Fekete-Győr: Megérdemelné az MTVA, hogy bemenjen a tömeg!

Szerző: Hutter Marianna
2018.12.17. 20:23

Érdemes lenne megnézni, hol hazudnak a mi pénzünkből, mondta a Momentum elnöke az Azonnalinak. Miniinterjú az MTVA-székház elől.

Fekete-Győr: Megérdemelné az MTVA, hogy bemenjen a tömeg!

Hogyan értekeled a mai tüntetést?

Nem tudom, mennyien vannak, de ahhoz képest rengetegen, hogy tegnap már eljöttek ide a Kossuth térről ötezren körülbelül, de legalábbis több ezren, és ma is itt vagyunk, már nem tudom, hányadik napja. Ez mindenképpen eredménye. Tovább kell ezt folytatni, szerintem péntekig lehet folytatni. Pénteken úgy kell elmennünk karácsonyozni, hogy egységben vagyunk, közösségben vagyunk, vannak terveink a jövőre nézve. Ez még a következő napok zenéje, hogy ezek mik lesznek, de szerintem jó úton járunk ezzel az öt követeléssel.

Fogsz ma füstbombát dobálni a rendőrökre?

Nincs nálam füstbomba sajnos.

Sajnos?

Szerintem a füstbomba szép dolog, és nagyon jó hangulatot ad a tüntetésnek.

Korábban felvetették a képviselők, hogy ha nem adják ki Varju Lászlót – akit időközben elvittek a mentők –, akkor a tömeg be fog törni az épületbe. Szerinted előállhat olyan helyzet, hogy jó lenne, ha bemenne a tömeg a székházba?

Szerintem

megérdemelné a székház, hogy bemenjen a tömeg, benézhessenek abba a stúdióba,

és beszélhessenek azokhoz a magyar emberekhez, akik a hazugságot hallgatják egész nap, meg azt, hogy ezek a tüntetők nem dolgoznak, sorosbérencek, csürhe és a többi. Nézz körbe. Értelmes, jót akaró hazafiak, fiatalok, fiúk, lányok, idősek, mindenki itt van.

Persze, csak ez bűncselekmény lenne.

Tudod, hogy hány bűncselekményt elkövet ez a kormány? A kormány minden másodpercben bűncselekményt követ el ebben az országban. Van egy olyan rendszer, amely nem ért a komproisszmok, a megegyezés nyelvén. Szerintem valamilyen

erőt mutatnunk kell ahhoz, hogy ezt a rendszert leváltsuk. Nem lehetünk gyengék. És ahhoz néha meg kell hoznunk olyan döntéseket, hogy bemegyünk egy olyan közintézménybe, amelyet mi fizetünk, és amely a mi pénzünkből hazudik.

Nem fognak bemenni az emberek valószínűleg, mert rengeteg rendőr védi ezt a propagandagépet, de ez van. Az öt követelést most be kell olvastatni, ez a cél.

FOTÓ: Fekete-Győr András / Facebook

Kövesd az Azonnali percről percre közvetítését a hétfő esti tüntetésről itt!

Hutter Marianna
Hutter Marianna az Azonnali újságírója

Tetszett a cikk?

Az Azonnali hírlevele

Nem linkgyűjtemény. Olvasmány. A Reggeli fekete hétfőn, szerdán és pénteken jön, még reggel hét előtt – tíz baristából kilenc ezt ajánlja a kávéhoz!

Feliratkozásoddal elfogadod az adatkezelési szabályzatot.

Kommentek