Visszadobott feljelentés: Hadházyék tüntetést szerveznek

2019.01.21. 14:36

Pótmagánvád, Strasbourg és tüntetés: Hadházy Ákosék így birkóznak tovább az MTVA-val.

Visszadobott feljelentés: Hadházyék tüntetést szerveznek

Hiába tettek feljelentést Hadházy Ákos és Szél Bernadett azért, mert az MTVA-székházából kidobták őket, a Központi Nyomozó Főügyészség elutasította hétfőn a feljelentésüket. Emiatt szerdán este hat órára tüntetést szervez Hadházy a Legfőbb Ügyészség elé – derül ki a független országgyűlési képviselő Facebook-oldaláról.

Az Azonnali megkeresésére Hadházy Ákos elmondta: pótmagánváddal kívánnak élni az ügyben, hiszen Szél Bernadettel ők az ügy sértettjei. Emellett arról is beszélt, az ügyet a strasbourgi bíróság elé vitték, ahonnan állítása szerint azt a visszajelzést kapták, formailag rendben van a beadványuk. Azonban a strasbourgi Európai Emberi Jogi Bírósághoz csak azután lehet fordulni, hogy a nemzeti jog szerinti összes jogorvoslatot kimerítették. 

Hadházyék esetében ez azt jelenti, hogy első körben panaszt tehetnek a feljelentésük elutasítása ellen az ügyészségen, és ha ezt is elutasítják, akkor próbálkozhatnak a pótmagánváddal: erről már majd bíróság fog dönteni, nem pedig az ügyészség. Ha a bíróság jogerősen elutasítja a pótmagánvádat, akkor lesz majd szabad az út Strasbourgba.

Hogy a tüntetésen kívül milyen további lépés jöhet még szóba, például visszamennek-e harmadszorra is az MTVA székházába, azzal kapcsolatban Hadházy az Azonnali kérdésére úgy reagált: ezen még dolgoznak.

„Látnia kell a hatalomnak, hogy elszántak vagyunk, ez egy olyan pont, aminél megint meg kell megpróbálni megállítani őket, mert ez egészen elképesztő” – mondta.

Az ügyben az MSZP is küldött egy közleményt hétfőn. „Polt »pártszolgálatos« Péter szolgalelkűségével ismét átlépett egy határt, de tovább küzdünk az igazságért, ezért az ügyészség eljárása ellen panasszal élünk, és pótmagánvádat nyújtunk be a bíróság felé” – írták.

Azt, hogy jogszerűen dobták-e ki Hadházyékat a közmédiából, itt magyaráztuk el korábban.

FOTÓ: Hadházy Ákos / Facebook

Bakó Bea
Bakó Bea az Azonnali alapító-főszerkesztője

EU-jogász. 2021 márciusa óta anyasági szabadságon.

olvass még a szerzőtől
Hutter Marianna
Hutter Marianna az Azonnali újságírója

Tetszett a cikk?

Az Azonnali hírlevele

Nem linkgyűjtemény. Olvasmány. A Reggeli fekete hétfőn, szerdán és pénteken jön, még reggel hét előtt – tíz baristából kilenc ezt ajánlja a kávéhoz!

Feliratkozásoddal elfogadod az adatkezelési szabályzatot.

Kommentek