+++ Kérj egy Reggeli feketét! Heti háromszor küldjük neked. Nem linkgyűjtemény: olvasmány. +++
Szerző: Bakodi Péter
2019. január 4. péntek, 14:55
A privát mobilszámok és bankkártya-adatok mellett a parlamenti pártok belső dokumentumai is kiszivárogtak. Az elkövetők egyedül a szélsőjobboldali AfD-t kímélték.

Az érzékeny adatokat már december elsején elkezdték szivárogtatni a Twitteren keresztül, de szélesebb körben csak azután vált ismertté a hackertámadás ténye, hogy a német közszolgálati rádió berlini helyi csatornája, az RBB Inforadio péntek reggel beszámolt róla

 

A politikusok mellett ismert közéleti személyiségek privát mobilszámai, lakcímei, bankkártya-adatai, sőt privát chatbeszélgetései is szerepelnek a nyilvánosságra hozott dokumentumok között.

 

Ezen felül még – a szélsőjobboldali Alternative für Deutschlandon (AfD) kívül – az összes parlamenti párt egyes belső dokumentumai is napvilágot láttak. Utóbbiak a beszámolók szerint nem tartalmaztak túlságosan érzékeny adatokat.

 

Az elkövetőről vagy elkövetőkről ezidáig nem sokat tudni. A Deutsche Welle úgy értesült, hogy az azóta felfüggesztett Twitter-fiókot Hamburgból szerkeszthették. A Spiegel pedig arra hívta fel a figyelmet, hogy a kevés követővel rendelkező felhasználói profil olyan orosz propagandaoldalakat követett, mint az anonymousnews.ru. Emellett a bevándorlókat, vagy a közismert német humoristát, Jan Böhmermannt támadó bejegyzéseket kedvelt. Böhmermann ugyancsak szerepel a hackertámadás kárvallotjai között.

 

Bár jelenleg még csak találgatni lehet, de a tényből, hogy a hackertámadás nem érintette se a radikális AfD politikusait, se magát a pártot,

 

sokan arra következtetnek, hogy szélsőjobboldali elkövető, vagy elkövetők állhatnak a hackertámadás mögött.

 

FOTÓ: Flickr / Ivan David Gomez Arce

 

comments powered by Disqus
Hírszolgáltatás

Pedig az ortodox egyházfő pár hete még arról beszélt, az okostelefonok szolgaságba döntik felhasználóikat, és elhozhatják az Antikrisztust.

Nem látod át, hogy pontosan mi is lesz most szombaton? Tüntetés, sztrájk, vagy útlezárás? Netán mindegyik? Elmondjuk, jelen állás szerint hogyan alakul a hétvége!

Csak a képviselők egyharmada szavazott bizalmat Svédország eddigi leggyengébb kormányának, de a radikális jobboldalt sikerült kiszorítani.

Hiába kérték ki ausztriai állampolgárok a róluk szóló személyes adatokat az óriáscégektől, nem kaptak meg minden lényegi információt – állítja egy adatvédelemmel foglalkozó szervezet.

Ha a Twitter androidos alkalmazását használod, és megváltoztattad a fiókodhoz tartozó e-mail-címet 2014 novembere és 2019 januárja között, van egy rossz hírünk.

A hét kérdése

A rabszolgatörvény nyomán sztrájkban gondolkoznak a szakszervezetek. Neked mi lenne az utolsó csepp a pohárban? Szavazz!

Azért ide elnéznénk

Január 20-án Karácsony Gergely és Horváth Csaba csapnak össze az ellenzéki főpolgármesteri előválasztás keretein belül!

Dé:Nash, Pe$tipatkány és LIL IOM január 24-én lépnek fel.

Milyen a vidék az egyik legjelentősebb magyar képzőművész szemével?
Január 24-én kiderül!

Végig lehet kóstolni az összes hazai furmintot! Február 7-én!

Világhírű természetfotósok képeit lehet megcsodálni február 16-án Budapesten.

Ezt is szerettétek

Szerinte nyolc és fél éve úgy kéne viselkednie az ellenzéknek a parlamentben, ahogyan azt a rabszolgatörvénynél tette.

Mi az, ami miatt megdicsérné Lázár Jánost, és mi az, ami miatt csak őrá tud gondolni?

Kell-e tőle félni, és eléggé félünk-e tőle már most?

Elmagyarázzuk, ki hogyan ferdíti el a túlóratörvényt, és mi is
az igazság valójában!

Twitter megosztás Google+ megosztás