+++ Kérj egy Reggeli feketét! Heti háromszor küldjük neked. Nem linkgyűjtemény: olvasmány. +++
2018. december 17. hétfő, 17:47
Hétfőn este több ezer ember tüntetett az MTVA Kunigunda utcai székházánál a rabszolgatörvény, a közigazgatási bíróságokról szóló törvény és a propaganda ellen. A tömeg egy része több kormánypárti médium székházánál is felolvasta a tüntetők öt pontját, amit vasárnap este óta nem mernek felolvasni a köztévében.

Több ezren tüntettek hétfő este az MTVA Kunigunda utcai székháza előtt, miután vasárnap éjjel és hétfőn napközben

 

egy csoport ellenzéki képviselő ment be az MTVA székházába, hogy felolvassanak adásban egy petíciót, de ez nem sikerült nekik.

 

A Kitesznek az ajtón, visszamegyünk az ablakon elnevezésű Facebook-eseményt eredetileg Hadházy Ákos független képviselő hozta létre, akit Szél Bernadettel együtt valóban kipenderítettek az ajtón a reggeli órákban. Tettek is emiatt egy feljelentést hivatalos személy elleni erőszak címén, az MTVA meg őket jelentette fel, és a biztonság kedvéért polgári jogi birtokvédelmi eljárást is kért a közmédia a kerületi jegyzőtől. Ha többet akarsz tudni arról, mit tehet egy parlamenti képviselő egy közintézményben, és mit lehet ellene tenni, olvasd el ezt.

 

A tömeg egy része végig a Kunigunda utcában maradt, ahol először politikusok tartottak beszédeket; majd később a tömeg egy kisebb része a Momentum vezetésével elindult, és először a HírTV, a Ripost, a Figyelő, a Mediaworks, majd a 888 épületéhez mentek, ahol felolvasták az öt pontot – azt, amit a közmédiában tegnap este óta nem hajlandóak felolvasni, avagy:

 

+ a túlóratörvény elutasítását,

+ a közigazgatási bíróságokról szóló törvény visszavonását,

+ a közmédia függetlenségét,

+ a rendőri túlórák megszüntetését,

+ és az Európai Ügyészséghez való csatlakozást.

 

Az Azonnali élőben követte, hogy mi történt, olvasd el most!

 

összesen: 56 db | 20 db/oldal

1 2 3

Fekő Ádám

Jön Sneider Tamás, a Jobbik elnöke!
2018. december 17. 20:29

Túl kevés gyerek születik, és szerint a Fidesz idejében születik a legkevesebb, a kormány le akarja járatni az ellenzéket, és 

 

a tüntetők most a magyar történelem,

 

akiknek mindent meg kell tennie azért, hogy eltüntessék az enyveskezű maffiakormányt.

Hutter Marianna

A tüntetők mindent megtesznek érte, hogy kibírhatóbb legyen ez a brutális téli éjszaka, például tüzet is gyújtottak. Többek közt egy Lokált is bedobtak, ez ugyebár Habony Árpád ingyenes napilapja, amiben múlt hét pénteken a 16-ból 14 oldalt folgalt el a kormányhirdetés, így már csak két cikk fért még bele.

 

Fekő Ádám

„Vidéken milliók rettegnek a migránsoktól, és még nem jöttek rá, hogy migránsokat Magyarországra kizárólag a Fidesz telepített be” – mondta Márki-Zay Péter, aki Siófok polgármesterének adta át a szót beszéde után, aki azt sorolta fel a tömegnek, miből van elege neki, és Magyarország többi polgármesterének is szerinte. 

Bakodi Péter

600 forintért árulják a forralt bort. Bár még így is jobban megéri, mint a karácsonyi vásáron venni ugyanezt. 

A Momentum elnöke szerint érdemes lenne megnézni, hol gyártják a kormány álhíreit, hol hazudnak a mi pénzünkből. Arra a felvetésre, hogy ez bűncselekmény is lehet, azt mondta, a kormány is számtalan bűncselekményt elkövet. Minderről az Azonnalinak adott élő interjúban beszélt Fekete-Győr András.

 

Bakodi Péter

Válaszul valaki azt kiabálta, hogy szeretkezz, ne szerelkezz, most meg azt skandálják, hogy „le a sisakot!”

