+++ Kérj egy Reggeli feketét! Heti háromszor küldjük neked. Nem linkgyűjtemény: olvasmány. +++
2018. december 14. péntek, 08:55
Parlamenti blokád, tüntetések, füstbomba, cetliszórás, himnusz, sorosozás: a pártok a rabszolgatörvény kapcsán kihozták egymásból a maximumot. De lett-e ettől szimpatikusabb bármelyikük is? Ez a hét kérdése!

Ez itt az Azonnali hét kérdése rovata, ahol minden héten felteszünk egy friss, aktuális kérdést mindenféle vicces és komoly válaszokkal!

 

A héten minden fontosabb magyarországi párt kitett magáért!

 

 • Az MSZP megszervezte a parlamenti blokádot, hogy ne kezdhesse el a rabszolgatörvényről is szavazó szerdai parlamenti ülést Kövér László házelnök, ami emiatt óriási botrányba fulladt.
   
 • A Párbeszéd képviselője, Tordai Bence Magyarország legnézettebb influenszere lett, miután a blokádról szóló facebookos közvetítését egy nap alatt 1,2 milliónyian látták. 
   
 • Az LMP eközben cetliket szórt a képviselők fejére, szirénázott, majd végül himnuszt énekeltettt a parlamentben. A himnusz felcsendülése Orbán Viktort nem akadályozta volna meg abban, hogy átverje a törvényeket a parlamenten, ám a miniszterelnökkel ellentétben az ülést vezető Latorcai Jánosban volt annyi tisztelet a dal iránt, hogy ne beszéljen bele.
   
 • A DK elnöke, Gyurcsány Ferenc többször is kiment a Kossuth térre a tüntetők közé, hogy ott mobilizáló videókat forgasson. Igen, arra a Kossuth térre, amelyen 2006-ban azért tüntettek, hogy az akkori miniszterelnök, akit történetesen Gyurcsány Ferencnek hívtak, lemondjon.
   
 • A Momentum elnöke, Fekete-Győr András füstbombát dobott a rabszolgatörvény el(nem)fogadása miatti csütörtöki tüntetésen a rendőrök közé. A párt alelnöke, Donáth Anna csak feltartott egy füstbombát a magasba, de a rendőrök rögtön leteperték, földre vitték és bevitték egy kapitányságra kihallgatni.
   
 • A Jobbik a szerdai parlamenti blokád alatt molinóval tiltakozott a rabszolgatörvény ellen, a csütörtöki tüntetésen viszont már arról beszélt a párt elnöke, Sneider Tamás, hogy ha a rendőrök továbbra is a 2006-ban a Gyurcsány-kormány alatt tapasztalható módon bánnak a tüntetőkkel, akkor bizony vidékről útnak indulnak a jobbikosok, és megvédik a budapestieket.
   
 • A Fidesz eközben mémben vitatkozik az ellenzék érdemi állításaival, mellette pedig arról beszél, hogy a parlamenti blokád miatt az ellenzék nem partiképes, és kultúremberhez, de épelméjűekhez is méltatlan, ami az Országgyűlésben történt. A tüntetéseken a fideszes média már Soros-embereket is felfedezni vél.

 

Neked ki lett szimpatikusabb a héten?

 

comments powered by Disqus
Hírszolgáltatás

Dacian Cioloș lenne az első román, aki EP-csoportot vezet.

Egy, az egyházi tulajdonokat érintő törvénytervezet miatt háborognak a szerb ortodox egyházi vezetők és politikusok. Feszültség van Szerbia és Montenegró között.

A katalán függetlenségpártiak berágtak, mert nem ők adják Barcelona következő polgármesterét. Közben megszívathatják Pedro Sánchez miniszterelnököt is!

Még 3 napig lehet online szavazásra regisztrálni az előválasztásra. Részletek!

A volt román miniszterelnök korábbi uszító mondata éles ellentétben áll a szociáldemokrata EP-frakció értékeivel, mondta frakciótársa, Ujhelyi István az Azonnalinak.

A hét kérdése

Itt a nyár, itt a strandszezon, itt az idő elámulni azon, hogy hol tart még mindig a magyar gasztronómia. Szavazz!

Azért ide elnéznénk

A kilencvenedik. A pesti Duna-korzón, június 13-17. között.

A borzalmas név ellenére is érdemes újragondolni mindazt, amit erről az unalmasnak tűnő fajtáról tudni vélünk. Június 22.

A Piacok Napján az Erzsébet tér egy hatalmas közösségi piaccá változik, idén már 6. alkalommal, június 23-án.

JazzTM, július 5-7. között Európa 2021-es kulturális fővárosában. Elég erős lineuppal, a közelben!

Tanúság? Cinkosság? Kortárs művészek fejtik meg a pannonhalmi főapátság galériájában. Egész nyáron!

Ezt is szerettétek

Hogy történt a rendszerváltás? Mit kell tudni a prágai gólemről? Milyen bosszúra készül az Álmok Fejedelme? Könyves Kálmán!

Valerij Pekar szerint az egész nyelvtörvényügy csak egy háborús ország átmeneti problémája. Interjú.

Amikor mi olyan speciálisnak érezzük magunkat, nem árt elmenni egy magát ugyanúgy meg- és feltalálni igyekvő másik volt szocialista fővárosba.

Ellenőriztük, mennyire vannak képben az emberek azzal, hogy kikre is lehet szavazni. Videó!

Twitter megosztás Google+ megosztás