Karácsony Gergely is elindul a budapesti előválasztáson

Szerző: Fekő Ádám
2019.01.03. 07:35

Elképesztő izgalmak várhatók az ellenzék jelöltválasztása körül, hiszen a mostani állás szerint minimum két forduló alatt döntik el, ki megy neki Tarlósnak.

Karácsony Gergely is elindul a budapesti előválasztáson

A Népszava szerint péntek este bejelenti a Párbeszéd-társelnök Karácsony Gergely, hogy elindul a fővárosi előválasztáson, a nagy hírt pedig Gulyás Márton péntek esti műsorában jelenti majd be. Az ellenzék egyelőre nagyon komolyan veszi az előválasztást, hiszen a jelenlegi állás szerint két fordulóban dől el, ki mehet neki Tarlós Istvánnak ősszel:

lemegy az, amin az MSZP-s Horváth Csaba meccsel egyet többek közt Karácsony Gergellyel, de ha minden igaz, előbb-utóbb az LMP által már támogatott Puzsér Róbert és valaki közt is lesz egy előválasztás.

Az Előválasztásnak már honlapja is van, ahol a részletes menetet is megkaphatjuk: szavazóként január 23-ig regisztrálhatjuk magunkat, főpolgármester-jelölésért pedig január 11-ig jelentkezhetünk, maga az első szavazás pedig január 28. és február 3. között lesz, ráadásul elektronikusan is le lehet adni a szavazatokat. 

Tehát jól érted, akár te is jelentkezhetsz most a jelöltségért, ha budapesti lakos vagy (tehát van lakcímkártyád), nem állsz közügyektől való eltiltás hatálya alatt, elfogadod a Főpolgármesteri Értéknyilatkozatot, elfogadod, hogy tárolják a személyes adataidat, és beviszed az aláírásgyűjtő-íveket. A jelöléshez 2000 aláírást kell begyűjteni.

Ennek a szavazásnak február 3-án délután érkezik meg az eredménye. 

Karácsony Gergely ezzel duplázni fog, hiszen az MSZP-Párbeszéd szövetség miniszterelnök-jelöltje is ő volt 2018-ban, akkor a harmadik helyre sikerült bekormányozni, de ha tényleg csak a legerősebb ellenzéki jelölt indul majd Budapesten, akkor ennél bár biztos feljebb lép. 

A DK részéről egyelőre nem tudni, ki vesz részt, a Jobbik és a Momentum pedig egyszerűen nem csatlakozott. 

Fekő Ádám
Fekő Ádám Az Azonnali újságírója

Hétközben újságíró, hétvégén boldog ember. Akár ugyanabban a mondatban is szívesen okoskodik a magyar futball izgalmairól és a populizmus veszélyeiről, emellett nagyon szereti a szovjet jellegű épületeket.

olvass még a szerzőtől

Tetszett a cikk?

Az Azonnali hírlevele

Nem linkgyűjtemény. Olvasmány. A Reggeli fekete hétfőn, szerdán és pénteken jön, még reggel hét előtt – tíz baristából kilenc ezt ajánlja a kávéhoz!

Feliratkozásoddal elfogadod az adatkezelési szabályzatot.

Kommentek