 

Bakodi Péter

Egyre jobb a hangulat
2018. december 17. 19:52

Már megy az „aki ugrál, Soros-bérenc”, Bayer Zsoltnak is szidták az anyját, illetve begyulladt pár görögtűz is.

 

Hutter Marianna

Mocskos Fidesz, tolvaj Fidesz! Orbán, takarodj! – kiabálják. Pirotechnikai eszközöket is használnak.

 

Bakodi Péter

Vakuztak az egyik irodából
2018. december 17. 19:43

Válaszul a tüntetők odavilágítottak.

 

Bakodi Péter

Szép képek a tüntetésről!
2018. december 17. 19:35

A vasárnapinál is sokkal több rendőr van a köztévé székháza előtt, és bár az összellenzéki tüntetés szervezői kifejezetten kérték a résztvevőket, menjenek haza, a tömeg erre nem nagyon hajlik. A rendőrök a pozitívumot látják az egészben:

 

„Legalább nem kurvaanyáznak.”

 

Bakodi Péter

Az emberek nem akarnak hazamenni
2018. december 17. 19:25

Bár nagyon erősen küldik haza az embereket, mert nem akarnak tüdőgyulladásos karácsonyozókat, nem is a kisrendőrök a felelősek ezért az egészért, a jelenlévők nem nagyon mozdulnak. Egy ittasnak tűnő figura közben egy kisrendőrrel fényképezkedett, de rászólt a főnöke, hogy ezt ne hagyja. 

 

Bukovics Martin

Szerény kérés Orbánhoz képest
2018. december 17. 19:24

Milyen szerény Horváth András, Hadházy Ákos tanácsadója, amikor egyharmadnyi helyet kér az ellenzéknek a közmédiában. 2002-ben Orbán Viktor még külön baloldali és külön jobboldali köztévét szeretett volna (Németországban például hasonló rendszer van: az ARD inkább konzervatívabb, a ZDF inkább baloldalibb-liberálisabb hangvételt tol). Ezután született meg Medgyessy Péter akkori, MSZP által jelölt miniszterelnök híres mondata, miszerint nem kell két köztévé, elég egy is, és akinek tévé kell, vegyen magának. Vettek is!

Horváth elég visszafogott folytatást szeretne, ugyanis két dolgot kért:

 

1. A közmédiában szeretne egyharmadnyi helyet az ellenzéknek.

2. Mindenki menjen haza.

Pintér Bence

Szakács András gyorselemzése a tüntetésekről, és arról, hogy miért nem működik olyan jól most a központi propaganda:

„A lejárató propagandaüzenetek a tömegeknek szólnak, de baj lehet belőle, ha túl nagy tömegről szólnak. Az elmúlt két évben a Soros-ellenes propagandakampány minden eleme a társadalom egy kis szeletének és egy adott személynek a démonizálását tűzte ki célul: Soros és a sorosisták a megtestesült gonosz, mindannyian hazaárulók.

Ez a szélsőséges üzenet azonban korlátozza is egyben a propaganda lehetőségeit. Amit el lehet mondani pár ellenzéki politikusról és civilről, azt nem lehet rásütni széles társadalmi tömegekre. A rabszolgatörvény pedig a munkavállalók széles tömegét érintheti. A törvény ellen tiltakozók Soros-ügynöknek történő beállítása közel sem jelenti azt, amit korábban, miszerint a széles többséget hangolják egy kis méretű csoport ellen. Az ellenség immáron a hétköznapok embere lett.”

Bakodi Péter

A Betyársereg is képviselteti magát!
2018. december 17. 19:14

Igaz, egy fővel és nem háromszázzal, de ez valószínűleg azért van, mert Volner János nem szólt senkinek. Az úriember kabátja karját kell nézni.

 

Fekő Ádám

Fogjunk össze a munkahelyeken is!
2018. december 17. 19:10

„Ha Áder aláírja a rabszolgatörvényt, akkor elindul a sztrájkok szervezése” – mondta Székely Tamás, a Magyar Szakszervezeti Szövetség alelnöke. Székely szerint nem csak az ellenzéki pártoknak kell összefognia, hanem a munkahelyeken is a dolgozóknak.

A Jobbik képviselője szerint olyan egység teremtődött meg vasárnap este, amire még nem volt eddig példa. Ez már abban is látszott, hogy elismerősen szólt még az MSZP-s Szanyi Tiborról is, aki be akarta vinni hozzájuk a székházba Vona Gábort, amikor megtudta, hogy ott van. Ennyire nyíltan tényleg soha nem állt be a sorba senki ebből a pártból.

