Ez a tél lehet az új tavasz

Kardos Gábor

Szerző:
Kardos Gábor

2018.12.17. 17:03

Vigyünk végre szabadon színeket a komor téli hétköznapokba! Íme, a legújabb pesti és európai divatkollekció!

Ez a tél lehet az új tavasz

Ez a véleménycikk az Azonnali hét kérdése rovatában felvetett kérdésre reagál, miszerint mi legyen a jelképe a decemberi kormányellenes tüntetőknek, már ha egyáltalán szeretnének ilyet?

Vigyünk végre szabadon színeket a komor téli hétköznapokba! Íme, a legújabb pesti és európai divatkollekció!

A mellényes az aktivista, illetve népi változat például tüntetésekre (akár melósruhán is nagyon jól áll), a másik a bármilyen elegáns, ünnepi ruhára is kitűzhető változat, de hétköznapi viseletként még menőbb.

Azt mutathatjuk meg vele környezetünknek, hogy hiszünk a szabadságban és a közvagyon, illetve az állam korrupt privatizálóival ellentétben mi nem soros ügynökök vagyunk.

Az új kollekció forradalmasíthatja a magyar hétköznapokat, véget vet a sokáig reménytelennek tűnő hazai télnek, és olyan új tavaszt ígér, amikor végre igazán szabad napra virradhat e hon – legkésőbb március idusán, amire a napkorongra tűzött kokárda egyértelműen utal.

Ne csüggedjetek tehát honfiúk és honleányok!

Ez a forradalmian új kollekció sem itthon, sem Európában nem fog kimenni a divatból tavaszig. Karácsonykor sem halhat el a szabaság ügye. Tartsátok életben ezzel a jelképpel! Sok múlik rajtatok, hogy méltósággal, büszkén viseljétek és megmutassátok, miért olyan menő az új európai trend itthon is. A fanatikus pártkatonákkal kár vitatkozni, szólítsátok meg inkább azokat az ismerőseiteket, akiket a közöny emészt már régóta és próbáljatok új színeket vinni az életükbe, alternatívákat keresni velük. Leginkább a melósokat kéne tudnunk megszólítani, hogy az új szabadságtrend róluk és nekik is szólna.

A Putyinok és Orbánok divatdiktátornak is rémesek – ezért egyáltalán ne is törődjetek velük, még azzal se kövessétek őket, hogy szidjátok őket. Kár erre szabad energiákat pazarolni.

Itt és most a közös jövő megfogalmazása már a tét.

Érdemes ezért helyi városi központokban, megyeszékhelyeken, nagyobb üzemeknél is forradalmi „divatbemutatókat” szervezni és népgyűléseken bemutatni az új trendet, illetve állandó fórumokat szervezni neten és a valóságban is: a szabadság új polgári köreit, országszerte. Egyúttal ilyen menő összejöveteleken a tüntetéseknél összeszedettebben meg lehetne beszélni közös dolgainkat, felkészülni a folytatásra, mert a tüntetés nem az egyetlen és nem is a leghatékonyabb megnyilvánulása a demokratikus közakaratnak mint új trendnek.

Tavaszig bőven lesz idő minél több helyi fórumon bölcsen felkészülni a nagy évszakváltásra. Legyünk megint az elsők közt abban, hogy a szabadságnak érvényt szerzünk, ahogy 1848-ban vagy 1956-ban is elsők közt voltunk. Ma sem maradhatunk szégyenben!

Ez a tél lehet az új tavasz.

Olvass még több Kardos Gábort az Azonnalin!

Kardos Gábor
Kardos Gábor Vendégszerző

Filozófus, borkereskedő, a Balatoni Kör egyik alapítója.

olvass még a szerzőtől
Kardos Gábor
Kardos Gábor Vendégszerző

Filozófus, borkereskedő, a Balatoni Kör egyik alapítója.

olvass még a szerzőtől

Tetszett a cikk?

Az Azonnali hírlevele

Nem linkgyűjtemény. Olvasmány. A Reggeli fekete hétfőn, szerdán és pénteken jön, még reggel hét előtt – tíz baristából kilenc ezt ajánlja a kávéhoz!

Feliratkozásoddal elfogadod az adatkezelési szabályzatot.

Kommentek