+++ Kérj egy Reggeli feketét! Heti háromszor küldjük neked. Nem linkgyűjtemény: olvasmány. +++
2018. december 17. hétfő, 17:47
Hétfőn este több ezer ember tüntetett az MTVA Kunigunda utcai székházánál a rabszolgatörvény, a közigazgatási bíróságokról szóló törvény és a propaganda ellen. A tömeg egy része több kormánypárti médium székházánál is felolvasta a tüntetők öt pontját, amit vasárnap este óta nem mernek felolvasni a köztévében.

Több ezren tüntettek hétfő este az MTVA Kunigunda utcai székháza előtt, miután vasárnap éjjel és hétfőn napközben

 

egy csoport ellenzéki képviselő ment be az MTVA székházába, hogy felolvassanak adásban egy petíciót, de ez nem sikerült nekik.

 

A Kitesznek az ajtón, visszamegyünk az ablakon elnevezésű Facebook-eseményt eredetileg Hadházy Ákos független képviselő hozta létre, akit Szél Bernadettel együtt valóban kipenderítettek az ajtón a reggeli órákban. Tettek is emiatt egy feljelentést hivatalos személy elleni erőszak címén, az MTVA meg őket jelentette fel, és a biztonság kedvéért polgári jogi birtokvédelmi eljárást is kért a közmédia a kerületi jegyzőtől. Ha többet akarsz tudni arról, mit tehet egy parlamenti képviselő egy közintézményben, és mit lehet ellene tenni, olvasd el ezt.

 

A tömeg egy része végig a Kunigunda utcában maradt, ahol először politikusok tartottak beszédeket; majd később a tömeg egy kisebb része a Momentum vezetésével elindult, és először a HírTV, a Ripost, a Figyelő, a Mediaworks, majd a 888 épületéhez mentek, ahol felolvasták az öt pontot – azt, amit a közmédiában tegnap este óta nem hajlandóak felolvasni, avagy:

 

+ a túlóratörvény elutasítását,

+ a közigazgatási bíróságokról szóló törvény visszavonását,

+ a közmédia függetlenségét,

+ a rendőri túlórák megszüntetését,

+ és az Európai Ügyészséghez való csatlakozást.

 

Az Azonnali élőben követte, hogy mi történt, olvasd el most!

 

összesen: 56 db | 20 db/oldal

1 2 3

Fekő Ádám

Jön Sneider Tamás, a Jobbik elnöke!
2018. december 17. 20:29

Túl kevés gyerek születik, és szerint a Fidesz idejében születik a legkevesebb, a kormány le akarja járatni az ellenzéket, és 

 

a tüntetők most a magyar történelem,

 

akiknek mindent meg kell tennie azért, hogy eltüntessék az enyveskezű maffiakormányt.

Hutter Marianna

A tüntetők mindent megtesznek érte, hogy kibírhatóbb legyen ez a brutális téli éjszaka, például tüzet is gyújtottak. Többek közt egy Lokált is bedobtak, ez ugyebár Habony Árpád ingyenes napilapja, amiben múlt hét pénteken a 16-ból 14 oldalt folgalt el a kormányhirdetés, így már csak két cikk fért még bele.

 

Fekő Ádám

„Vidéken milliók rettegnek a migránsoktól, és még nem jöttek rá, hogy migránsokat Magyarországra kizárólag a Fidesz telepített be” – mondta Márki-Zay Péter, aki Siófok polgármesterének adta át a szót beszéde után, aki azt sorolta fel a tömegnek, miből van elege neki, és Magyarország többi polgármesterének is szerinte. 

Bakodi Péter

600 forintért árulják a forralt bort. Bár még így is jobban megéri, mint a karácsonyi vásáron venni ugyanezt. 

A Momentum elnöke szerint érdemes lenne megnézni, hol gyártják a kormány álhíreit, hol hazudnak a mi pénzünkből. Arra a felvetésre, hogy ez bűncselekmény is lehet, azt mondta, a kormány is számtalan bűncselekményt elkövet. Minderről az Azonnalinak adott élő interjúban beszélt Fekete-Győr András.

 

Bakodi Péter

Válaszul valaki azt kiabálta, hogy szeretkezz, ne szerelkezz, most meg azt skandálják, hogy „le a sisakot!”

 

Bakodi Péter

Egyre jobb a hangulat
2018. december 17. 19:52

Már megy az „aki ugrál, Soros-bérenc”, Bayer Zsoltnak is szidták az anyját, illetve begyulladt pár görögtűz is.

