Zuckerbergnél panaszolta be a Fideszt Guy Verhofstadt

Szerző: Pintér Bence
2018.12.19. 07:43

Levelet írt az európai liberálisok vezetője a Facebook-főnöknek a meghamisított videó miatt, ami közben eltűnt Facebookról.

Zuckerbergnél panaszolta be a Fideszt Guy Verhofstadt

A Politico reggeli hírlevele adott hírt róla, hogy

levélben panaszolta be Mark Zuckerbergnek a magyar kormány egy róla szóló videóját Guy Verhofstadt, az európai liberális ALDE vezére.

A videón Verhofstadt egy videójából vágtak be egy tendenciózusan megvágott részletet, amelyen azt mondja: „Szükségünk van a migrációra”. Ez után a videó a migrációval és az európai terrorcselekményekkel kapcsolatban mutat be „tényeket”.

A mondat azonban valójában hosszabb volt, eredetileg így hangzott: “Szükségünk van a migrációra, de legális migrációra. Most ennek az ellentéte van: illegális migráció és embercsempészet.”

Verhofstadt most a Facebook-alapítónak írt levelében arra panaszkodott, hogy hiába jelentette a meghamisított videót, amit az Euronews is leleplezett, az nem került le az oldalról. (Azóta a Verhofstadt által megadott linken nem érhető el.)

„Mondtam már korábban is, de megismétlem most: az ehhez hasonló célzott propaganda ellenőrizetlen terjedése a Facebookon tönkreteszi a demokráciánkat és a társadalmainkat. Az elköteleződés a gyűlöletbeszéd és a dezinformációs kampányok szabályozására az európai sztenderdek szerint, amelyet önök is elfogadtak, azt jelenti, hogy cselekedniük kell” – írta Verhofstadt.

A liberális vezető arra kérte Mark Zuckerberget, hogy a kiegyensúlyozott tájékoztatás jegyében a közösségi oldal mutassa meg az Euronews videóját mindenkinek, aki látta a magyar kormány eredeti videóját.

Az Orbán Viktort fő ellenfelének tekintő Verhofstadt és a magyar kormány folyamatos információs háborúban áll egymással: többek között az említett videóra reagálva Verhofstadt teherautóra szerelt óriásplakátot autóztatott Brüsszelben, majd Magyarországon, amira a magyar kormány szintén teherautós plakáttal reagált.

FOTÓ: Wikipedia

Pintér Bence
Pintér Bence az Azonnali külsős munkatársa

Nappal újságíró a győri Ugytudjuknál; éjszaka fantasztikus irodalomról író blogger.

olvass még a szerzőtől

Tetszett a cikk?

Az Azonnali hírlevele

Nem linkgyűjtemény. Olvasmány. A Reggeli fekete hétfőn, szerdán és pénteken jön, még reggel hét előtt – tíz baristából kilenc ezt ajánlja a kávéhoz!

Feliratkozásoddal elfogadod az adatkezelési szabályzatot.

Kommentek