+++ Kérj egy Reggeli feketét! Heti háromszor küldjük neked. Nem linkgyűjtemény: olvasmány. +++
Szerző: Kulcsár Árpád
2019. január 22. kedd, 09:43
A feladata az lesz, hogy összehangolja a szórakozóhelyek üzemeltetői és a lakók érdekeit.

Prága városi tanácsosai megválasztották a város első éjszakai polgármesterét Jan Štern személyében. Nem kis feladata van: neki kell közvetítenie lakók és szórakozóhelyek között, hogy mindenkinek jó legyen.

 

Prágában ugyanis igencsak pezsgő az éjszakai élet, olyannyira, hogy a lakóknak helyenként már elegük is van belőle.

 

Šternnek az lesz a feladata, hogy változtasson azon a képen, hogy Prága az olcsó alkohol és az éjszakai klubok városa lenne, úgy, hogy közben azért ne csökkenjen a turistaforgalom, mert az nagyon is jól jön a városnak.

 

A példa egyébként nem egyedi, New Yorkban és Párizsban is alkalmazzák már, sőt, Budapesten is létrejött egy kezdeményezés, úgy volt, hogy tavalyra már lesz is éjszakai polgármester, de egyelőre nem lett.

 

A hazai Night Mayor Bud célja mindenesetre az, hogy mérsékelje és megoldja a város növekvő turisztikai vonzereje és éjszakai élete által okozott problémákat külföldön már bevált, jó gyakorlatok meghonosításával.

 

Másrészt azt is célul tűzte ki, hogy fejlessze Budapest éjszakai közösségi, kulturális és gazdasági életét a nemzetközi NightMayor hálózat tagjaként. Ennek része lenne egy vendéglátóipari „minőségbiztosítási és önszabályozási rendszer" kialakítása és működtetése. A projekt keretében szeretnék tehermentesíteni és szakmailag támogatni a helyi önkormányzatok és hatóságok munkáját is.

 

Az alapvető különbség, hogy míg itthon éttermek, szórakozóhelyek és kocsmák tulajdonosai, Prágában az önkormányzat áll a kezdeményezés mögött.

 

comments powered by Disqus
Hírszolgáltatás

Az indiai választás 39 napon át tartott, amin akár 900 millió választópolgár is szavazhatott.

Lucy Jones vonósokkal mutatta meg, mennyire durva a változás azokhoz az időkhöz képest, amikor elkezdték figyelni a világ hőmérsékletét. Videó!

Amennyiben a lakosság elutasította volna, az akár a schengeni övezetből való kizárást is eredményezheti.

A német konzervatívok egyre inkább közelednek a horvát jobboldalhoz, amely ellentétben az eddig kivételezetten kedvelt magyarral nem fordult szembe velük. Videó Merkel horvátjáról!

Ráadásul Matteo Salviniék európai szövetsége elég nagy gyomrost kapott Heinz-Christian Strache bukása miatt is.

A hét kérdése

Az osztrákok Habonya? Sebastian Kurz? Egy titkosszolgálat? Egy művészcsoport? Néha az élet egészen egyszerű válaszokat ad: itt vannak az Azonnali tippjei!

Azért ide elnéznénk

2014 és 2018 között 426 esetet rögzítettek az ukrajnai magyarellenesség megnyilvánulásaiból. Filmpremier május 20-án.

Kötter Tamás a magyar Houellebecq szeretne lenni, május 21-én mutatja be új könyvét: Nem kijárat.

Kiosztjuk az Azonnali novellapályázatának díjait, és persze lesz egy jó beszélgetés is május 22-én az Aurórában.

Újabb globális klímasztrájkot hirdet a Fridays For Future mozgalom. Május 24-én Budapest belvárosában is!

Remélhetőleg az összes jó mátrai bort végigkóstolhatod május 24-én Budapesten.

Ezt is szerettétek

MSZP? Fidesz? LMP? Momentum? Mi Hazánk? Ha még nem tudod, kire szavazz a május 26-i EP-választáson, akkor a Vokskabin neked szól.

Milyen érzés jobbikosként szeretni az Uniót? Milyen rádió megy a kocsiban? És hogy jön ide Rogán Cecília? Ez, és még sok minden kiderül. Videó!

Volt, aki szerint a klímaváltozás ellen könnyebb tenni, hiszen ha meleg van, akkor nem kell kabátot venni, és kész. Videó!

Míg hosszú ideig Magyarország és a Fidesz volt a német uniópártok első számú partnere, a figyelem egyre inkább Zágráb felé fordul. Elmondjuk, miért.

Twitter megosztás Google+ megosztás