Trump aktuális legyőzője már le is rasszistázta Trumpot

Szerző: Fekő Ádám
2019.01.07. 20:25

Alexandria Ocasio-Cortez nem vacakolt sokat a körülírással, és egyszerűen levezette, miért is fajgyűlölő az USA 45. elnöke.

Trump aktuális legyőzője már le is rasszistázta Trumpot

Az USA történetének legfiatalabb női képviselője, a Demokrata Párt balszárnyához tartozó Alexandria Ocasio-Cortezt nem csak rekordgyorsasággal kiáltották ki az erre fogékonyak Donald Trump leendő legyőzőjének, és még az sem volt neki elég, hogy egy kissé kínos felvétel is rekordgyorsasággal került elő róla, most talán rekordgyorsasággal mondott valami igazán súlyosnak szánt dolgot Donald Trumpról. 

A New York-i politikus a CBS-nek adott interjújában nem szórakozott a körülírással, és páros lábbal szállt bele az elnökbe: „A szavak, amiket használ, hagyományosan a fehér felsőbbrendőség kifejezései. Ha megnézzük, hogy reagált a charlottesville-i esetre, amikor neonácik megöltek egy nőt, és hogy kezeli azt, hogy bevándorlók keresnek segítséget a határainkon, akkor látják, hogy ég és föld a kettő” – mondta Oscasio-Cortez, aki a műsorvezető kérdésére, hogy Trump rasszista-e, egészen egyértelműen válaszolt:

„Igen, ez nem is kérdés.”

Azt azért hozzá tette, hogy nem az ország 45. elnöke találta fel a rasszizmust, viszont ő adott neki nagyobb hangot és teret.

Alexandria Ocasio-Cortez először tavaly nyáron került a figyelem középpontjába, amikor a demokrata előválasztáson ő kapta a párt jelölését a régi garnitúrához tartozó Joe Crowley helyett, novemberben pedig a képviselőválasztást is megnyerte. A róla előkerült, kínosnak szánt felvételen a Phoenix Lisztomania című dalára táncol többedmagával egy háztetőn, de a lejáratás része már nem jött össze, ugyanis a többség szerint kifejezetten menő a még egyetemista korában készült videó.

FORRÁS: Facebook

Fekő Ádám
Fekő Ádám Az Azonnali újságírója

Hétközben újságíró, hétvégén boldog ember. Akár ugyanabban a mondatban is szívesen okoskodik a magyar futball izgalmairól és a populizmus veszélyeiről, emellett nagyon szereti a szovjet jellegű épületeket.

olvass még a szerzőtől

Tetszett a cikk?

Az Azonnali hírlevele

Nem linkgyűjtemény. Olvasmány. A Reggeli fekete hétfőn, szerdán és pénteken jön, még reggel hét előtt – tíz baristából kilenc ezt ajánlja a kávéhoz!

Feliratkozásoddal elfogadod az adatkezelési szabályzatot.

Kommentek