 

Hutter Marianna

Mocskos Fidesz, tolvaj Fidesz! Orbán, takarodj! – kiabálják. Pirotechnikai eszközöket is használnak.

 

Bakodi Péter

Vakuztak az egyik irodából
2018. december 17. 19:43

Válaszul a tüntetők odavilágítottak.

 

Bakodi Péter

Szép képek a tüntetésről!
2018. december 17. 19:35

A vasárnapinál is sokkal több rendőr van a köztévé székháza előtt, és bár az összellenzéki tüntetés szervezői kifejezetten kérték a résztvevőket, menjenek haza, a tömeg erre nem nagyon hajlik. A rendőrök a pozitívumot látják az egészben:

 

„Legalább nem kurvaanyáznak.”

 

Bakodi Péter

Az emberek nem akarnak hazamenni
2018. december 17. 19:25

Bár nagyon erősen küldik haza az embereket, mert nem akarnak tüdőgyulladásos karácsonyozókat, nem is a kisrendőrök a felelősek ezért az egészért, a jelenlévők nem nagyon mozdulnak. Egy ittasnak tűnő figura közben egy kisrendőrrel fényképezkedett, de rászólt a főnöke, hogy ezt ne hagyja. 

 

Bukovics Martin

Szerény kérés Orbánhoz képest
2018. december 17. 19:24

Milyen szerény Horváth András, Hadházy Ákos tanácsadója, amikor egyharmadnyi helyet kér az ellenzéknek a közmédiában. 2002-ben Orbán Viktor még külön baloldali és külön jobboldali köztévét szeretett volna (Németországban például hasonló rendszer van: az ARD inkább konzervatívabb, a ZDF inkább baloldalibb-liberálisabb hangvételt tol). Ezután született meg Medgyessy Péter akkori, MSZP által jelölt miniszterelnök híres mondata, miszerint nem kell két köztévé, elég egy is, és akinek tévé kell, vegyen magának. Vettek is!

Horváth elég visszafogott folytatást szeretne, ugyanis két dolgot kért:

 

1. A közmédiában szeretne egyharmadnyi helyet az ellenzéknek.

2. Mindenki menjen haza.

Pintér Bence

Szakács András gyorselemzése a tüntetésekről, és arról, hogy miért nem működik olyan jól most a központi propaganda:

„A lejárató propagandaüzenetek a tömegeknek szólnak, de baj lehet belőle, ha túl nagy tömegről szólnak. Az elmúlt két évben a Soros-ellenes propagandakampány minden eleme a társadalom egy kis szeletének és egy adott személynek a démonizálását tűzte ki célul: Soros és a sorosisták a megtestesült gonosz, mindannyian hazaárulók.

Ez a szélsőséges üzenet azonban korlátozza is egyben a propaganda lehetőségeit. Amit el lehet mondani pár ellenzéki politikusról és civilről, azt nem lehet rásütni széles társadalmi tömegekre. A rabszolgatörvény pedig a munkavállalók széles tömegét érintheti. A törvény ellen tiltakozók Soros-ügynöknek történő beállítása közel sem jelenti azt, amit korábban, miszerint a széles többséget hangolják egy kis méretű csoport ellen. Az ellenség immáron a hétköznapok embere lett.”

Bakodi Péter

A Betyársereg is képviselteti magát!
2018. december 17. 19:14

Igaz, egy fővel és nem háromszázzal, de ez valószínűleg azért van, mert Volner János nem szólt senkinek. Az úriember kabátja karját kell nézni.

 

Fekő Ádám

Fogjunk össze a munkahelyeken is!
2018. december 17. 19:10

„Ha Áder aláírja a rabszolgatörvényt, akkor elindul a sztrájkok szervezése” – mondta Székely Tamás, a Magyar Szakszervezeti Szövetség alelnöke. Székely szerint nem csak az ellenzéki pártoknak kell összefognia, hanem a munkahelyeken is a dolgozóknak.

A Jobbik képviselője szerint olyan egység teremtődött meg vasárnap este, amire még nem volt eddig példa. Ez már abban is látszott, hogy elismerősen szólt még az MSZP-s Szanyi Tiborról is, aki be akarta vinni hozzájuk a székházba Vona Gábort, amikor megtudta, hogy ott van. Ennyire nyíltan tényleg soha nem állt be a sorba senki ebből a pártból.

Bukovics Martin

1. Elutasítja a kormány az ENSZ migrációs csomagját

2. Ezen a héten folyósítják a családtámogatásokat

3. Sikeresen zárult a közmédia adománygyűjtő műsora

 

A „nap mozgalmasabb híreivel” fél nyolckor jönnek.

