Magyar cég is bekerült a legbiztonságosabb légitársaságok közé

Szerző: Fekő Ádám
2019.01.08. 17:50

Egy ausztrál cég nyerte az idei évet, a Japan Airlines egy részeg pilóta miatt bukott, a Wizz Air pedig új szereplő a fapados kategóriában. Velük repülj idén!

Magyar cég is bekerült a legbiztonságosabb légitársaságok közé

A világ egyetlen, kifejezetten légitársaságok biztonságára és egyéb szolgáltatásaira szakosodott weboldala megjelentette a listáját 2019 legbiztonságosabb szolgáltatóiról. Bár elsőre nyilván mindenki a lezuhanásra gondol, de mivel csak nagyon kevés repülőbaleset történik, az viszonylag elhanyagolható tényező volt az összesen 405 társaság vizsgálatakor:

főleg olyan szempontok számítottak, mint a flotta kora, a légiközlekedés szervezése és az ellenőrzöttség mértéke, de például a jövedelmezőség is szempont.

Mindent összevetve az auszrál Qantas lett a legstabilabb társaság, a maradék legjobb 19 nevet csak betűrendben hozták le.

Tehát a legbiztonságosabb repülőzni idén az Air New Zealand, Alaska Airlines, All Nippon Airways, American Airlines, Austrian Airlines, British Airways, Cathay Pacific Airways, Emirates, EVA Air, Finnair, Hawaiian Airlines, KLM, Lufthansa, Qantas, Qatar Airways, Scandinavian Airline System, Singapore Airlines, Swiss, United Airlines és Virgin Airlines névsorral lehet. 

Érdekes, hogy a Japan Airlines például azzal esett ki, hogy egy pilótájuk tökrészeg volt a Heathrow reptéren, és ezt csak a buszsofőr szúrta ki a felszállása előtt nem sokkal.

Ebből ki is jön, hogy Európában általában jó szolgáltatást kapunk, de azért akad egy magyar büszkeség is: az oldal külön listázta a legjobban funkcionáló tíz fapadost, amiben benne van a magyar Wizz Air is! A lista: Flybe, Frontier, HK Express, Jetblue, Jetstar Australia / Asia, Thomas Cook, Volaris, Vueling, Westjet, Wizz.

A végére pedig jöjjenek a legrosszabb társaságok: az afgán Ariana Afghan Airlines, a suriname-i Bluewing Airlines, az afgán Kam Air és az indonéz Trigana Air Service – velük talán inkább csak a legvégső esetben utazzunk.

Fekő Ádám
Fekő Ádám Az Azonnali újságírója

Hétközben újságíró, hétvégén boldog ember. Akár ugyanabban a mondatban is szívesen okoskodik a magyar futball izgalmairól és a populizmus veszélyeiről, emellett nagyon szereti a szovjet jellegű épületeket.

olvass még a szerzőtől

Tetszett a cikk?

Az Azonnali hírlevele

Nem linkgyűjtemény. Olvasmány. A Reggeli fekete hétfőn, szerdán és pénteken jön, még reggel hét előtt – tíz baristából kilenc ezt ajánlja a kávéhoz!

Feliratkozásoddal elfogadod az adatkezelési szabályzatot.

Kommentek