+++ Kérj egy Reggeli feketét! Heti háromszor küldjük neked. Nem linkgyűjtemény: olvasmány. +++
Szerző: Fekő Ádám
2018. december 27. csütörtök, 18:53
Sajnos azzal a problémával ő is tisztában van, hogy a Beatles négy tagjából ketten már nem élnek, de azért álmodozni még szokott róla.

Bár Paul McCartney sokáig nem is volt hajlandó Beatles-dalokat játszani a koncertjein, 76 éves korára azért kicsit megengedőbbé vált a témával kapcsolatban. Például mesélni már szokott minden idők legnagyobb zenekaráról, most épp arról, hogy ha rajta múlna, és élne még George Harrison és John Lennon, már rég összeálltak volna újra. 

 

„Nagyon jó lenne megint összehozni a Beatlest. Az ember mindig belegondol, mi lenne, ha? Sajnos persze nem tudjuk megoldani. Mindig elszomorít, ha Johnra és George-ra gondolok, mert mindkettejüknek itt lenne még a helye. Johné egy szörnyű eset, George-é pedig egy szörnyű betegség”

 

mondta a skót BBC-nek adott interjújában.

 

McCartney ettől függetlenül saját bevallása szerint szokott néha találkozni a két elhunyttal, mivel zenészként amúgy is sokat álmodik arról, hogy a színpadon áll épp, és sokszor épp felük szokott zenélni. „Tulajdonképpen már összeállt a Beatles, de csak az álmaimban.”

 

 

John Lennont 1980-ban lőtte le az azóta is börtönben ülő Mark Chapman, George Harrison pedig 2001-ben adta fel a rák elleni küzdelmet. A Beatles még életben lévő két tagja viszont aktív, McCartney rendszeresen koncertezik, a dobos Ringo Starr pedig egy lemezt is kiadott 2017-ben. 

 

comments powered by Disqus
Hírszolgáltatás

Belgrádban folytatódnak a rendszerellenes tiltakozások: a tüntetők „a vírus és a rezsim áldozataiért“ imádkoznak.

Az EU nem egy bankautomata olyan tagállamok számára, akik figyelmen kívül hagyják az alapvető szabályokat, írták a néppárti EP-képviselők.

A fából készült alkotást július 4-én, az amerikai függetlenség napján gyújtották fel.

A jobbközép Andrej Plenković annyira egyértelmű győzelmet aratott, hogy nem szorul rá egyetlen nagyobb pártra se koalíciós partnerként. Csak a kisebbségekre, lényegében.

Dorosz Dávid főpolgármester-helyettes szerint Budapesten rövid távon biztosan nem lesz ingyen a BKV. De mit és miért akarnak a bécsi zöldek?

Hónapok óta veszekszenek a Gödöt vezető politikusok. A Momentum vezetése polgármestere, Balogh Csaba pártjára állt, de mit gondol az ügyről a többi pártközpont?

Volt olyan tüntető, akit legalább húsz rendőr ütött és rugdosott, miközben már rég a földön feküdt. Második estéje tüntetnek Belgrádban és országszerte Vučić és rendszere ellen.

A hét kérdése

Vége a parlamenti szezonnak, vége a járvány durvábbik részének, és már rendeleti kormányzásra való felhatalmazása sincs Orbánnak, ideje hát megnézni, profitált-e ebből bármelyik párt. Szavazz!

Azért ide elnéznénk

Hogyan kéne támogatni a válság és az automatizáció miatt munkájukat veszített embereket? A Friedrich Ebert Stiftung és az Új Egyenlőség online rendezvénye. Július 9.

Mi köti össze Kozma Lajost, a fényképész házát és Nagy Imrét? Mi volt Karády Katalin Amerikából való hazatérésének titokban tartott feltétele és mi köze ennek a Rózsadombhoz? Kultúrtörténeti séta július 11-én.

Három borásztehetség, bor, bogrács, vezetett kóstoló, dűlőtúra. Mád, július 11.

Duda vs. Trzaskowski: a párharcot többek közt Pál Benedek, az Azonnali szerzője is értékeli július 14-én délután!

Az egyik legszebb pincesoron nyit ki a Planina borház július 31-én este. Vigyázat, sokac temperamentum + jó borok!

Ezt is szerettétek

A sugárzástól nem kell félnünk, nem úgy a környezeti károktól és a privátszféránk szűkülésétől.

Milyen lehet elindulni egy olyan ország választásán, ahol az egyik ellenzéki vezető szerint „minden kibaszott rossz”?

Donald Trump annyira rosszul kezelte a koronavírus-járványt, hogy azt már a Fox News sem hagyja szó nélkül. Hatással lehetett ez a George Floyd halálát követő tüntetésekre és az elszabaduló indulatokra?

Járvány utáni munkaerőpiaci körkép a Helyzetben.

Sepsiszentgyörgy polgármestere, Antal Árpád szerint nem igaz, hogy a székelyek még nem értek meg az önállóságra. Podcast!

Mi áll Klaus Johannis román államelnök magyarellenes kirohanása mögött? Podcast.

Akár az egészségügynek, akár a gazdaságnak akarnak kedvezni a politikusok, katasztrofális következményekbe futnak bele.

Twitter megosztás Google+ megosztás