Budafok-Tétényben is bojkottálnák a rabszolgatörvényt

Szerző: Hutter Marianna
2019.01.23. 19:30

A helyi ellenzék „félretette ideológiai ellentéteit”, és kezdeményezi, hogy a kerületi önkormányzati cégek tagadják meg a rabszolgatörvény alkalmazását.

Budafok-Tétényben is bojkottálnák a rabszolgatörvényt

 „Félretették ideológiai ellentéteiket” Budafok-Tétény ellenzéki képviselői, és közös előterjesztést írtak alá, hogy a kerületi cégeknél ne alkalmazzák a rabszolgatörvényként elhíresült módosítást – számolt be Facebook-oldalán a Közösség Dél-Budaért Egyesület.

A javaslatot az egyesület mellett helyi LMP-s, MSZP-s, DK-s, jobbikos és momentumos politikusok jegyzik.

Perszer kérdés, hogy hogyan dönt majd róla a XXII. kerületi önkormányzati testület, amely kormánypárti többségű. 

Nem a dél-budai kerület lenne az első, amely megtiltaná a törvénymódosítás alkalmazását. Elsőként a szocialista Botka László vezette Szeged vezette ezt be, de csatlakozott a tiltáshoz később például Dombóvár, Salgótarján, Szombathely, illetve a XV. és a XX. kerület önkormányzata is.

Ugyanakkor a kormánypárti többségű újpesti önkormányzati testület nem szavazta meg a hasonló tartalmú ellenzéki előterjesztést, míg a miskolci önkormányzat vagy a Fővárosi Közgyűlés ülésén napirendre sem kerültek az erről szóló javaslatok.

Ami a versenyszférát illeti, a Penny Market szerdán jelentette be: náluk lehet majd 400 órát túlórázni. Arról, hogy más óriáscégek közül melyek azok, amelyek alkalmaznák a törvénymódosítást, itt írtunk korábban, a törvény jogszabályi hátterét pedig itt elemeztük ki.

FOTÓ: Flickr

Hutter Marianna
Hutter Marianna az Azonnali újságírója

Tetszett a cikk?

Az Azonnali hírlevele

Nem linkgyűjtemény. Olvasmány. A Reggeli fekete hétfőn, szerdán és pénteken jön, még reggel hét előtt – tíz baristából kilenc ezt ajánlja a kávéhoz!

Feliratkozásoddal elfogadod az adatkezelési szabályzatot.

Kommentek