Válaszolt a Forbes Orbánnak: Felesleges sértegetni a leggazdagabb magyarokat

Szerző: Bukovics Martin
2019.01.10. 16:06

Orbán a kormányinfón úgy kommentálta a legfrissebb Forbes-listát, amin Mészáros Lőrinc a leggazdagabb magyar, hogy vannak, akik azért fizetnek, hogy felkerüljenek egy listára, és vannak, akik azért, hogy le. A Forbes szerint nem náluk.

Válaszolt a Forbes Orbánnak: Felesleges sértegetni a leggazdagabb magyarokat

Mint azt az Azonnali is megírta, Orbán Viktort a csütörtöki kormányinfón a HVG újságírója arra emlékeztette, hogy három éve még azt mondta a parlamentben, addig nincs értelme fideszesek meggazdagodásáról beszélni, amíg nem fideszesek az ország leggazdagabb emberei.

Ez azonban mára megváltozott: a friss Forbes-lista szerint Mészáros Lőrinc megelőzte Csányi Sándort, ma Felcsút volt fideszes polgármestere a leggazdagabb magyar, mindezt úgy, hogy öt évvel ezelőtt még nem szerepelt neve a legvagyonosabbak között, és a top tízben több, a Fideszhez és/vagy kormányzati közbeszerzésekhez köthető ember is ott van.

Orbán szerint a lista egy dolog, a valóság egy másik, Magyarországon ugyanis két dologért fizetnek szívesen az emberek: hogy rákerüljenek listákra, illetve hogy lekerüljenek listákról.

Erre most a Forbes egyik újságírója, Zsiborás Gergő reagált a Facebookon: 

„Soha nem fogadtunk el pénzt semmilyen formában azért, hogy valaki felkerüljön a listánkra. Volt, aki próbálkozott vele. Soha nem fogadtunk el azért pénzt, hogy valaki lekerüljön a listáinkról. Próbálkoztak vele.”

Az újságíró külön hozzátette, hogy a Forbes szakemberekkel együtt készített, az amerikai anyalap által is rendszeresen ellenőrzött listáin szereplő milliárdosok többsége soha nem próbálkozott ilyennel. Szerinte a listáikon rengeteg olyan üzletember szerepel, aki tiszteletben tartja a sajtó munkáját és nem vetemedne ilyesmire.

Bukovics Martin
Bukovics Martin az Azonnali alapító-főszerkesztője

Német anyanyelv, gradišćei gyökerek, pécsi szőlő, olasz parkolási bírságok. Az Azonnalitól való távozása óta itt olvasható: Gemišt

olvass még a szerzőtől

Tetszett a cikk?

Az Azonnali hírlevele

Nem linkgyűjtemény. Olvasmány. A Reggeli fekete hétfőn, szerdán és pénteken jön, még reggel hét előtt – tíz baristából kilenc ezt ajánlja a kávéhoz!

Feliratkozásoddal elfogadod az adatkezelési szabályzatot.

Kommentek