Ez Törökország-light – Kunhalmi Ágnes az Azonnalinak

2018.12.17. 10:57

Orbánék már a látszatra sem figyelnek, mondta az MTVA épületében Kunhalmi Ágnes az Azonnalinak Hadházy Ákos kidobására utalva. A szocialista politikustól megtudtuk: addig tartanak ki a közmédia székházában, amíg ki nem teszik őket onnan.

Ez Törökország-light – Kunhalmi Ágnes az Azonnalinak

Az MTVA-székház előtti eseményeket percről percre közvetítjük az Azonnalin, ide kattintva nézheted, mi történt eddig!

 

Mi a helyzet odabent?

Nemrég ebrudálták ki Hadházy Ákost a házból. Farkasszemet nézünk a biztonsági szolgálat embereivel. Nem követtünk el semmilyen törvénysértést vagy erőszakos cselekményt, csak élni szeretnénk azokkal a jogainkkal, amelyek adottak számunkra országgyűlési képviselőként. De

az, ahogyan Hadházy Ákossal bántak, azt mutatja, hogy nincsenek már tekintettel semmire.

Meddig maradnak bent, a közmédia épületében?

Amíg ki nem visznek. Folyamatosan próbáljuk rábeszélni őket, hogy olvassák be a petíciónkat. Semmi mást nem akarunk, mint a demokratikus rend helyreállítását törvényes eszközökkel.

Órák óta patthelyzet van. Mi a következő lépés, ha továbbra se olvassák be az öt pontot?

Mi jogosan tartózkodunk az épületben, nem csinálunk semmi olyat, ami törvénytelen vagy erőszakos lenne. Próbáltunk felmenni a stúdióba, szerkesztőségekbe, de korlátoznak a mozgásunkban.

Elvileg vannak az épület előtt is képviselők, akiket nem engednek be.

Igen, Bangóné Borbély Ildikó be is jutott, mást meg nem engednek be, bárhonnan is próbálkozik. A fegyveres biztonsági őröket többször is felszólították, hogy vigyenek ki minket, de nem nyúlnak hozzánk.

Mármint kik szólították fel?

Azt mondták, hogy „vigyétek ki őket” és „távolítsák el a képviselőket a házból”, így szólították fel a fegyveres őröket. A BRFK egyébként tud arról, hogy itt vagyunk: Vadai Ágnes kívülről, Szanyi Tibor belülről hívott rendőröket, hogy védjenek meg minket, és gyakorolhassuk a jogainkat. A BRFK illetékese azt mondta, hogy az MTVA belső védelmi vezetője dönt ilyenkor.

Este lesz újabb tüntetés?

Igen, nagyon fel vannak paprikázva az emberek. Nem normális, hogy Orbánék már a látszatra sem figyelnek. Egészen elképesztő, hogy Magyarország ideig jutott: lényegében a demokratikus jogainkat nem engedik gyakorolni.

Döbbenetes, hogy a demokratikus rend helyreállítását karhatalmi eszközökkel akadályozza a kormány. Ez Törökország-light. Még.

Civil szervezethez törtek már be. A következő az lesz, mikor börtönbe viszik az ellenzéki képviselőket, az újságírókat...

FOTÓ: Kunhalmi Ágnes / Facebook

Bukovics Martin
Bukovics Martin az Azonnali alapító-főszerkesztője

Német anyanyelv, gradišćei gyökerek, pécsi szőlő, olasz parkolási bírságok. Az Azonnalitól való távozása óta itt olvasható: Gemišt

olvass még a szerzőtől
Hutter Marianna
Hutter Marianna az Azonnali újságírója

Tetszett a cikk?

Az Azonnali hírlevele

Nem linkgyűjtemény. Olvasmány. A Reggeli fekete hétfőn, szerdán és pénteken jön, még reggel hét előtt – tíz baristából kilenc ezt ajánlja a kávéhoz!

Feliratkozásoddal elfogadod az adatkezelési szabályzatot.

Kommentek