Hamarosan bemutatják a popzene legvéresebb fejezetéről készült filmet

Szerző: Fekő Ádám
2019.01.04. 16:30

Két trailer is előkerült az egy éve hánykolódó Lords of Chaosról: februártól már láthatják a szerencsések, hogyan ölik meg egymást és magukat tehetséges zenészek Norvégiában.

Hamarosan bemutatják a popzene legvéresebb fejezetéről készült filmet

Laza egy év szerencsétlenkedés után végül mozikba kerül februártól a norvég black metálról, illetve a hozzá kapcsolódó súlyos gyilkosságokról szóló film, a Lords of Chaos. A film a szintén Lords of Chaos címet viselő könyvön alapul, és bár a szereplők és a kulcsjelenetek valóságosak benne, a történet kitalált részletekből áll össze egy tinédzserről, akinek durva véget ér a terve, hogy elindtísa a black metál stílust. 

Az 1990-es évek norvég black metálja a zenetörténelem legvéresebb fejezete, több gyilkosság és egy különösen véres öngyilkosság is kötődik ahhoz a négy-öt zenekarhoz, akiknek egy része részt vett az egész országot rettegésben tartó templomgyújtogatási hullámban is. 

A filmet a leginkább klipeket rendező Jonas Åkerlund rendezte, aki már a Metallica egy videójában is felhasznált jeleneteket a készülő anyagból: 

A Lords of Chaost még csak a szakmai zsűri láthatta, de már most nagy viharokat kavar: a történet hiteltelensége miatt a megformált zenészek elhatárolódtak az egész filmtől, még a zenéiket sem használhatták fel hozzá. A Satyricon zenekar hivatalos álláspontja egész egyszerűen annyi, hogy egy szar könyvből csak szar film készülhet. 

A kritikusok ugyanakkor eddig nagyrészt szerették, a legtöbben azt emelték ki, milyen morbid humorral sikerült társítani a sokszor gyomorforgatóan véres jeleneteket. 

A Lords of Chaost február 8-án mutatják be pár amerikai moziban, utána néhány streamingszolgáltató is bemutatja, az Egyesült Királyságban március végétől lesz látható. Magyar bemutatóról egyelőre nem tudni, pedig több magyar is dolgozott a stábban. 

A norvég black metál-hullám történetének keményebb fejezeteit épp nemrég írtuk meg mi is, hiszen nem csak a filmhez, de egész színtérhez több hazánkfia is kötődik. 

Fekő Ádám
Fekő Ádám Az Azonnali újságírója

Hétközben újságíró, hétvégén boldog ember. Akár ugyanabban a mondatban is szívesen okoskodik a magyar futball izgalmairól és a populizmus veszélyeiről, emellett nagyon szereti a szovjet jellegű épületeket.

olvass még a szerzőtől

Tetszett a cikk?

Az Azonnali hírlevele

Nem linkgyűjtemény. Olvasmány. A Reggeli fekete hétfőn, szerdán és pénteken jön, még reggel hét előtt – tíz baristából kilenc ezt ajánlja a kávéhoz!

Feliratkozásoddal elfogadod az adatkezelési szabályzatot.

Kommentek