Trieszt alpolgármestere saját kezével dobta kukába egy hajléktalan cuccait

Szerző: Techet Péter
2019.01.09. 12:55

Az északolasz kikitővárosban a Matteo Salvini belügyminiszter vezette Lega politikusa jó példával akart elöl járni: szemeteskukába dobta egy hajléktalan ruháját, személyes tárgyait.

Trieszt alpolgármestere saját kezével dobta kukába egy hajléktalan cuccait

Paolo Polidori, Trieszt legás alpolgármestere múlt pénteken büszkélkedett el azzal a Facebook-oldalán, hogy a város egyik forgalmas utcáján, a via Carduccin elhagyott ruhákat és egyéb tárgyakat talált, amelyeket fogott és egyszerűen kidobott egy közeli szemetesbe. A posztban, amit Polidori azóta törölt, megnyugtatott mindenkit, hogy az akció után „kezet mostam”.

Mint kiderült: egy román hajléktalan dolgait dobta ki az alpolgármester, aki amúgy ezt a mozdulatsort melegen ajánlotta másoknak is.

Szerinte csak így lehet tisza újra az egykori osztrák kikötőváros. A hajléktalan, aki jelenleg a trieszti Hotel Transilvaniaban húzza meg magát, videóinterjút adott az Il Piccolo helyi napilapnak: ebben elmondta, hogy tavaly októberben érkezett a városba, és szeretne továbbmenni Franciaországba, ahol a családja él.

Miután kiderült, hogy egy hajléktalan cuccait dobta ki az alpolgármester, Polidori hirtelen mégis azt állította: nem tudta, kihez tartoznak a tárgyak. Azonban inkább maga miatt aggódott:

„remélem, nem fertőződtem meg, mert szabad kézzel fogtam meg a tárgyakat”.

Az alpolgármester akciója miatt trieszti aktivisták jelképesen elnézést kértek a román hajléktalantól.

A TRIESZTI KIÁLLÁS. FOTÓ: ROSY RUSSO

Laura Boldrini, az olasz szenátus egykori baloldali elnöke szerint a trieszti ügy is mutatja: a Lega nem a szegénységet, hanem a szegényeket akarja felszámolni.

Techet Péter
Techet Péter az Azonnali főmunkatársa

Doktori jogból és történelemből, külpolitika érdeklődésből, Közép-Európa hobbiból. Münchentől New Yorkig sok helyen volt otthon. Többet élt Triesztben, mint a NER-ben.

olvass még a szerzőtől

Tetszett a cikk?

Az Azonnali hírlevele

Nem linkgyűjtemény. Olvasmány. A Reggeli fekete hétfőn, szerdán és pénteken jön, még reggel hét előtt – tíz baristából kilenc ezt ajánlja a kávéhoz!

Feliratkozásoddal elfogadod az adatkezelési szabályzatot.

Kommentek