+++ Kérj egy Reggeli feketét! Heti háromszor küldjük neked. Nem linkgyűjtemény: olvasmány. +++
2018. december 14. péntek, 08:55
Parlamenti blokád, tüntetések, füstbomba, cetliszórás, himnusz, sorosozás: a pártok a rabszolgatörvény kapcsán kihozták egymásból a maximumot. De lett-e ettől szimpatikusabb bármelyikük is? Ez a hét kérdése!

Ez itt az Azonnali hét kérdése rovata, ahol minden héten felteszünk egy friss, aktuális kérdést mindenféle vicces és komoly válaszokkal!

 

A héten minden fontosabb magyarországi párt kitett magáért!

 

 • Az MSZP megszervezte a parlamenti blokádot, hogy ne kezdhesse el a rabszolgatörvényről is szavazó szerdai parlamenti ülést Kövér László házelnök, ami emiatt óriási botrányba fulladt.
   
 • A Párbeszéd képviselője, Tordai Bence Magyarország legnézettebb influenszere lett, miután a blokádról szóló facebookos közvetítését egy nap alatt 1,2 milliónyian látták. 
   
 • Az LMP eközben cetliket szórt a képviselők fejére, szirénázott, majd végül himnuszt énekeltettt a parlamentben. A himnusz felcsendülése Orbán Viktort nem akadályozta volna meg abban, hogy átverje a törvényeket a parlamenten, ám a miniszterelnökkel ellentétben az ülést vezető Latorcai Jánosban volt annyi tisztelet a dal iránt, hogy ne beszéljen bele.
   
 • A DK elnöke, Gyurcsány Ferenc többször is kiment a Kossuth térre a tüntetők közé, hogy ott mobilizáló videókat forgasson. Igen, arra a Kossuth térre, amelyen 2006-ban azért tüntettek, hogy az akkori miniszterelnök, akit történetesen Gyurcsány Ferencnek hívtak, lemondjon.
   
 • A Momentum elnöke, Fekete-Győr András füstbombát dobott a rabszolgatörvény el(nem)fogadása miatti csütörtöki tüntetésen a rendőrök közé. A párt alelnöke, Donáth Anna csak feltartott egy füstbombát a magasba, de a rendőrök rögtön leteperték, földre vitték és bevitték egy kapitányságra kihallgatni.
   
 • A Jobbik a szerdai parlamenti blokád alatt molinóval tiltakozott a rabszolgatörvény ellen, a csütörtöki tüntetésen viszont már arról beszélt a párt elnöke, Sneider Tamás, hogy ha a rendőrök továbbra is a 2006-ban a Gyurcsány-kormány alatt tapasztalható módon bánnak a tüntetőkkel, akkor bizony vidékről útnak indulnak a jobbikosok, és megvédik a budapestieket.
   
 • A Fidesz eközben mémben vitatkozik az ellenzék érdemi állításaival, mellette pedig arról beszél, hogy a parlamenti blokád miatt az ellenzék nem partiképes, és kultúremberhez, de épelméjűekhez is méltatlan, ami az Országgyűlésben történt. A tüntetéseken a fideszes média már Soros-embereket is felfedezni vél.

 

Neked ki lett szimpatikusabb a héten?

 

comments powered by Disqus
Hírszolgáltatás

Miért nem történik semmi a Magyarországi ellenes hetes cikkel? A román elnökség részéről ígérik: áprilisban tárgyalni fognak az ügyről.

Húsz év megfigyelését elemezve tudósok arra jutottak: ugyan ritkábban alakulnak ki a nyugodt tengervízen hirtelen megjelenő óriáshullámok, de évről évre egyre nagyobb lesz a méretük.

Már be is jelentették az abortuszjogok pártolói: beperelik Mississippit,
hogy blokkolják a törvényt.

Edvard Munch híres képén valójában nem is az alak sikolt, sokkal inkább csak ő maga hall sikoltást – állítja a Brit Múzeum.

Hát mi mással foglalkozna az eheti Azonnali-lista, mint az esti Szlovákia-Magyarország szuperrangadóval? Ezúttal taktikai tanácsokkal látjuk el Rossi szövetségi kapitányt.

A hét kérdése

A miniszterelnök beígérte a térség újjászületését, de mi elképzelni sem tudjuk, mire gondolhatott. Szerintetek?

Azért ide elnéznénk

Az interaktív kiállítás Da Vinci halálának 500. évfordulóján érkezik, március 16-tól látogatható az Élményüzemben.

Előadás a szovjetek innovatív megoldásairól Budapesten március 22-én.

Na jó, ennél valamivel fancy-bb névvel fut a kolozsvári, március 29-31. közötti kóstoló.

Művészeti est március 30-án több, mint százötven slammer, költő és zenész társaságában. Helyszín: Négyszoba Galéria.

A branding hatásait járják körül magyar alkotók Pozsony egyik legmenőbb kiállítóterében, a Kunsthalléban, április 14-ig!

Ezt is szerettétek

Leginkább a még hezitáló német, spanyol és lengyel pártokon fog múlni a Fidesz sorsa az Európai Néppártban, de a kormánypártnak is vannak erős szövetségesei.

Alexisz Ciprasznak elég volt az első vörös vonalat átlépnie, hogy Berlin alig fél év alatt padlóra küldje. Ciprasz ugyanis, ellentétben Orbánnal, egy tényleges vörös vonalt érintett: a német bankok érdekeit.

Először az európai zöldpolitikában válhatna természetessé Európa újraegyesítése és az európai politika dekolonizálása.

Az AB az igazságügyi miniszter kérésére olvasott az igazságügyi miniszter korábbi gondolataiban! Sci-finek hangzik? Elmagyarázzuk!

Twitter megosztás Google+ megosztás