Bukovics Martin

1. Elutasítja a kormány az ENSZ migrációs csomagját

2. Ezen a héten folyósítják a családtámogatásokat

3. Sikeresen zárult a közmédia adománygyűjtő műsora

 

A „nap mozgalmasabb híreivel” fél nyolckor jönnek.

Fekő Ádám

Társadalmi célú hirdetésként fogják leadatni pénzért az európai ügyészséghez való csatlakozást követelő reklámot, illetve az öt fel nem olvasott pontot. John Oliver is elégedetten csettintene erre a megoldásra, ő Donald Trumpnak üzenget rendszeresen pénzért a kedvenc tévécsatornáján. 

Ifjabb Lomniczi Zoltánt az M1 műsorvezetője arról kérdezi, szerinte az ellenzéki képviselők beleszóltak-e a köztévé szakmai autonómiájába azzal, hogy meg akarták zavarni az élő adást, hogy azt akarták, az M1-en olvassák be az ötpontos petíciójukat. A 10/10-es válasz: bezzeg a Napkelte 100 százalékos balliberális vonalat tolt, mégsem befolyásolták azt fideszesek, és kísérletet sem tettek rá. A fideszes beszélő fej szerint tiszteletben kell tartani a közmédia autonómiáját, pláne egy országgyűlési képviselőnek.

összesen: 56 db | 20 db/oldal

1 2 3
comments powered by Disqus
Hírszolgáltatás

Így az EU helyett az amerikai és a kanadai kormánnyal egyeztetve fog Nagy-Britannia dönteni arról, hogy a Lukasenka-rendszer mely tisztviselőit büntesse utazási és pénzügyi korlátozásokkal.

Friedrich Merz egy interjúban a melegek kapcsán hirtelen váltott, és a pedofíliát hozta egy félmondat erejéig szóba. Miért?

Körbekérdeztük a magyarországi benzinkutakat, volt, ahol panaszt is tettünk.

Noha a román államfő a jobbközép nemzeti liberálisoktól érkezik, elvileg semlegesnek kellene lennie. De nem az.

Noha többségük már március óta gyűjtötte a lájkokat és osztotta a hülyeséget, az amerikai konszern csak most lépett fel ellenük.

Három párt belső mérése is a függetlenként induló múzeumigazgatót, Soós Zoltánt hozta ki győztesnek.

A járvány miatt nem közlekedő reptéri járatra árult 900 forintos jegyek a BKK-t 14 millió forinttal gazdagították. Mi történt?

A hét kérdése

Orbán Viktor bejelentette, a Magyar Közlöny megírta: hétfőtől minden szórakozóhely és kocsma legkésőbb este 11 óráig lehet nyitva. Mit hoz majd magával a 23 órás zárás?

Azért ide elnéznénk

A „kocsmai evangelizáció” jegyében fog erről beszélgetni Fabiny Tamás püspök, Kajdi Csaba influenszer és Török Csaba pap. Szeptember 29.

Mit tanulhat, exportálhat Budapest Bécsből? Erről beszél Techet Péter, az Azonnali főmunkatársa az IDEA szervezésében. Október 1.

Ezt is szerettétek

A Helyzetben az abaújkéri Wesley János Iskolába látogattunk, hogy megtudjuk: mit jelent az ott tanulóknak és a pedagógusoknak a kormány megszorítása.

Lesz-e még bármi ugyanolyan, mint a járvány előtt? Jól költi-e el az állam a gazdasági akcióterv támogatásait?

Balogh Ákos Gergely Index-főszerkhelyettes a Mérték Médiaelemző Műhely munkatársával, Urbán Ágnessel vitázott a Helyzetben.

A sötét anyag kutatásáért kapta meg a rangos Viktor Ambartsumian-díjat Alex Szalay, a Johns Hopkins Egyetem magyar asztrofizkusa. Interjú!

Miben tud egyetérteni a szélsőjobboldal és a Háttér Társaság? Dúró Dóra és Dombos Tamás a Helyzetben!

Mi köze a belarusz diktátornak az oroszokhoz? Miért belarusz, miért nem Fehéroroszország?

Mit szól ahhoz Pacher Tibor, a tudóscsapat vezetője, hogy Magyarország is beszállt az űrversenybe? Podcast!

Twitter megosztás Google+ megosztás