+++ Kérj egy Reggeli feketét! Heti háromszor küldjük neked. Nem linkgyűjtemény: olvasmány. +++
Szerző: Pintér Bence
2019. január 8. kedd, 08:39
Ahogy a Kutyapárt graffitijeit is hamar le szokták festeni, talán olyan gyorsan javítják majd ki ezek után az úthibákat is.

Újabb és újabb jelentéseket vesz magára az O1G rövidítés, ami eredetileg Simicska Lajos egykori kormánypárti, majd kormányellenes vállalkozó azon mondatára utal eredetileg, hogy „Orbán egy geci”. A rövidítést próbálták már feltölteni kormánypárti tartalommal („Orbán egy géniusz)”, vallásos tartalommal („Only 1 God”),

 

de most még praktikusabb jelentést kapott: egy új kezdeményezés nyomán megjelölhetjük vele az életünket megkeserítő kátyúkat.

 

Az utasítások szerint venni kell egy festéksprét, aztán be kell először karikázni magát a kátyút, majd mellé kell írni, „1G”, ami ebben az esetben azt jelenti, hogy „egy gödör”, azaz kiolvasva: „Ó, egy gödör!”

 

„A projekt célja hogy rávilágítson arra, hogy a mindennapjaink bosszantó kátyúi, legyenek azok járdán, vagy úttesten, a rendszer rossz működésének tünetei, s tegye ezt úgy, hogy összekösse azt a fő felelőssel is”

 

– írják a szervezők a posztban.

 

Korábban a Kétfarkú Kutyapárt verte ki a biztosítékot a hatóságoknál azzal, hogy négyszínfestéssel hívták fel a figyelmet a szétrepedezett aszfaltra szerte az országban, majd Felcsúton még kátyúkat is betömtek. Mivel a Kutyapárt által felfújt graffitiket hamar le szokták festeni a hatóságok, egyáltalán nem kizárt, hogy a körberajzolt kátyúk javítására is hamar sor kerülhet.

 

FOTÓ: Ó egy gödör – O1G / Facebook

 

comments powered by Disqus
Hírszolgáltatás

Pedig az ortodox egyházfő pár hete még arról beszélt, az okostelefonok szolgaságba döntik felhasználóikat, és elhozhatják az Antikrisztust.

Nem látod át, hogy pontosan mi is lesz most szombaton? Tüntetés, sztrájk, vagy útlezárás? Netán mindegyik? Elmondjuk, jelen állás szerint hogyan alakul a hétvége!

Csak a képviselők egyharmada szavazott bizalmat Svédország eddigi leggyengébb kormányának, de a radikális jobboldalt sikerült kiszorítani.

Hiába kérték ki ausztriai állampolgárok a róluk szóló személyes adatokat az óriáscégektől, nem kaptak meg minden lényegi információt – állítja egy adatvédelemmel foglalkozó szervezet.

Ha a Twitter androidos alkalmazását használod, és megváltoztattad a fiókodhoz tartozó e-mail-címet 2014 novembere és 2019 januárja között, van egy rossz hírünk.

A hét kérdése

A rabszolgatörvény nyomán sztrájkban gondolkoznak a szakszervezetek. Neked mi lenne az utolsó csepp a pohárban? Szavazz!

Azért ide elnéznénk

Január 20-án Karácsony Gergely és Horváth Csaba csapnak össze az ellenzéki főpolgármesteri előválasztás keretein belül!

Dé:Nash, Pe$tipatkány és LIL IOM január 24-én lépnek fel.

Milyen a vidék az egyik legjelentősebb magyar képzőművész szemével?
Január 24-én kiderül!

Végig lehet kóstolni az összes hazai furmintot! Február 7-én!

Világhírű természetfotósok képeit lehet megcsodálni február 16-án Budapesten.

Ezt is szerettétek

Szerinte nyolc és fél éve úgy kéne viselkednie az ellenzéknek a parlamentben, ahogyan azt a rabszolgatörvénynél tette.

Mi az, ami miatt megdicsérné Lázár Jánost, és mi az, ami miatt csak őrá tud gondolni?

Kell-e tőle félni, és eléggé félünk-e tőle már most?

Elmagyarázzuk, ki hogyan ferdíti el a túlóratörvényt, és mi is
az igazság valójában!

Twitter megosztás Google+ megosztás