+++ Kérj egy Reggeli feketét! Heti háromszor küldjük neked. Nem linkgyűjtemény: olvasmány. +++
2018. december 17. hétfő, 09:59
Kocsis-Cake Olivio párbeszédes képviselővel beszéltünk telefonon: nem csak az ellenzéki képviselők és a rendőrök, de az MTVA dolgozói sem tudnak bejutni a közmédia épületébe.

Egyre több ellenzéki képviselő jelenik meg az MTVA Kunigunda utcai székházánál. Kocsis-Cake Olivio párbeszédes képviselővel beszélt telefonon Azonnali, aki Gréczy Zsolttal, Oláh Lajossal (DK) és Hiszékeny Dezsővel (MSZP) próbál bejutni az épületbe, egyelőre sikertelenül.

 

A képviselő szerint a rendőröket is csak a portáig engedik be a közmédia területén.

 

A belépés megtagadását nem indokolják a képviselőknek, de külön abszurdum a történetben, hogy az MTVA dolgozóit sem engedik be a főbejáraton az épületbe, ők is tanácstalanul állnak a környéken.

 

Az épületen belül van éjszaka óta Ujhelyi István és Szanyi Tibor EP-képviselők, Kunhalmi Ágnes (MSZP), Bana Tibor (Jobbik) Bősz Anett (Liberálisok, képviselőként független), Varju László (DK) és bejutott Bangóné Borbély Ildikó (MSZP) is, aki az Azonnalinak arról beszélt már odabent, hogy oda akarták vezetni Papp Dániel MTVA-igazgatóhoz, mert nem ismerték fel. A két korábbi LMP-társelnököt, a független képviselő Hadházy Ákost és Szél Bernadettet kitették az épületből.

 

Az Index szerint eközben az MSZP-s Molnár Zsolt (nyitóképünkön), a jobbikos Szilágyi István és a párbeszédes Tordai Bence is az épületben van.

 

FRISSÍTÉS (2018. 12. 17. 10:30):

 

A korábbi hírekkel szemben Tordai Bence nincs az épületben, bejutott azonban a stúdió elé Oláh Lajos (DK), Molnár Zsolt (MSZP), Niedermüller Péter (DK) és Korózs Lajos (MSZP). Ők a kerítésen másztak át, hogy ellátmányt vigyenek a bent lévőknek. Estére tüntetést hirdettek meg, most már egyenesen a Kunigunda utcába.

 

A stúdiók előtt közben továbbra is nyolc-tíz fegyveres biztonsági őr áll sorfalat, hogy megakadályozzák a képviselők belépését egy olyan stúdióba, ahonnan egyébként most nem is folyik adás. Bangóné Borbély Ildikó egyébként kávét vett a biztonsági őröknek, akik nem hagyhatják el a helyüket.

 

NYITÓKÉP: MSZP / Facebook

 

comments powered by Disqus
Hírszolgáltatás

Egy friss kutatás szerint összehangolt akcióban terjeszthetnek hamis információkat nyugati országban az orosz titkosszolgálatok.

Andrei Babiš ellen még nem biztos, hogy vádat emelnek, miután hozzá kötődő cégen keresztül jutott uniós pénzekhez több családtagja is.

54-45-ös eredménnyel, azaz jóval nagyobb különbséggel, mint a március 31-i polgármester-választáson, amit a kormánypárt panaszai miatt kellett most megismételni.

Tízezrek térnek vissza Isztambulba a tengerpartról, hogy részt vegyenek a megismételt önkormányzati választáson: rekordmagas részvétel várható.

A hét kérdése

Kálmán Olga? Karácsony Gergely? Kerpel-Fronius Gábor? Ez a hét kérdése, szavazz!

Azért ide elnéznénk

A Piacok Napján az Erzsébet tér egy hatalmas közösségi piaccá változik, idén már 6. alkalommal, június 23-án.

Etűdök rókafűrészre és fröccsöntött szarkára címen fut a projekt a PIM-ben. Június 25.

Pécsen amúgy is van pár elég menő épület, most pedig még fényfestéssel is felturbózzák őket. Június 27-30.

JazzTM, július 5-7. között Európa 2021-es kulturális fővárosában. Elég erős lineuppal, a közelben!

Tanúság? Cinkosság? Kortárs művészek fejtik meg a pannonhalmi főapátság galériájában. Egész nyáron!

Ezt is szerettétek

Hogy történt a rendszerváltás? Mit kell tudni a prágai gólemről? Milyen bosszúra készül az Álmok Fejedelme? Könyves Kálmán!

Valerij Pekar szerint az egész nyelvtörvényügy csak egy háborús ország átmeneti problémája. Interjú.

Amikor mi olyan speciálisnak érezzük magunkat, nem árt elmenni egy magát ugyanúgy meg- és feltalálni igyekvő másik volt szocialista fővárosba.

Ellenőriztük, mennyire vannak képben az emberek azzal, hogy kikre is lehet szavazni. Videó!

Twitter megosztás Google+ megosztás