Ó, egy gödör! A kátyúk jelölésére buzdít egy új kezdeményezés

Szerző: Pintér Bence
2019.01.08. 08:39

Ahogy a Kutyapárt graffitijeit is hamar le szokták festeni, talán olyan gyorsan javítják majd ki ezek után az úthibákat is.

Ó, egy gödör! A kátyúk jelölésére buzdít egy új kezdeményezés

Újabb és újabb jelentéseket vesz magára az O1G rövidítés, ami eredetileg Simicska Lajos egykori kormánypárti, majd kormányellenes vállalkozó azon mondatára utal eredetileg, hogy „Orbán egy geci”. A rövidítést próbálták már feltölteni kormánypárti tartalommal („Orbán egy géniusz)”, vallásos tartalommal („Only 1 God”),

de most még praktikusabb jelentést kapott: egy új kezdeményezés nyomán megjelölhetjük vele az életünket megkeserítő kátyúkat.

Az utasítások szerint venni kell egy festéksprét, aztán be kell először karikázni magát a kátyút, majd mellé kell írni, „1G”, ami ebben az esetben azt jelenti, hogy „egy gödör”, azaz kiolvasva: „Ó, egy gödör!”

„A projekt célja hogy rávilágítson arra, hogy a mindennapjaink bosszantó kátyúi, legyenek azok járdán, vagy úttesten, a rendszer rossz működésének tünetei, s tegye ezt úgy, hogy összekösse azt a fő felelőssel is”

– írják a szervezők a posztban.

Korábban a Kétfarkú Kutyapárt verte ki a biztosítékot a hatóságoknál azzal, hogy négyszínfestéssel hívták fel a figyelmet a szétrepedezett aszfaltra szerte az országban, majd Felcsúton még kátyúkat is betömtek. Mivel a Kutyapárt által felfújt graffitiket hamar le szokták festeni a hatóságok, egyáltalán nem kizárt, hogy a körberajzolt kátyúk javítására is hamar sor kerülhet.

FOTÓ: Ó egy gödör – O1G / Facebook

Pintér Bence
Pintér Bence az Azonnali külsős munkatársa

Nappal újságíró a győri Ugytudjuknál; éjszaka fantasztikus irodalomról író blogger.

olvass még a szerzőtől

Tetszett a cikk?

Az Azonnali hírlevele

Nem linkgyűjtemény. Olvasmány. A Reggeli fekete hétfőn, szerdán és pénteken jön, még reggel hét előtt – tíz baristából kilenc ezt ajánlja a kávéhoz!

Feliratkozásoddal elfogadod az adatkezelési szabályzatot.

Kommentek