Az amerikai kormány jóváhagyása kell a T-Mobile üzletéhez, a cégvezető másnap szobát foglalt Trump hoteljében

Szerző: Hutter Marianna
2019.01.16. 21:40

Bár korábban még Twitter-háborúba is bonyolódott John Legere, az amerikai T-Mobile vezérigazgatója Donald Trumppal annak egyik szállodája miatt, most már kellemesen érzi magát az amerikai elnök egy másik hoteljében. Mindezt azután, hogy a T-Mobile nagyon szeretné Trumpék jóváhagyását egy 26 milliárd dolláros üzlethez.

Az amerikai kormány jóváhagyása kell a T-Mobile üzletéhez, a cégvezető másnap szobát foglalt Trump hoteljében

Amikor tavaly áprilisban bejelentette a T-Mobile US, hogy egyesülne egy rivális céggel – amihez a Donald Trump vezette adminisztráció jóváhagyása is szükséges –, az azt követő napon a németországi székhelyű telekommunikációs cég amerikai vállalatának kilenc vezetője fogta magát, és szobát foglalt a washingtoni Trump International Hotelben – írja a Washington Post.

Az amerikai T-Mobile egy 26 milliárd dollár értékű üzletet szeretne nyélbe ütni azzal, hogy egyesül egy Sprint nevű céggel, ezzel ugyanis

több mint duplájára nőne a T-Mobile értéke, ehhez viszont többek közt az amerikai igazságügyi minisztérium engedélye kell.

A Washington Post szemtanúkra és a birtokába jutott dokumentumokra hivatkozva azt állítja: a T-Mobile US vezetői több alkalommal is visszatértek Trump hotelébe, köztük volt a cég amerikai egységének vezérigazgatója, John Legere is. A megjelenésében legtöbbször egy rocksztárt idéző Legere június közepére – vagyis hét héttel a T-Mobile fúzionálási szándékának bejelentését követően – már tízszer járt a hotelben, négyszer úgy, hogy annak előcsarnokában T-Mobile-os szerelésben mászkált. Igaz, tőle ez nem ritka, nyilvános szerepléseikor általában a cég magenta színébe öltözik.

JOBBRA JOHN LEGERE, A T-MOBILE US ÜGYVEZETŐJE. FOTÓ: FACEBOOK

A Washington Post újságírója múlt héten is látta az amerikai T-Mobile vezérigazgatóját Trump hotelében. Legere az újságírónak azt nyilatkozta, nem akar különleges bánásmódot, a megfelelő szolgáltatás és a jó biztonság miatt választotta az elnök szállodáját.

„Ez egy olyan hellyé vált, ahol kellemesen érzem magam” – mondta Legere.

Megjegyezte azt is, azért van a városban, mert éppen az Igazságügyi Minisztériumban vannak tárgyalásai – vagyis az egyik olyan szervnél, aminek az engedélye szükséges a T-Mobile és a Sprint egyesüléséhez –, ehhez pedig közel van a hotel.

Twitter-háborútól a 85 ezres éjszakákig

Legere egyébként annak ellenére szerette meg Trump szállodáját, hogy korábban éppen emiatt volt konfliktusa az amerikai elnökkel. Ugyanis 2015-ben Legere panaszkodott Trump egy New York-i hoteljére. Az ügy odáig fajult, hogy Trump meg arról twittelt, hogy szörnyű a T-Mobile szolgáltatása. Később Legere még gúnyolódott is a Trump-hoteleken, ugyanis miután kijelentkezett onnan, és átment egy másik hotelbe, azt írta, hogy nagyon boldog, hogy olyan szállodában ébredhet, ahol nincsen minden egyes tárgyon a „Trump” felirat. Viszont úgy tűnik, ezek a bejegyzések később eltűntek Legere Twitteréről.

A Washington Post egyébként körülbelül tizenkét napnyi vendéglistát szerzett meg a hoteltől, eszerint 2018-ban a T-Mobile-vezetők legalább 38 éjszakát töltöttek Trump hotelében, de miután a lap adatai nem teljesek, ez a szám magasabb is lehet. A washingtoni luxushotelben egyébként átlagosan 300 dollárba kerül egy éjszaka, ami átszámítva nagyjából 85 ezer forintot jelent.

A Post kereste a Fehér Házat is az ügyben, ám nem kaptak tőlük választ.

A szállodát vezető Eric Trump – vagyis Donald Trump fia – pedig úgy reagált, a hotel semmilyen szerepet sem játszik a politikában.

FOTÓ: John Legere / Facebook

Hutter Marianna
Hutter Marianna az Azonnali újságírója

Tetszett a cikk?

Az Azonnali hírlevele

Nem linkgyűjtemény. Olvasmány. A Reggeli fekete hétfőn, szerdán és pénteken jön, még reggel hét előtt – tíz baristából kilenc ezt ajánlja a kávéhoz!

Feliratkozásoddal elfogadod az adatkezelési szabályzatot.

Kommentek