+++ Kérj egy Reggeli feketét! Heti háromszor küldjük neked. Nem linkgyűjtemény: olvasmány. +++
Szerző: Fekő Ádám
2019. január 7. hétfő, 20:25
Alexandria Ocasio-Cortez nem vacakolt sokat a körülírással, és egyszerűen levezette, miért is fajgyűlölő az USA 45. elnöke.

Az USA történetének legfiatalabb női képviselője, a Demokrata Párt balszárnyához tartozó Alexandria Ocasio-Cortezt nem csak rekordgyorsasággal kiáltották ki az erre fogékonyak Donald Trump leendő legyőzőjének, és még az sem volt neki elég, hogy egy kissé kínos felvétel is rekordgyorsasággal került elő róla, most talán rekordgyorsasággal mondott valami igazán súlyosnak szánt dolgot Donald Trumpról. 

 

A New York-i politikus a CBS-nek adott interjújában nem szórakozott a körülírással, és páros lábbal szállt bele az elnökbe: „A szavak, amiket használ, hagyományosan a fehér felsőbbrendőség kifejezései. Ha megnézzük, hogy reagált a charlottesville-i esetre, amikor neonácik megöltek egy nőt, és hogy kezeli azt, hogy bevándorlók keresnek segítséget a határainkon, akkor látják, hogy ég és föld a kettő” – mondta Oscasio-Cortez, aki a műsorvezető kérdésére, hogy Trump rasszista-e, egészen egyértelműen válaszolt:

 

„Igen, ez nem is kérdés.”

 

Azt azért hozzá tette, hogy nem az ország 45. elnöke találta fel a rasszizmust, viszont ő adott neki nagyobb hangot és teret.

 

Alexandria Ocasio-Cortez először tavaly nyáron került a figyelem középpontjába, amikor a demokrata előválasztáson ő kapta a párt jelölését a régi garnitúrához tartozó Joe Crowley helyett, novemberben pedig a képviselőválasztást is megnyerte. A róla előkerült, kínosnak szánt felvételen a Phoenix Lisztomania című dalára táncol többedmagával egy háztetőn, de a lejáratás része már nem jött össze, ugyanis a többség szerint kifejezetten menő a még egyetemista korában készült videó.

 

 

FORRÁS: Facebook

 

comments powered by Disqus
Hírszolgáltatás

A parlamenti ülésen volt ideje gondolkodni a témáról, és kifelé menet elárulta nekünk, ki mögé sorakozik fel a kérdésben.

A The Who frontembere annyira gyűlöli Brüsszelt, hogy ennyi erővel a FIFA-ra is rábízhatnák az emberek a kormányzást.

Hetven percig tartott az athéni derbi, de már az ötödik percben meg kellett szakítani a játékot. Tavaly már beleszólt a kormány a helyzetbe, akkor az egész bajnokságot bezárta.

A török elnök „a Nyugat iszlamofóbiájával” igyekszik mobilizálni a helyhatósági választások előtt.

Hogy miért, azt másképp tudja a párt EP-listavezetője és másképp a sajtóosztálya.

A hét kérdése

A miniszterelnök beígérte a térség újjászületését, de mi elképzelni sem tudjuk, mire gondolhatott. Szerintetek?

Azért ide elnéznénk

Az interaktív kiállítás Da Vinci halálának 500. évfordulóján érkezik, március 16-tól látogatható az Élményüzemben.

Beszélgetéssorozat indul a magyarországi proletárdiktatúra legfontosabb aspektusairól március 18-án este.

Na jó, ennél valamivel fancy-bb névvel fut a kolozsvári, március 29-31. közötti kóstoló.

Művészeti est március 30-án több, mint százötven slammer, költő és zenész társaságában. Helyszín: Négyszoba Galéria.

A branding hatásait járják körül magyar alkotók Pozsony egyik legmenőbb kiállítóterében, a Kunsthalléban, április 14-ig!

Ezt is szerettétek

Leginkább a még hezitáló német, spanyol és lengyel pártokon fog múlni a Fidesz sorsa az Európai Néppártban, de a kormánypártnak is vannak erős szövetségesei.

Alexisz Ciprasznak elég volt az első vörös vonalat átlépnie, hogy Berlin alig fél év alatt padlóra küldje. Ciprasz ugyanis, ellentétben Orbánnal, egy tényleges vörös vonalt érintett: a német bankok érdekeit.

Először az európai zöldpolitikában válhatna természetessé Európa újraegyesítése és az európai politika dekolonizálása.

Az AB az igazságügyi miniszter kérésére olvasott az igazságügyi miniszter korábbi gondolataiban! Sci-finek hangzik? Elmagyarázzuk!

Twitter megosztás Google+ megosztás