Fegyveres őrök dobták ki Hadházyt és Szélt az MTVA épületéből

Szerző: Kulcsár Árpád
2018.12.17. 08:02

Patthelyzet van: fegyveres biztonsági őrök akadályozzák a képviselőket, hogy bejussanak a köztévé műsorába. A független parlamenti képviselő Hadházy Ákost a földre vitték, négy biztonsági őr kezénél-lábánál fogva vitte ki az épületből. Szél Bernadett élőben közvetített, de őt is kilökték az épületből.

Fegyveres őrök dobták ki Hadházyt és Szélt az MTVA épületéből

Ellenzéki képviselők vannak a MTVA székházában, miután a vasárnap esti, az utóbbi napok során az eddigi legnagyobb kormányellenes tüntetés után egy több ezres tömeg vonult a Kungiunda útra, hogy ott a képviselők egy petíciót olvassanak be, amely egyik pontjában éppen a közmédia függetlenségét követelik, de szerepel benne még a a túlóratörvény azonnali eltörlése, az európai ügyészséghez való csatlakozás, a kevesebb rendőri túlóra, és a független bíróságok követelése is.

Hosszas huzavona után Hadházy Ákosnak végül sikerült felolvasnia az öt pontot tartalmazó szöveget egy kamerába, de mivel a képviselők nem kaptak arra választ, hogy ez mikor kerül adásba, úgy döntöttek, hogy kivárják.

Az ellenzéki képviselők éjszaka többször kimentek a tüntetőkhöz az utcára kommunikálni a fejleményekről, azonban egyszer csak a tévés biztonságiak kizárták abból a szobából őket, ahová lepakolták a cuccaikat. Állítólag egy képviselő a gyógyszereihez sem fér hozzá.

AZ MTVA ELŐTT TÜNTETŐK AZ ÉJJELI ÓRÁKBAN. FOTÓ: GERGELY ELŐD GELLÉRT

A bent lévő tizenhárom parlamenti képviselő csoportja kettészakadt, Szél Bernadett, Bősz Anett és Kunhalmi Ágnes és Hadházy Ágnes a 4-es stúdiónál vannak, úgy gondolják, hogy ott zajlik a reggeli élő műsor. Mivel fegyveres őrök állják el az utat, Ujhelyi István, az MSZP európai parlamenti képviselője rendőrt hívott, szerinte jogszabálly-ellenes egy közintézményben a parlamenti képviselők mozgását korlátozni.

Hadházy Ákos reggel fél nyolckor megpróbált bemászni a stúdióba a lépcső korlátján, majd biztonsági emberek állták útját, és a földre került. Később négy biztonsági ember emelte fel, és vitte ki az épületből a független képviselőt. Szél Bernadettet pedig kilökték az épületből.

Szél Bernadett élőben közvetítette az eseményeket.

Állítólag közben az utcán újabb ellenzéki képviselők is vannak, sőt, a volt Jobbik-elnök, Vona Gábor is odament az éjszaka. Gréczy Zsoltot, a DK képviselője például e hír megírásának pillantában próbál bejutni a közmédia központjába, de a rendőrök nem engedik be. A tizenhárom bejutott képviselő nagy része az épület egy másik részében maradt, onnan a szocialista Ujhelyi István EP-képviselő élőzik.

A köztévé reggel 8-as híradójában egyelőre arról pár másodpercben ugyan beszámoltak, hogy tüntettek az épületük előtt, illetve hogy ellenzéki képviselők bementek az épületbe, de a követelések az adásban nem hangzottak el.
Kulcsár Árpád
Kulcsár Árpád az Azonnali újságírója

Tetszett a cikk?

Az Azonnali hírlevele

Nem linkgyűjtemény. Olvasmány. A Reggeli fekete hétfőn, szerdán és pénteken jön, még reggel hét előtt – tíz baristából kilenc ezt ajánlja a kávéhoz!

Feliratkozásoddal elfogadod az adatkezelési szabályzatot.

Kommentek