+++ Kérj egy Reggeli feketét! Heti háromszor küldjük neked. Nem linkgyűjtemény: olvasmány. +++
2018. december 17. hétfő, 09:59
Kocsis-Cake Olivio párbeszédes képviselővel beszéltünk telefonon: nem csak az ellenzéki képviselők és a rendőrök, de az MTVA dolgozói sem tudnak bejutni a közmédia épületébe.

Egyre több ellenzéki képviselő jelenik meg az MTVA Kunigunda utcai székházánál. Kocsis-Cake Olivio párbeszédes képviselővel beszélt telefonon Azonnali, aki Gréczy Zsolttal, Oláh Lajossal (DK) és Hiszékeny Dezsővel (MSZP) próbál bejutni az épületbe, egyelőre sikertelenül.

 

A képviselő szerint a rendőröket is csak a portáig engedik be a közmédia területén.

 

A belépés megtagadását nem indokolják a képviselőknek, de külön abszurdum a történetben, hogy az MTVA dolgozóit sem engedik be a főbejáraton az épületbe, ők is tanácstalanul állnak a környéken.

 

Az épületen belül van éjszaka óta Ujhelyi István és Szanyi Tibor EP-képviselők, Kunhalmi Ágnes (MSZP), Bana Tibor (Jobbik) Bősz Anett (Liberálisok, képviselőként független), Varju László (DK) és bejutott Bangóné Borbély Ildikó (MSZP) is, aki az Azonnalinak arról beszélt már odabent, hogy oda akarták vezetni Papp Dániel MTVA-igazgatóhoz, mert nem ismerték fel. A két korábbi LMP-társelnököt, a független képviselő Hadházy Ákost és Szél Bernadettet kitették az épületből.

 

Az Index szerint eközben az MSZP-s Molnár Zsolt (nyitóképünkön), a jobbikos Szilágyi István és a párbeszédes Tordai Bence is az épületben van.

 

FRISSÍTÉS (2018. 12. 17. 10:30):

 

A korábbi hírekkel szemben Tordai Bence nincs az épületben, bejutott azonban a stúdió elé Oláh Lajos (DK), Molnár Zsolt (MSZP), Niedermüller Péter (DK) és Korózs Lajos (MSZP). Ők a kerítésen másztak át, hogy ellátmányt vigyenek a bent lévőknek. Estére tüntetést hirdettek meg, most már egyenesen a Kunigunda utcába.

 

A stúdiók előtt közben továbbra is nyolc-tíz fegyveres biztonsági őr áll sorfalat, hogy megakadályozzák a képviselők belépését egy olyan stúdióba, ahonnan egyébként most nem is folyik adás. Bangóné Borbély Ildikó egyébként kávét vett a biztonsági őröknek, akik nem hagyhatják el a helyüket.

 

NYITÓKÉP: MSZP / Facebook

 

comments powered by Disqus
Hírszolgáltatás

Csak a képviselők egyharmada szavazott bizalmat Svédország eddigi leggyengébb kormányának, de a radikális jobboldalt sikerült kiszorítani.

Nem látod át, hogy pontosan mi is lesz most szombaton? Tüntetés, sztrájk, vagy útlezárás? Netán mindegyik? Elmondjuk, jelen állás szerint hogyan alakul a hétvége!

Pedig az ortodox egyházfő pár hete még arról beszélt, az okostelefonok szolgaságba döntik felhasználóikat, és elhozhatják az Antikrisztust.

Hiába kérték ki ausztriai állampolgárok a róluk szóló személyes adatokat az óriáscégektől, nem kaptak meg minden lényegi információt – állítja egy adatvédelemmel foglalkozó szervezet.

Ha a Twitter androidos alkalmazását használod, és megváltoztattad a fiókodhoz tartozó e-mail-címet 2014 novembere és 2019 januárja között, van egy rossz hírünk.

A hét kérdése

A rabszolgatörvény nyomán sztrájkban gondolkoznak a szakszervezetek. Neked mi lenne az utolsó csepp a pohárban? Szavazz!

Azért ide elnéznénk

Január 20-án Karácsony Gergely és Horváth Csaba csapnak össze az ellenzéki főpolgármesteri előválasztás keretein belül!

Dé:Nash, Pe$tipatkány és LIL IOM január 24-én lépnek fel.

Milyen a vidék az egyik legjelentősebb magyar képzőművész szemével?
Január 24-én kiderül!

Végig lehet kóstolni az összes hazai furmintot! Február 7-én!

Világhírű természetfotósok képeit lehet megcsodálni február 16-án Budapesten.

Ezt is szerettétek

Szerinte nyolc és fél éve úgy kéne viselkednie az ellenzéknek a parlamentben, ahogyan azt a rabszolgatörvénynél tette.

Mi az, ami miatt megdicsérné Lázár Jánost, és mi az, ami miatt csak őrá tud gondolni?

Kell-e tőle félni, és eléggé félünk-e tőle már most?

Elmagyarázzuk, ki hogyan ferdíti el a túlóratörvényt, és mi is
az igazság valójában!

Twitter megosztás Google+ megosztás