Közös polgármesterjelölt mögé áll be Pécsen a Momentum, az MSZP és a DK

Szerző: Pintér Bence
2019.01.04. 20:43

A Momentum által szervezett pécsi tüntetésen jelentették be, hogy a Pécs vezetéséért függetlenként induló Péterffy Attilát, a pécsi erőmű volt igazgatóját támogatja a Momentum, az MSZP és a DK az őszi önkormányzati választásokon.

Közös polgármesterjelölt mögé áll be Pécsen a Momentum, az MSZP és a DK

A péntek esti pécsi tüntetésen a Momentum, az MSZP és a DK is bejelentette, hogy a pécsi polgármesterségért induló Péterffy Attilát, a pécsi hőerőmű volt vezetőjét támogatják az őszi önkormányzati választáson – írja a Szabad Pécs.

„Ahol nincs együttműködés, ott a város is sodródik. Itt az egyéni számítás eddig fontosabb volt, mint a közösség gyarapodása. Kiskirályok vannak, felelős vezetői nincsenek a városnak” – mondta Péterffy a tüntetésen.

Beszéde után Nemes Balázs a Momentum, Kunszt Márta a DK és Gulyás Emil az MSZP nevében bejelentette, hogy az ő jelöltségét támogatják ősszel.

Pécsen Mellár Tamás, a Párbeszéd frakciójában ülő, de áprilisban függetlenként megválasztott parlamenti képviselő egyesülete, a Mindenki Pécsért Mozgalom és Egyesület igyekszik koordinálni az ellenzéki pártok indulását,

lehetőleg úgy, hogy a polgármesterségért és a képviselői helyekért csak egy ellenzéki jelölt induljon. A közös munkában a Momentum, az MSZP, a MOMA, a DK, a Párbeszéd és az LMP is részt vesz a Szabad Pécs csütörtöki cikke szerint.

Ebben a cikkben, amit az egyesület sajtóközleménye alapján született, egyébként arról írt a lap, hogy „január második felétől február végéig várják a képviselőjelöltek és a polgármesterjelölt személyére vonatkozó javaslatokat, jelentkezéseket”.

A tüntetésről, amelyen a Szabad Pécs szerint 1000-1500 ember vett részt, itt az Azonnali első videója:

Pintér Bence
Pintér Bence az Azonnali külsős munkatársa

Nappal újságíró a győri Ugytudjuknál; éjszaka fantasztikus irodalomról író blogger.

olvass még a szerzőtől

Tetszett a cikk?

Az Azonnali hírlevele

Nem linkgyűjtemény. Olvasmány. A Reggeli fekete hétfőn, szerdán és pénteken jön, még reggel hét előtt – tíz baristából kilenc ezt ajánlja a kávéhoz!

Feliratkozásoddal elfogadod az adatkezelési szabályzatot.

Kommentek