Még a Huawei-termékek korlátozásán is elgondolkodnak a lengyelek

Szerző: Hutter Marianna
2019.01.13. 19:23

Egy lengyelországi kiberbiztonságért felelős kormánytisztviselő szerint felülvizsgálhatják a Huawei-termékek használatát az állami szektorban.

Még a Huawei-termékek korlátozásán is elgondolkodnak a lengyelek

Akár a Huawei-termékek betiltását is megfontolhatják a lengyel állami szerveknél – számolt be a Reuters. Mint az Azonnali is megírta, a napokban vettek őrizetbe kémkedés miatt egy kínai állampolgárt Lengyelországban, akit aztán a Huawei ki is rúgott, mondván semmi közük az esethez, és a férfi negatív színben tüntette fel őket.

Egy lengyel kiberbiztonságért felelős kormánytisztviselő, Karol Okoński, arórl beszélt a Reuternsek vasárnap, „hirtelen” változtatásokat nem tettek a letartóztatást követően, de felülvizsgálhatják az állami szerveknél a Huawei-termékek használatát. Hozzátette: arra nincsenek jogi eszközeik, hogy rákényszerítsék a magáncégeket vagy az állampolgárokat arra, hogy abba hagyják bármelyik IT-cég termékeinek használat.

Ugyanakkor nem zárta ki, hogy olyan jogszabályi változtatásokat hajtsanak végre, amely hasonló lépést tesz lehetővé.

Arról, hogy miért jött kifejezetten rosszul a mostani botrány a már korábban is kémkedés gyanújába keveredett kínai óriásvállalatnak, itt írtunk.

FOTÓ: Flickr

Hutter Marianna
Hutter Marianna az Azonnali újságírója

Tetszett a cikk?

Az Azonnali hírlevele

Nem linkgyűjtemény. Olvasmány. A Reggeli fekete hétfőn, szerdán és pénteken jön, még reggel hét előtt – tíz baristából kilenc ezt ajánlja a kávéhoz!

Feliratkozásoddal elfogadod az adatkezelési szabályzatot.

Kommentek