+++ Kérj egy Reggeli feketét! Heti háromszor küldjük neked. Nem linkgyűjtemény: olvasmány. +++
Szerző: Illés Gergő
2018. december 18. kedd, 08:35
A férfi több száz szarvas haláláért felelős – most a bírósági ítélet szerint a börtönben minden hónapban meg kell néznie az őzgidáról szóló 1942-es rajzfilmet.

Egyéves börtönbüntetése alatt havonta meg kell néznie a Bambi című Disney-rajzfilmet egy orvvadászat miatt elítélt missouri férfinak – írja a Springfield News Leader.

 

A bírósági ítélet szerint ifj. David Berrynek december 23-án, vagy azelőtt meg kell néznie a Disney őzikéről szóló klasszikusát, a rajzfilmvetítést pedig minden hónapban meg kell ismételnie egy éven keresztül. A Disney-mesében Bambi anyját egy vadász öli meg az eredeti cselekmény szerint, így az őzgida hosszú időre magára marad.

 

Hogy mire fel is sújtották a férfit ily kegyetlen büntetéssel?

 

Az ok Missouri állam történetének egyik legnagyobb orvvadászati ügye: a hatóságok szerint a férfi szarvasok százainak illegális megöléséért felelős. Az elpusztult állatokat Berry trófeának szánta, így csak a fejüket vitte el, a testüket pedig az enyészetnek hagyta. Berryt illegális vadászatért egyéves börtönbüntetésre ítélték. Ezen felül Berrynek további 120 napot kell börtönben töltenie lőfegyverrel való visszaélés miatt.

 

A férfi apja, két testvére, valamint egy negyedik férfi is részt vett az illegális orvvadászatokban, az ő vadászatra és halászatra feljogosító igazolványaikat visszavonták. A négy férfi összesen 51 000 dollárnyi (kb. 145 millió forintnyi) büntetést fizetett a vadak illegális elejtéséért.

 

Az esetről tudósító lap megkeresett egy vadászati szakértőt is az üggyel kapcsolatban: szerinte az elkövetők csak a gyilkolás öröméért ejtették el a szarvasokat, nem voltak tekintettel a vadállományra, saját „kapzsiságukról és egójukról” szólt a bűncselekmény.

 

comments powered by Disqus
Hírszolgáltatás

Miért nem történik semmi a Magyarországi ellenes hetes cikkel? A román elnökség részéről ígérik: áprilisban tárgyalni fognak az ügyről.

Húsz év megfigyelését elemezve tudósok arra jutottak: ugyan ritkábban alakulnak ki a nyugodt tengervízen hirtelen megjelenő óriáshullámok, de évről évre egyre nagyobb lesz a méretük.

Már be is jelentették az abortuszjogok pártolói: beperelik Mississippit,
hogy blokkolják a törvényt.

Edvard Munch híres képén valójában nem is az alak sikolt, sokkal inkább csak ő maga hall sikoltást – állítja a Brit Múzeum.

Hát mi mással foglalkozna az eheti Azonnali-lista, mint az esti Szlovákia-Magyarország szuperrangadóval? Ezúttal taktikai tanácsokkal látjuk el Rossi szövetségi kapitányt.

A hét kérdése

A miniszterelnök beígérte a térség újjászületését, de mi elképzelni sem tudjuk, mire gondolhatott. Szerintetek?

Azért ide elnéznénk

Az interaktív kiállítás Da Vinci halálának 500. évfordulóján érkezik, március 16-tól látogatható az Élményüzemben.

Előadás a szovjetek innovatív megoldásairól Budapesten március 22-én.

Na jó, ennél valamivel fancy-bb névvel fut a kolozsvári, március 29-31. közötti kóstoló.

Művészeti est március 30-án több, mint százötven slammer, költő és zenész társaságában. Helyszín: Négyszoba Galéria.

A branding hatásait járják körül magyar alkotók Pozsony egyik legmenőbb kiállítóterében, a Kunsthalléban, április 14-ig!

Ezt is szerettétek

Leginkább a még hezitáló német, spanyol és lengyel pártokon fog múlni a Fidesz sorsa az Európai Néppártban, de a kormánypártnak is vannak erős szövetségesei.

Alexisz Ciprasznak elég volt az első vörös vonalat átlépnie, hogy Berlin alig fél év alatt padlóra küldje. Ciprasz ugyanis, ellentétben Orbánnal, egy tényleges vörös vonalt érintett: a német bankok érdekeit.

Először az európai zöldpolitikában válhatna természetessé Európa újraegyesítése és az európai politika dekolonizálása.

Az AB az igazságügyi miniszter kérésére olvasott az igazságügyi miniszter korábbi gondolataiban! Sci-finek hangzik? Elmagyarázzuk!

Twitter megosztás Google+ megosztás