Bambi-vetítéssel büntetnek egy amerikai orvvadászt

Szerző: Illés Gergő
2018.12.18. 08:35

A férfi több száz szarvas haláláért felelős – most a bírósági ítélet szerint a börtönben minden hónapban meg kell néznie az őzgidáról szóló 1942-es rajzfilmet.

Bambi-vetítéssel büntetnek egy amerikai orvvadászt

Egyéves börtönbüntetése alatt havonta meg kell néznie a Bambi című Disney-rajzfilmet egy orvvadászat miatt elítélt missouri férfinak – írja a Springfield News Leader.

A bírósági ítélet szerint ifj. David Berrynek december 23-án, vagy azelőtt meg kell néznie a Disney őzikéről szóló klasszikusát, a rajzfilmvetítést pedig minden hónapban meg kell ismételnie egy éven keresztül. A Disney-mesében Bambi anyját egy vadász öli meg az eredeti cselekmény szerint, így az őzgida hosszú időre magára marad.

Hogy mire fel is sújtották a férfit ily kegyetlen büntetéssel?

Az ok Missouri állam történetének egyik legnagyobb orvvadászati ügye: a hatóságok szerint a férfi szarvasok százainak illegális megöléséért felelős. Az elpusztult állatokat Berry trófeának szánta, így csak a fejüket vitte el, a testüket pedig az enyészetnek hagyta. Berryt illegális vadászatért egyéves börtönbüntetésre ítélték. Ezen felül Berrynek további 120 napot kell börtönben töltenie lőfegyverrel való visszaélés miatt.

A férfi apja, két testvére, valamint egy negyedik férfi is részt vett az illegális orvvadászatokban, az ő vadászatra és halászatra feljogosító igazolványaikat visszavonták. A négy férfi összesen 51 000 dollárnyi (kb. 145 millió forintnyi) büntetést fizetett a vadak illegális elejtéséért.

Az esetről tudósító lap megkeresett egy vadászati szakértőt is az üggyel kapcsolatban: szerinte az elkövetők csak a gyilkolás öröméért ejtették el a szarvasokat, nem voltak tekintettel a vadállományra, saját „kapzsiságukról és egójukról” szólt a bűncselekmény.

Illés Gergő
Illés Gergő az Azonnali újságírója

Európai politikáról, Közép-Európáról ír. Magyar belpolitikáról pedig akkor, ha ideges.

olvass még a szerzőtől

Tetszett a cikk?

Az Azonnali hírlevele

Nem linkgyűjtemény. Olvasmány. A Reggeli fekete hétfőn, szerdán és pénteken jön, még reggel hét előtt – tíz baristából kilenc ezt ajánlja a kávéhoz!

Feliratkozásoddal elfogadod az adatkezelési szabályzatot.

Kommentek