Hét kérdése: szimpatikusabb lett-e bármelyik párt a blokád és a tüntetések óta?

2018.12.14. 08:55

Parlamenti blokád, tüntetések, füstbomba, cetliszórás, himnusz, sorosozás: a pártok a rabszolgatörvény kapcsán kihozták egymásból a maximumot. De lett-e ettől szimpatikusabb bármelyikük is? Ez a hét kérdése!

Hét kérdése: szimpatikusabb lett-e bármelyik párt a blokád és a tüntetések óta?

Ez itt az Azonnali hét kérdése rovata, ahol minden héten felteszünk egy friss, aktuális kérdést mindenféle vicces és komoly válaszokkal!

A héten minden fontosabb magyarországi párt kitett magáért!

  • Az MSZP megszervezte a parlamenti blokádot, hogy ne kezdhesse el a rabszolgatörvényről is szavazó szerdai parlamenti ülést Kövér László házelnök, ami emiatt óriási botrányba fulladt.
     
  • A Párbeszéd képviselője, Tordai Bence Magyarország legnézettebb influenszere lett, miután a blokádról szóló facebookos közvetítését egy nap alatt 1,2 milliónyian látták. 
     
  • Az LMP eközben cetliket szórt a képviselők fejére, szirénázott, majd végül himnuszt énekeltettt a parlamentben. A himnusz felcsendülése Orbán Viktort nem akadályozta volna meg abban, hogy átverje a törvényeket a parlamenten, ám a miniszterelnökkel ellentétben az ülést vezető Latorcai Jánosban volt annyi tisztelet a dal iránt, hogy ne beszéljen bele.
     
  • A DK elnöke, Gyurcsány Ferenc többször is kiment a Kossuth térre a tüntetők közé, hogy ott mobilizáló videókat forgasson. Igen, arra a Kossuth térre, amelyen 2006-ban azért tüntettek, hogy az akkori miniszterelnök, akit történetesen Gyurcsány Ferencnek hívtak, lemondjon.
     
  • A Momentum elnöke, Fekete-Győr András füstbombát dobott a rabszolgatörvény el(nem)fogadása miatti csütörtöki tüntetésen a rendőrök közé. A párt alelnöke, Donáth Anna csak feltartott egy füstbombát a magasba, de a rendőrök rögtön leteperték, földre vitték és bevitték egy kapitányságra kihallgatni.
     
  • A Jobbik a szerdai parlamenti blokád alatt molinóval tiltakozott a rabszolgatörvény ellen, a csütörtöki tüntetésen viszont már arról beszélt a párt elnöke, