Mit érdemes olvasni az ünnepek alatt? A politikusok elárulják

Szerző: Hutter Marianna
2018.12.24. 08:59

Átlagembereknek, vagy mozgalomvezetőknek ajánl könyvet egy politikus? És hogy jön ide az LSD? Az Azonnali karácsonyi könyvajánlójából minden kiderül!

Mit érdemes olvasni az ünnepek alatt? A politikusok elárulják

Végre itt vannak az ünnepek, amikor mindenki megpihenhet, és a kezébe vehet egy jó könyvet. Hogy mit érdemes olvasni? Az Azonnali erről kérdezett politikusokat.

„Az idei karácsonyra a Magyar Katolikus Családegyesület által kiadott, ünnepekről szóló sorozatot ajánlom olvasni”

– válaszolta Harrach Péter, a KDNP frakcióvezetője, aki nemcsak nagyinterjút, de karácsonyi videóinterjút is adott nemrég az Azonnalinak. Mint elmondta, ezek a füzetek azt mutatják be a családoknak, hogyan szokták megünnepelni a jeles alkalmakat a karácsonytól kezdve a húsvéton át az anyák napjáig. A hívő embereknek szánt sorozatban találhatók interjúk, versek, illetve leírások is a népi hagyományokról.

EZEK AZOK A FÜZETEK, EZEKET TESSÉK KERESNI

Feltárni a lelki vívódásokat

Sneider Tamás, a Jobbik elnöke Gyurgyák Jánostól az Európa alkonya című könyvet ajánlotta.

„Az európai választások előtt nagyon izgalmas könyv számomra, amely mélyen, nagy szakértelemmel elemzi az Európa-jelenséget”

– indokolta választását Sneider, hozzátéve, hogy komoly összegzést ad azoknak a nagy íróknak a gondolkodásáról, akiket foglalkoztatott Európa sorsa. Szerinte nagy előnye a könyvnek, hogy részrehajlás nélkül vet fel kérdéseket Európa jövőjével kapcsolatban. Ezért úgy vélte, az EP-választás előtt közélettel foglalkozó ember számára szinte kötelező olvasmány lehetne.

A pártelnök emellett Passuth László műveit is ajánlotta, amelyek már fiatalon is a kedvenc olvasmányai közé tartoztak.

„Passuth László hatalmas magyar író, aki régvolt történelmi személyiségek bőrébe olyan beleéléssel tud belebújni, amely szinte hihetetlen számomra.”

Ugyanis az író sokszor nagyon hosszasan elemzi egy-egy-fejedelem, fontos személyiség döntéseinek hátterét, próbálja feltárni lelki vívódásait.

Inkább csak Magyarország mozgalomvezetői figyeljenek!

„Én csak azt tudom, hogy Barabási Albert-László Behálózva című könyvét fogom elolvasni” – válaszolta az Azonnalinak Fekete-Győr András, a napokban EP-listát állító Momentum elnöke. Mint kifejtette, a könyv a társadalmi hálózatok természetéről is sokat ír, az olaszországi Öt Csillag Mozgalom bibliája. „Erős társadalmi hálózatok nélkül egyesével szalámiz minket le az Orbán-rendszer. A hálózatépítő munkát a NOlimpia után a Momentum azonnal elkezdte, de még csak az elején járunk” – ismerte el Fekete-Győr.

Végezetül megjegyezte azt is:

„Annak, aki nem vezet mozgalmat Magyarországon, valami lazábbat ajánlok.”

Ami a biológiának a mikroszkóp, az a pszichológiának az LSD

Miután videóinterjút adott az Azonnalinak, Puzsér Róbert független főpolgármester-jelölt egy Feldmár András-könyvet ajánlott a legjobb szívvel. „A Vancouverben élő magyar pszichoterapeuta a kilencvenes években jelentette meg A tudatállapotok szivárványa című kötetét, mely a szerző debreceni Kossuth Lajos Tudományegyetemen tartott előadássorozatából született, s az évtizedek során legendává nemesült.”

Mint Puzsér elmondta, amikor a kilencvenes években először olvasta a művet, az „beavatásszerű élmény” volt számára. „Feldmár imponáló bátorsággal és rendkívüli meggyőzőerővel, ellenállhatatlanul autonóm nézőponttal, pengeéles logikával és mélységes humánummal vezeti olvasóit az emberi psziché megértésének és gyógyításának járatlan útjain.”

Így az olvasás során a gyanú oldalról oldalra mélyül meggyőződéssé az iránt, hogy ami a biológiának a mikroszkóp és a csillagászatnak a teleszkóp, az a pszichológiának az LSD.

„Egy nap talán az akadémiákon és az egyetemeken is tudomásul veszik ezt” – zárta gondolatait Puzsér.

Az Azonnali szeretett volna könyvajánlást kérni a Fidesz, az MSZP, az LMP, a Párbeszéd és a DK vezető politikusaitól is, ám tőlük nem érkezett válasz.

MONTÁZS: Azonnali

Hutter Marianna
Hutter Marianna az Azonnali újságírója

Tetszett a cikk?

Az Azonnali hírlevele

Nem linkgyűjtemény. Olvasmány. A Reggeli fekete hétfőn, szerdán és pénteken jön, még reggel hét előtt – tíz baristából kilenc ezt ajánlja a kávéhoz!

Feliratkozásoddal elfogadod az adatkezelési szabályzatot.

Kommentek