+++ Kérj egy Reggeli feketét! Heti háromszor küldjük neked. Nem linkgyűjtemény: olvasmány. +++
Szerző: Illés Gergő
2018. december 18. kedd, 08:35
A férfi több száz szarvas haláláért felelős – most a bírósági ítélet szerint a börtönben minden hónapban meg kell néznie az őzgidáról szóló 1942-es rajzfilmet.

Egyéves börtönbüntetése alatt havonta meg kell néznie a Bambi című Disney-rajzfilmet egy orvvadászat miatt elítélt missouri férfinak – írja a Springfield News Leader.

 

A bírósági ítélet szerint ifj. David Berrynek december 23-án, vagy azelőtt meg kell néznie a Disney őzikéről szóló klasszikusát, a rajzfilmvetítést pedig minden hónapban meg kell ismételnie egy éven keresztül. A Disney-mesében Bambi anyját egy vadász öli meg az eredeti cselekmény szerint, így az őzgida hosszú időre magára marad.

 

Hogy mire fel is sújtották a férfit ily kegyetlen büntetéssel?

 

Az ok Missouri állam történetének egyik legnagyobb orvvadászati ügye: a hatóságok szerint a férfi szarvasok százainak illegális megöléséért felelős. Az elpusztult állatokat Berry trófeának szánta, így csak a fejüket vitte el, a testüket pedig az enyészetnek hagyta. Berryt illegális vadászatért egyéves börtönbüntetésre ítélték. Ezen felül Berrynek további 120 napot kell börtönben töltenie lőfegyverrel való visszaélés miatt.

 

A férfi apja, két testvére, valamint egy negyedik férfi is részt vett az illegális orvvadászatokban, az ő vadászatra és halászatra feljogosító igazolványaikat visszavonták. A négy férfi összesen 51 000 dollárnyi (kb. 145 millió forintnyi) büntetést fizetett a vadak illegális elejtéséért.

 

Az esetről tudósító lap megkeresett egy vadászati szakértőt is az üggyel kapcsolatban: szerinte az elkövetők csak a gyilkolás öröméért ejtették el a szarvasokat, nem voltak tekintettel a vadállományra, saját „kapzsiságukról és egójukról” szólt a bűncselekmény.

 

comments powered by Disqus
Hírszolgáltatás

Dacian Cioloș lenne az első román, aki EP-csoportot vezet.

Egy, az egyházi tulajdonokat érintő törvénytervezet miatt háborognak a szerb ortodox egyházi vezetők és politikusok. Feszültség van Szerbia és Montenegró között.

A katalán függetlenségpártiak berágtak, mert nem ők adják Barcelona következő polgármesterét. Közben megszívathatják Pedro Sánchez miniszterelnököt is!

Még 3 napig lehet online szavazásra regisztrálni az előválasztásra. Részletek!

A volt román miniszterelnök korábbi uszító mondata éles ellentétben áll a szociáldemokrata EP-frakció értékeivel, mondta frakciótársa, Ujhelyi István az Azonnalinak.

A hét kérdése

Itt a nyár, itt a strandszezon, itt az idő elámulni azon, hogy hol tart még mindig a magyar gasztronómia. Szavazz!

Azért ide elnéznénk

A kilencvenedik. A pesti Duna-korzón, június 13-17. között.

A borzalmas név ellenére is érdemes újragondolni mindazt, amit erről az unalmasnak tűnő fajtáról tudni vélünk. Június 22.

A Piacok Napján az Erzsébet tér egy hatalmas közösségi piaccá változik, idén már 6. alkalommal, június 23-án.

JazzTM, július 5-7. között Európa 2021-es kulturális fővárosában. Elég erős lineuppal, a közelben!

Tanúság? Cinkosság? Kortárs művészek fejtik meg a pannonhalmi főapátság galériájában. Egész nyáron!

Ezt is szerettétek

Hogy történt a rendszerváltás? Mit kell tudni a prágai gólemről? Milyen bosszúra készül az Álmok Fejedelme? Könyves Kálmán!

Valerij Pekar szerint az egész nyelvtörvényügy csak egy háborús ország átmeneti problémája. Interjú.

Amikor mi olyan speciálisnak érezzük magunkat, nem árt elmenni egy magát ugyanúgy meg- és feltalálni igyekvő másik volt szocialista fővárosba.

Ellenőriztük, mennyire vannak képben az emberek azzal, hogy kikre is lehet szavazni. Videó!

Twitter megosztás Google+ megosztás