Az MTVA-ban éjszakáznak Hadházyék: ha nem kerül adásba a nyilatkozatuk, bemennek a reggeli élő műsorba

Szerző: Bakó Bea
2018.12.16. 23:22

Tömeg gyűlt össze a Kunigunda úton az MTVA székháza előtt. A tömegben volt egy kis pirózás, mire a rendőrök könnygázt fújtak. A politikusok arra kérték az összegyűlteket, hogy maradjanak békések. Éjfél után egy kamerába sikerült beolvasni a követeléseiket, de azt nem tudni, hogy ez mikor kerül adásba. A képviselők az épületben éjszakáznak, kivárják a reggeli élő adást.

Az MTVA-ban éjszakáznak Hadházyék: ha nem kerül adásba a nyilatkozatuk, bemennek a reggeli  élő műsorba

Az LMP-sből függetlenné vált Szél Bernadett közvetíti élőben a Facebook-oldalán, ahogy a szintén független Hadházy Ákossal, a szocialista Kunhalmi Ágnessel, a párbeszédes Szabó Tímeával, a jobbikos Bana Tiborral, Stummer Jánossal és Kepli Lajossal, a liberális Bősz Anettel valamint a DK-s Vadai Ágnessel és Varju Lászlóval együtt

próbálják elérni az MTVA székházában, hogy beolvashassák a követeléseiket a tévé vagy a rádió műsorában.

A rabszolgatörvény visszavonását és valódi közszolgálati médiát követelnek többek között. A székház előtt összegyűlt, nagyjából 5-800 fős tömegre könnygázt fújt a rendőrség, miután pirózás, tülekedés is volt.

A képviselők kijöttek az épületből, és békés tiltakozásra szólították fel az embereket, mondván: békésnek lenni nem töketlenség, és nem a rendőrök az ellenfelek, hanem azok, akik a közmédia székházában hazugságokat gyártanak.

Ők visszamentek az épületbe, és továbbra is próbálják elérni telefonon Papp Dánielt, az MTVA vezérigazgatóját, hogy beolvashassák a követeléseiket. Szél arra kért mindenkit, tartsanak ki az épület előtt is, és jöjjenek minél többen, főleg az ellenzéki parlamenti képviselők. A környéken lakókat pedig arra kérte, vigyenek meleg teát a tiltakozóknak.

A tömeg a Kossuth térről gyalog vonult az óbudai MTVA-székházhoz a délutáni tüntetés folytatásaként. 

Szél Bernadett élő közvetítése újraindult éjfél után. Hadházy beolvasta a követeléseket egy kamerába, de azt még nem lehet tudni, hogy mikor kerül adásba. A szerkesztőre várnak, hogy ez kiderüljön. A tüntetőket Hadházyék arról tájékoztatták, hogy éjszakára a székházban maradnak, és ha nem kerül adásba a nyilatkozat, akkor bemennek az élő műsorba reggel.

FRISSÍTÉS (december 17. 8:25)

Reggelre patthelyzet lett: fegyveres biztonsági őrök akadályozzák a képviselőket, hogy bejussanak a köztévé műsorába. A független parlamenti képviselő Hadházy Ákost a földre vitték, négy biztonsági őr kezénél-lábánál fogva vitte ki az épületből. Szél Bernadett élőben közvetített, de őt is kilökték az épületből. Részletek itt!

Bakó Bea
Bakó Bea az Azonnali alapító-főszerkesztője

EU-jogász. 2021 márciusa óta anyasági szabadságon.

olvass még a szerzőtől

Tetszett a cikk?

Az Azonnali hírlevele

Nem linkgyűjtemény. Olvasmány. A Reggeli fekete hétfőn, szerdán és pénteken jön, még reggel hét előtt – tíz baristából kilenc ezt ajánlja a kávéhoz!

Feliratkozásoddal elfogadod az adatkezelési szabályzatot.

Kommentek