jogát, ott azonban pártja, a szélsőjobboldali Liga, és az Öt Csillag Mozgalom van többségben.

 

Az eredetileg augusztusban megnyitott nyomozásban Salvinit hatalmi visszaéléssel gyanúsítják,

 

amiért megtagadta a migránsok egy csoportjának partraszállását. Salvini azóta megismételte, hogy többé nem fogadja el egyetlen civil szervezet hajója kikötését sem, amely menekülteket szállít, hiszen Olaszországba már nagyon sokan érkeztek. 

 

Salvini a német Sea Watch szervezet hajójától azóta is tagadta már meg a kikötést, a szicíliai Palermo balközép polgármestere viszont közölte, hogy szívesen látja a Sea Watch hajóin érkezett migránsokat.

 

FOTÓ: DNA India

 

comments powered by Disqus
Hírszolgáltatás

Megtolta kicsit a fideszes jelölt kampányát a kormánypárti média Győrben, ingyen szórták a lapot az összes postaládába.

A cseh elnök egy év alatt harmadszor gondolta meg magát abban az ügyben, hogy kisegítené-e Andrej Babišt az ellene folyó nyomozás kapcsán.

Igazi reneszánsz ember a Fidesz polgármesterjelöltje, Dézsi Csaba András, de éppen a városi ügyekre maradt kevés ideje az elmúlt években.

Azóta megy a vita arról, hogy az olasz művész alkotása – azaz egy banán falraragasztása – művészetnek minősül-e.

Az angol Crystal Palace egészen egyedülálló módon próbálja segíteni a környék nehezebb sorsú lakosait, akik a szállás mellett reggelit is kapnak.

Tényleg Dézsi Csaba András kardiológus, önkormányzati képviselő lesz a Fidesz jelöltje.

A németek és a franciák nem támogatják különösebben a többi NATO-tagállam megvédését egy orosz támadás esetén, a britek és az USA viszont sokkal tettrekészebb egy új felmérés szerint.

A hét kérdése

Miközben Matolcsy György, a Párbeszéd, az LMP és a Momentum azon vitázik, jó vagy rossz lenne-e Magyarországnak az euró minél előbbi bevezetése, az Azonnali az olvasókhoz fordul: kell-e nektek magyar euró?

Azért ide elnéznénk

Nem is akárhol: a híres Pezsgőházban! December 7-én fél Közép-Európa ott lesz Baranya fővárosában!

Hogyan amerikanizálódtak a hazai ideológiai viták, a kampánytechnikák, a politikai intézményrendszer? Dec. 10.

Kifejezetten érdekesnek tűnő konferencia a budapesti Goethe Intézetben december 12-én.

November 22-től egészen december 15-ig a PIM-ben!

Ezt is szerettétek

Szerintünk az újságírókat korlátozó új szabályok nem felelnek meg az alkotmány követelményeinek, úgyhogy bepereltük az Országgyűlés Hivatalát és magát Kövért is.

Mikor lesz tárgyalás és ítélet? Mi lesz, ha nyerünk? Hogy néz ki egyáltalán egy kereset a házelnök ellen? Elmondjuk a perünk kulisszatitkait!

Eddig is csak egy-két helyen szabadott videózni a parlamentben, de mostantól még kevesebb helyen lehet, és még hangfelvételt készíteni se szabad szinte sehol a Házban.

Twitter megosztás Google+ megosztás