Fekő Ádám

Társadalmi célú hirdetésként fogják leadatni pénzért az európai ügyészséghez való csatlakozást követelő reklámot, illetve az öt fel nem olvasott pontot. John Oliver is elégedetten csettintene erre a megoldásra, ő Donald Trumpnak üzenget rendszeresen pénzért a kedvenc tévécsatornáján. 

Ifjabb Lomniczi Zoltánt az M1 műsorvezetője arról kérdezi, szerinte az ellenzéki képviselők beleszóltak-e a köztévé szakmai autonómiájába azzal, hogy meg akarták zavarni az élő adást, hogy azt akarták, az M1-en olvassák be az ötpontos petíciójukat. A 10/10-es válasz: bezzeg a Napkelte 100 százalékos balliberális vonalat tolt, mégsem befolyásolták azt fideszesek, és kísérletet sem tettek rá. A fideszes beszélő fej szerint tiszteletben kell tartani a közmédia autonómiáját, pláne egy országgyűlési képviselőnek.

összesen: 56 db | 20 db/oldal

1 2 3
comments powered by Disqus
Hírszolgáltatás

Sokáig tartott, de a Momentum is kimondta: Orbán Viktor leváltáshoz egyetlen közös listán kell indulnia a hatpárti ellenzéknek. Ezzel gyakorlatilag a listaállítás körüli vita eldőlt.

Úgy tudjuk, azért, mert nem lehetett a párt jelöltje 2022-ben.

Polgárpukkasztó amerikai standup, afrikai lecsó, halhatatlan videójáték: itt a novemberi Fasza Dolgok, az Azonnali havonta megjelenő mindenajánlója. 100 százalékban lockdown-kompatibilis tippek!

Hüvelykujjával felfelé mutatva szelfizett az elhunyt labdarúgóval egy argentin férfi és két társa. Halálos fenyegetéseket is kaptak,
most szabadkoznak.

Ha kíváncsi vagy, hogy melyik magyarországi párttal értesz legjobban egyet környezeti kérdésekben, akkor neked szól
a Vokskabin új tesztje!

Méghozzá egyhangúlag. A Zöldek beleírták volna a romák védelmét is, de ezt a CDU, az SPD és az AfD leszavazta.

A hét kérdése

Tud-e jönni a Jézuska, ha marad az este nyolcas kijárási tilalom? Hogyan korlátozzuk a szilveszteri bulikat? Dönts te, mielőtt a kormány döntene!

Azért ide elnéznénk

November 29-én több hónapra leállítják a budapesti közbringa-rendszert. Kísérd el az utolsó útjukra a robosztus bringákat!

Ott laksz, és ott is parkol a kocsid? Az önkormányzattal megvitathatod az egészet december 2-án este 6-tól.

December 16-án délután 4-től, szigorúan online, regisztrálni is kell hozzá. Érdemes.

Ezt is szerettétek

Leginkább úgy, hogy nem veszel semmit. A karácsonyi vásárlási láz beindulása előtt környezetvédelmi szakemberekkel jártunk utána, hogy lehetünk zöldebbek.

Milyen volt a jugoszláv néphadsereg katonájaként megélni a boszniai háború kitörését; miért éppen úgy születetett meg a béke, ahogy?

Magyarország első szociális söréhez hírességek sora adja a nevét. Hogyan lehetsz szuperhős a sörivással? Miért áll bele a csapatuk megosztó témák támogatásába is? Podcast!

A Helyzet vendége Eric Weaver, a Debreceni Egyetem docense, akivel megbeszéltük, mit hozhat Magyarországnak, ha Joe Biden az USA elnöke.

Ahogy nő a koronavírus-fertőzöttek száma, úgy gyűjtenek egyre többen közvetlen tapasztalatot a járványügyi intézkedésekről. Ez alól az Azonnali szerkesztősége sem volt kivétel. Podcast!

Sem Kirgizisztán, sem Bolívia nincs a világpolitikai érdeklődés középpontjában, pedig az utóbbi hetekben mindkét országban sorsfordító változások történtek. Ezekről szól az e heti Helyzet!

Léteznek-e valóban Fidesz-árvák, akiket meg tudnak szólítani? Hogy állnak az ellenzéki összefogáshoz? Hallgasd meg, hogy mit mondott erről Pálinkás József és Ábrahám Júlia! Podcast.

Twitter megosztás Google+ megosztás