Augusztusban nagyon hűen idézik meg a Budapest Parádét

Szerző: Fekő Ádám
2019.01.15. 20:20

Egy napra felidézhetjük azt a korszakot, amikor a Sziget látogatói csak a város második számú elviselhetetlen büdösdrogosai voltak!

Augusztusban  nagyon hűen idézik meg a Budapest Parádét

Az 1990-es évek iránti rajongás már évek óta erős Magyarországban is, de a gyakorlatilag minden falunapra jutó retro bulik mellett valahogy eddig senki nem gondolt arra, hogy az évtized egyik egyenes következményét, a 2000-től 2006-ig élt Budapest Parádét is fel kéne idézni egy este erejéig. Sajnos nem kamionos felvonulás lesz és veretés a Hősök terén, de ezt az apróságot leszámítva mindenben megidézi az akkori zeitgeistot a Parádé Remember névre hallgató buli. Nyilván a zenére gondolok.

Csak hogy képbe kerüljünkl: ott lesz például

+ ATB

+ Mauro Picotto

+ Marusha

+ Da Hool

Ezek a nevek nem csak korszakokat, de droghasználati szokásokat is meg tudtak határozni, ráadásul oda pakolták az elsőre a sok Sziget-buli miatt kakukktojásnak tűnő, valójában tökéletesen ide illeszkedő Faithless DJ-settet is, és persze a már a falunapokra is hívható Brooklyn Bounce-t. És persze magyarok, Kühl, Slam Jr. vagy Náksi Attila.

A Budapest Parádén legszebb napjain 500-600 ezer ember bulizott egyszerre, és bár alapvetően elektronikus zenéről szólt, többször feltűntek punk- vagy rapzenekarok is egyes kamionokon.

A német példakép Loveparade-dal szemben a Budapest Parádé sokszor inkább reklámesemény is volt köszönhetően a megszámlálhatatlan szponzorkamionnak is, de a legtöbb emberben talán az maradt meg, hogy Náksi és Brunner öt himnuszt is írt az augusztus végi felvonulásokhoz. Például az alábbit!

Amúgy augusztus 31-én lesz.

Fekő Ádám
Fekő Ádám Az Azonnali újságírója

Hétközben újságíró, hétvégén boldog ember. Akár ugyanabban a mondatban is szívesen okoskodik a magyar futball izgalmairól és a populizmus veszélyeiről, emellett nagyon szereti a szovjet jellegű épületeket.

olvass még a szerzőtől

Tetszett a cikk?

Az Azonnali hírlevele

Nem linkgyűjtemény. Olvasmány. A Reggeli fekete hétfőn, szerdán és pénteken jön, még reggel hét előtt – tíz baristából kilenc ezt ajánlja a kávéhoz!

Feliratkozásoddal elfogadod az adatkezelési szabályzatot.

Kommentek