Melyik a kedvenc filmed, amit Andy Vajnának köszönhetünk?

2019.01.20. 12:54

Elhunyt Andy Vajna filmproducer, milliárdos, filmbiztos, tévétulajdonos. Neked melyik a kedvenc filmed azok közül, amelyekhez köze volt?

Melyik a kedvenc filmed, amit Andy Vajnának köszönhetünk?

Ez itt az Azonnali hét kérdése rovata, ahol minden héten felteszünk egy friss, aktuális kérdést mindenféle vicces és komoly válaszokkal!

Bár a Nemzeti Együttműködés Rendszeréhez történő csatlakozása óta leginkább magyar filmbiztosi tevékenysége, kaszinótulajdonlása és médiavásárlásai, valamint felesége, Vajna Tímea kapcsán esett szó róla a magyar közéletben, a vasárnap elhunyt Andy Vajna alapvetően és eredetileg egy nagyon híres filmproducer volt.

Ráadásul nem is ilyen mindenféle mély művészfilmek, hanem olyan alkotások révén vált igazán ismertté, mint a Rambo vagy a Total Recall.

Magyarországra hazatérve aztán a Nemzeti Filmalap irányítását vette át, melynek működése több Oscar-díjas alkotással gazdagította a magyar filmet – működését pedig az utóbbi időben a NER kultúrkomisszárjai támadták meg, ami általában azt jelenti, hogy valami úgy működik, ahogy egy normális országban működnie kéne. (Vajna utolsó interjúját éppen főleg ennek kapcsán adta az Indexnek.)

A heti kérdésünk tehát az, hogy melyik a kedvenc filmed azok közül, amihez producerként vagy filmbiztosként köze volt Andy Vajnának?

Tetszett a cikk?

Az Azonnali hírlevele

Nem linkgyűjtemény. Olvasmány. A Reggeli fekete hétfőn, szerdán és pénteken jön, még reggel hét előtt – tíz baristából kilenc ezt ajánlja a kávéhoz!

Feliratkozásoddal elfogadod az adatkezelési szabályzatot.

Kommentek