+++ Kérj egy Reggeli feketét! Heti háromszor küldjük neked. Nem linkgyűjtemény: olvasmány. +++
Szerző: Illés Gergő
2019. január 19. szombat, 09:41
Pedig az ortodox egyházfő pár hete még arról beszélt, az okostelefonok szolgaságba döntik felhasználóikat, és elhozhatják az Antikrisztust.

Az Orosz Tudományos Akadémia pénteken tiszteletbeli professzorává nevezte ki Kirill pátriárkát, az orosz ortodox egyház fejét – írja az Interfax orosz hírügynökség.

 

Okostelefonok = Antikrisztus

 

Szvetlana Popova, az akadémia szóvivője úgy nyilatkozott, a pátriárka „a tudomány népszerűsítője”. Hozzátette, Kirill régi barátja volt Szergej Petrovics Kapica orosz fizikusnak (Pjotr Kapica Nobel-díjas szovjet fizikus fiának), valamint Jurij Szergejevics Oszipovnak, az akadémia 1991 és 2013 között regnáló elnökének.

 

„Einstein szerint a relativitáselmélet a Teremtő géniuszáról árulkodik, és ebben az értelemben nincs is ellentmondás” – magyarázta Popova a pátriárka beválasztását a testületbe.

 

A pátriárka kinevezése azután történt, miután az orosz állami tévének adott interjújában arra figyelmeztetett, a modern technológiától való függőség könnyen az Antikrisztus eljöveteléhez vezethet. Hozzátette, bár

 

nem ellenzi teljesen ezen eszközöket, az okostelefonok képesek arra, hogy „szolgaságba taszítsák” a felhasználókat.

 

Átpolitizált lett az orosz tudományos szféra

 

Az egyházfő egyébként már 2010 óta a moszkvai központú Nemzeti Nukleáris Kutatási Egyetem (MEPhl) tiszteletbeli professzora.

 

Azt, hogy a politika mennyire betette a lábát az orosz tudományos világba, nemcsak a Vlagyimir Putyinnal jó viszonyt ápoló pátriárka tiszteletbeli professzorrá választása szemlélteti: 

 

pénteken ugyanis vele együtt ugyanilyen tisztséget kapott az orosz felsőház elnöke, Valentyina Matvijenko is.

 

Vlagyimir Putyin 2013-ban kezdte meg a Tudományos Akadémia reformját, azóta több tudós is a szervezet szakmai színvonalának csökkenésére, valamint annak átpolitizálódásának veszélyeire hívta fel a figyelmet. Többen az államilag kinevezett tisztségviselők befolyására panaszkodnak, öt éve például négy neves fizikus is otthagyta az egyik, a törvény által érintett, nagy presztízsű kutatóintézetet.

comments powered by Disqus
Hírszolgáltatás

Azt ígérik: minden Brüsszelbe kijutott ellenzéki párt rendszeresen fog egyeztetni a hazánkat érintő kérdésekről.

Nem generációs, inkább poltikai alapon osztja meg az új kis hableány Amerikát.

A Biebers énekeseM az X-Faktor zsűritagja és mellesleg színészként is dolgozó Puskás Peti valószínűleg messze a legnagyobb klímaharcos az összes klímacelebünk közül.

Ha a fideszesek ellene szavaznak, máris elbukott volna von der Leyen jelölése. A német politikus végül hozta a kötelezőt.

Cseh sejtetőleg támogat,
Dobrev az elnökségre bízza, Szájer kiáll mellette, Ujhelyi pedig elvi okokból Ursula von der Leyen ellen szavaz.

A hét kérdése

Föld alá vinnék a HÉV-et, de már idéntől 5-ös metrónak hívnák. Ilyen alapon bármi lehetne a hatos metró: mi legyen az?

Azért ide elnéznénk

Fesztivál, szabadegyetem, tábor a Felvidéken július 15-21. között.

A Művészetek Völgye legizgalmasabb borai július 19-28. között, esténként.

Az új-zélandi fiatalokból álló Alien Weaponry július 24-én a Dürerben meg is mutatja, hogy mennyire. Vendég: Cryptodira.

Hogyan érintette a Strache által felvásárolni akart Kronen Zeitungot az Ibiza-gate? Erről lesz szó. Bécs, július 25.

Tanúság? Cinkosság? Kortárs művészek fejtik meg a pannonhalmi főapátság galériájában. Egész nyáron!

Ezt is szerettétek

Hogyan sikerülhetett véget vetni csúcsoligarcha hatalmának, és mi vár most Európa legszegényebb országára? Mizsei Kálmán leírta!

Különböző nemzetiségű és párthovatartozású EP-képviselők mondták el az Azonnalinak, hogyan érintette őket a csúcsjelölti rendszer meghekkelése. Videó!

Akihez több botrány fűződik, mint önálló gondolat. A hétgyerekes családanya az egyik legsikertelenebb politikus: igaz, ahányszor megbukott, azt mindig felfelé tette.

Van mit ünnepelni az előválasztás után. Videó!

Twitter megosztás Google+ megosztás