+++ Kérj egy Reggeli feketét! Heti háromszor küldjük neked. Nem linkgyűjtemény: olvasmány. +++
2018. december 14. péntek, 08:55
Parlamenti blokád, tüntetések, füstbomba, cetliszórás, himnusz, sorosozás: a pártok a rabszolgatörvény kapcsán kihozták egymásból a maximumot. De lett-e ettől szimpatikusabb bármelyikük is? Ez a hét kérdése!

Ez itt az Azonnali hét kérdése rovata, ahol minden héten felteszünk egy friss, aktuális kérdést mindenféle vicces és komoly válaszokkal!

 

A héten minden fontosabb magyarországi párt kitett magáért!

 

 • Az MSZP megszervezte a parlamenti blokádot, hogy ne kezdhesse el a rabszolgatörvényről is szavazó szerdai parlamenti ülést Kövér László házelnök, ami emiatt óriási botrányba fulladt.
   
 • A Párbeszéd képviselője, Tordai Bence Magyarország legnézettebb influenszere lett, miután a blokádról szóló facebookos közvetítését egy nap alatt 1,2 milliónyian látták. 
   
 • Az LMP eközben cetliket szórt a képviselők fejére, szirénázott, majd végül himnuszt énekeltettt a parlamentben. A himnusz felcsendülése Orbán Viktort nem akadályozta volna meg abban, hogy átverje a törvényeket a parlamenten, ám a miniszterelnökkel ellentétben az ülést vezető Latorcai Jánosban volt annyi tisztelet a dal iránt, hogy ne beszéljen bele.
   
 • A DK elnöke, Gyurcsány Ferenc többször is kiment a Kossuth térre a tüntetők közé, hogy ott mobilizáló videókat forgasson. Igen, arra a Kossuth térre, amelyen 2006-ban azért tüntettek, hogy az akkori miniszterelnök, akit történetesen Gyurcsány Ferencnek hívtak, lemondjon.
   
 • A Momentum elnöke, Fekete-Győr András füstbombát dobott a rabszolgatörvény el(nem)fogadása miatti csütörtöki tüntetésen a rendőrök közé. A párt alelnöke, Donáth Anna csak feltartott egy füstbombát a magasba, de a rendőrök rögtön leteperték, földre vitték és bevitték egy kapitányságra kihallgatni.
   
 • A Jobbik a szerdai parlamenti blokád alatt molinóval tiltakozott a rabszolgatörvény ellen, a csütörtöki tüntetésen viszont már arról beszélt a párt elnöke, Sneider Tamás, hogy ha a rendőrök továbbra is a 2006-ban a Gyurcsány-kormány alatt tapasztalható módon bánnak a tüntetőkkel, akkor bizony vidékről útnak indulnak a jobbikosok, és megvédik a budapestieket.
   
 • A Fidesz eközben mémben vitatkozik az ellenzék érdemi állításaival, mellette pedig arról beszél, hogy a parlamenti blokád miatt az ellenzék nem partiképes, és kultúremberhez, de épelméjűekhez is méltatlan, ami az Országgyűlésben történt. A tüntetéseken a fideszes média már Soros-embereket is felfedezni vél.

 

Neked ki lett szimpatikusabb a héten?

 

comments powered by Disqus
Hírszolgáltatás

Simicska Lajos Mészáros Lőrinccé vénült tíz év alatt, Jennifer Aniston meg Iggy Poppá. A román elnök száját meg pont elhagyta egy köszönés.

A black metál egyik kultzenekara 2018-ban még csak pár koncertre állt össze, de úgy döntöttek, hogy lemezen is folytatják az összeborulást.

Két nagy nemzetközi sporteseményt is rendeznek az országban hamarosan, így a nagy boltok inkább korlátozták magukat a külföldi látogatók nyugalma érdekében.

A kemény hatósági fellépés ellenére sem csitul a drogháború Közép-Amerikában.

Az USA hivatalosan is kezdeményezni fogja a kínai óriáscég december elején letartóztatott magas rangú vezetőjének kiadatását.

A hét kérdése

Elhunyt Andy Vajna filmproducer, milliárdos, filmbiztos, tévétulajdonos. Neked melyik a kedvenc filmed azok közül, amelyekhez köze volt?

Azért ide elnéznénk

Dé:Nash, Pe$tipatkány és LIL IOM január 24-én lépnek fel.

Milyen a vidék az egyik legjelentősebb magyar képzőművész szemével?
Január 24-én kiderül!

Végig lehet kóstolni az összes hazai furmintot! Február 7-én!

Világhírű természetfotósok képeit lehet megcsodálni február 16-án Budapesten.

Franz Grabmayr osztrák festő képeit állítják ki a régió legmenőbb múzeumában, március 10-ig!

Ezt is szerettétek

Beküldtünk egy igazi székelyt a Demokratikus Koalíció szimpatizánsai közé a januári kormányellenes tüntetésen.

Mi az, amit nem lehet elvitatni Orbán Viktortól és Gyurcsány Ferenctől? Puzsér Róbert független főpolgármester-jelölt mindent elmond az Azonnalinak.

Az ellenzék azzal is vádolja, hogy orosz ügynök: a radikális, nem PiS-tag politikus a lengyel-fehérorosz kapcsolatok egyik legaktívabb támogatója.

Az Azonnali bemutatja a tényleges frontvonalakat és a heterogén szerb ellenzéket.

Twitter megosztás Google+ megosztás