+++ Kérj egy Reggeli feketét! Heti háromszor küldjük neked. Nem linkgyűjtemény: olvasmány. +++
2018. december 17. hétfő, 09:59
Kocsis-Cake Olivio párbeszédes képviselővel beszéltünk telefonon: nem csak az ellenzéki képviselők és a rendőrök, de az MTVA dolgozói sem tudnak bejutni a közmédia épületébe.

Egyre több ellenzéki képviselő jelenik meg az MTVA Kunigunda utcai székházánál. Kocsis-Cake Olivio párbeszédes képviselővel beszélt telefonon Azonnali, aki Gréczy Zsolttal, Oláh Lajossal (DK) és Hiszékeny Dezsővel (MSZP) próbál bejutni az épületbe, egyelőre sikertelenül.

 

A képviselő szerint a rendőröket is csak a portáig engedik be a közmédia területén.

 

A belépés megtagadását nem indokolják a képviselőknek, de külön abszurdum a történetben, hogy az MTVA dolgozóit sem engedik be a főbejáraton az épületbe, ők is tanácstalanul állnak a környéken.

 

Az épületen belül van éjszaka óta Ujhelyi István és Szanyi Tibor EP-képviselők, Kunhalmi Ágnes (MSZP), Bana Tibor (Jobbik) Bősz Anett (Liberálisok, képviselőként független), Varju László (DK) és bejutott Bangóné Borbély Ildikó (MSZP) is, aki az Azonnalinak arról beszélt már odabent, hogy oda akarták vezetni Papp Dániel MTVA-igazgatóhoz, mert nem ismerték fel. A két korábbi LMP-társelnököt, a független képviselő Hadházy Ákost és Szél Bernadettet kitették az épületből.

 

Az Index szerint eközben az MSZP-s Molnár Zsolt (nyitóképünkön), a jobbikos Szilágyi István és a párbeszédes Tordai Bence is az épületben van.

 

FRISSÍTÉS (2018. 12. 17. 10:30):

 

A korábbi hírekkel szemben Tordai Bence nincs az épületben, bejutott azonban a stúdió elé Oláh Lajos (DK), Molnár Zsolt (MSZP), Niedermüller Péter (DK) és Korózs Lajos (MSZP). Ők a kerítésen másztak át, hogy ellátmányt vigyenek a bent lévőknek. Estére tüntetést hirdettek meg, most már egyenesen a Kunigunda utcába.

 

A stúdiók előtt közben továbbra is nyolc-tíz fegyveres biztonsági őr áll sorfalat, hogy megakadályozzák a képviselők belépését egy olyan stúdióba, ahonnan egyébként most nem is folyik adás. Bangóné Borbély Ildikó egyébként kávét vett a biztonsági őröknek, akik nem hagyhatják el a helyüket.

 

NYITÓKÉP: MSZP / Facebook

 

comments powered by Disqus
Hírszolgáltatás

A moldovai Alkotmánybíróság két éven át tartó politikai válság végére tett pontot. Az elnök nyugatbarát pártja vezet, akár egyedül is kormányozhat.

Maruzsa Zoltán köznevelésért felelős államtitkár azt is elmondta, hogy miért döntöttek úgy, hogy az óvodákat és az általános iskolák alsó tagozatait még áprilisban kinyitják.

Cak az oltás első dózisát kapta meg. A kormány időközben ígéretet tett a rendszer pontosítására.

Ismert emberek fognak oltásra buzdítani minket, a cél nyolcmillió magyar beoltása, Gulyás szerint a Szputnyik a nyugati vakcináknál is jobb. Ez történt a kormányinfón!

Kolozsváron nemcsak a lakhatás, a kultúra is többe kerül, mint máshol. A Székelyföldön minden olcsóbb, Kézdivásárhely a legolcsóbb, magyar lakossággal is rendelkező város.

A heti Tsúfos Tükör megmutatja, miért örülhetünk a fővárosban épülő kínai egyetemnek.

A 2019-es önkormányzati választáson Pikó András mögé álltak be, és most sem állítanak saját jelöltet a VIII. kerületben.

A hét kérdése

Annyi érv és ellenérv merült fel a nyitás kapcsán, hogy mi nem tudunk dönteni, mondjátok el ti, mit gondoltok helyesnek!

Azért ide elnéznénk

Mi is, képzelheted. Gyere az Azonnali olvasói Facebook-csoportjába kibeszélni mindent!

Ezt is szerettétek

Eddigi bevételeik 10 százalékát keresik most meg, hiszen a szakmájukat konkrétan nem tudják gyakorolni. A Music Hungary Szövetség elnöke, Weyer Balázs a Helyzetben!

Hogyan lehet úgy szürreális műveket írni, ha a világ maga is egyre szürreálisabb? Veres Attila íróval erre kerestük a választ.

Renczes Ágoston, az Azonnali újságírója elmondja, miért lehet jobb vezető Matovič betonkatolikus menedzser utódja, és hogyan érintheti ez a felvidéki magyarságot.

A popzenészek és sztársportolók legújabb bevételi forrásáról Bornemissza Márkkal, az egyik legsikeresebb cipőbolthálózat, a Footshop magyar brand managerével beszélgettünk.

Az Európai Bizottság nemrég nyilvánosságra hozta az EU-s védettségi igazolásról szóló tervet. Lattmann Tamás nemzetközi jogásszal elemeztük, hogyan válhat valóra. Podcast!

Horváth Máté, a Dürer Kert koncertszervezője az Azonnalinak néhány részletet elárult arról, hogyan fog kinézni a lockdown utáni Dürer. Podcast!

Az 1848-as forradalomra és szabadságharcról szeretünk egy jó adag nemzeti mázzal és pátosszal leöntve gondolkodni. De mi köze a nemzeti ünnep lezüllesztéséhez Torgyán Józsefnek? Podcast!

Twitter megosztás Google+ megosztás