Miért szívnak egyre több füvet a nyugdíjasok?

Szerző: Pintér Bence
2019.01.20. 18:17

Amerikában a legnagyobb arányban a szépkorúak között nő a kannabisz népszerűsége.

Miért szívnak egyre több füvet a nyugdíjasok?

Változik a kannabiszhoz való hozzáállás, egyre több idős amerikai használ kannabisztartalmú készítményeket – írja a Guardian. És hogy miért tép be egyre több amerikai nyugdíjas egyre gyakrabban?

Egyrészt koruk okán nem kell tartaniuk a különféle drogtesztektől, másrészt rengeteg idejük van.

Egyébként is: a Woodstock-generáció ér éppen a hetvenes éveibe, elég régóta van jelen az ő életükben a marihuána ahhoz, hogy ne tekintsék valami szörnyű dolognak, ezen pedig persze az is segít, hogy az USA legtöbb államában orvosi célra legalábbis már legális alkalmazni.

Ez a másik fontos faktor: egy sor gyógyszert ki tud váltani a fű, bár ezt a tesztek és kutatások egyelőre nem igazolták vissza meggyőzően. Az azonban látszik, hogy

ahol legális a marihuána használata orvosi célra, ott kevesebb gyógyszert iratnak fel a nyugdíjasok.

Ez azt jelenti, hogy kimutathatóan csökken az ópiát tartalmú gyógyszerek használata az idősek körében ott, ahol lehetőség van a kannabisz használatára. Ráadásul a marihuána esetleges agyat károsító mellékhatásai sem veszélyeztetik az időseket, mivel ez a hatás első sorban a fiataloknál jelentkezhet.

A piac is reagál az idősek igényeire, van olyan cég, ami kapszulaformában árulja a kannabiszt, ami ismerősebb az időseknek.

Attól egyelőre nem kell tartani, hogy itthon betépve találjuk a nagyit, vagy hogy Janka néni (képünkön) rápippant egy kövér dzsointra a Szomszédokban, hiszen Magyarországon továbbra sem legális a kannabisz, még orvosi célra sem igazán.

Pintér Bence
Pintér Bence az Azonnali külsős munkatársa

Nappal újságíró a győri Ugytudjuknál; éjszaka fantasztikus irodalomról író blogger.

olvass még a szerzőtől

Tetszett a cikk?

Az Azonnali hírlevele

Nem linkgyűjtemény. Olvasmány. A Reggeli fekete hétfőn, szerdán és pénteken jön, még reggel hét előtt – tíz baristából kilenc ezt ajánlja a kávéhoz!

Feliratkozásoddal elfogadod az adatkezelési szabályzatot.

Kommentek