+++ Kérj egy Reggeli feketét! Heti háromszor küldjük neked. Nem linkgyűjtemény: olvasmány. +++
2018. december 17. hétfő, 09:59
Kocsis-Cake Olivio párbeszédes képviselővel beszéltünk telefonon: nem csak az ellenzéki képviselők és a rendőrök, de az MTVA dolgozói sem tudnak bejutni a közmédia épületébe.

Egyre több ellenzéki képviselő jelenik meg az MTVA Kunigunda utcai székházánál. Kocsis-Cake Olivio párbeszédes képviselővel beszélt telefonon Azonnali, aki Gréczy Zsolttal, Oláh Lajossal (DK) és Hiszékeny Dezsővel (MSZP) próbál bejutni az épületbe, egyelőre sikertelenül.

 

A képviselő szerint a rendőröket is csak a portáig engedik be a közmédia területén.

 

A belépés megtagadását nem indokolják a képviselőknek, de külön abszurdum a történetben, hogy az MTVA dolgozóit sem engedik be a főbejáraton az épületbe, ők is tanácstalanul állnak a környéken.

 

Az épületen belül van éjszaka óta Ujhelyi István és Szanyi Tibor EP-képviselők, Kunhalmi Ágnes (MSZP), Bana Tibor (Jobbik) Bősz Anett (Liberálisok, képviselőként független), Varju László (DK) és bejutott Bangóné Borbély Ildikó (MSZP) is, aki az Azonnalinak arról beszélt már odabent, hogy oda akarták vezetni Papp Dániel MTVA-igazgatóhoz, mert nem ismerték fel. A két korábbi LMP-társelnököt, a független képviselő Hadházy Ákost és Szél Bernadettet kitették az épületből.

 

Az Index szerint eközben az MSZP-s Molnár Zsolt (nyitóképünkön), a jobbikos Szilágyi István és a párbeszédes Tordai Bence is az épületben van.

 

FRISSÍTÉS (2018. 12. 17. 10:30):

 

A korábbi hírekkel szemben Tordai Bence nincs az épületben, bejutott azonban a stúdió elé Oláh Lajos (DK), Molnár Zsolt (MSZP), Niedermüller Péter (DK) és Korózs Lajos (MSZP). Ők a kerítésen másztak át, hogy ellátmányt vigyenek a bent lévőknek. Estére tüntetést hirdettek meg, most már egyenesen a Kunigunda utcába.

 

A stúdiók előtt közben továbbra is nyolc-tíz fegyveres biztonsági őr áll sorfalat, hogy megakadályozzák a képviselők belépését egy olyan stúdióba, ahonnan egyébként most nem is folyik adás. Bangóné Borbély Ildikó egyébként kávét vett a biztonsági őröknek, akik nem hagyhatják el a helyüket.

 

NYITÓKÉP: MSZP / Facebook

 

comments powered by Disqus
Hírszolgáltatás

Aki meg kommunista jelképeket használ, az maximum 3 évet kapna. De lenne kibúvó is: csak fel kell dobni a többi komcsit, s te megúszod.

Az Erdélyi Magyar Néppártot a Fidesz hozta létre, csak aztán bukott a projekt. Most meg lett egy elnökük, akinek legnagyobb politikai teljesítménye, hogy le akarta köpni Demszkyt, de mást köpött le.

Talán kevesen tudják itthon, de Lengyelország a fantasztikus irodalom terén is legalábbis középhatalom. Mit olvassunk a lengyel sci-fi és fantasy világából? Segítünk.

Lengyelországban összeállt az Európa-párti ellenzék a kormányzó jobboldali populisták ellen, de még így sem garantált a győzelem: a színes koalíció le van maradva Jarosław Kaczyński pártjához képest.

Ők olyanokkal szeretnek ünnepelni, akik nem annektálnak egy-egy félszigetet.

A hét kérdése

A miniszterelnök beígérte a térség újjászületését, de mi elképzelni sem tudjuk, mire gondolhatott. Szerintetek?

Azért ide elnéznénk

Az interaktív kiállítás Da Vinci halálának 500. évfordulóján érkezik, március 16-tól látogatható az Élményüzemben.

Előadás a szovjetek innovatív megoldásairól Budapesten március 22-én.

Na jó, ennél valamivel fancy-bb névvel fut a kolozsvári, március 29-31. közötti kóstoló.

Művészeti est március 30-án több, mint százötven slammer, költő és zenész társaságában. Helyszín: Négyszoba Galéria.

A branding hatásait járják körül magyar alkotók Pozsony egyik legmenőbb kiállítóterében, a Kunsthalléban, április 14-ig!

Ezt is szerettétek

A volt bécsi nagykövet, Szalay-Bobrovniczky Vince az Azonnalira kommentelt!

A termékenységi ráta növelése, a bevándorlás megállítása és Európa felébresztése: nem csak a magyar kormány programját jellemzik ezek a szlogenek.

A strasbourgi Európai Parlament képviselői bárjában értük el Alessandra Mussolinit, aki Berlusconi Forza Italiája színeiben ül az EP-ben.

Először az európai zöldpolitikában válhatna természetessé Európa újraegyesítése és az európai politika dekolonizálása.

Twitter megosztás Google+ megosztás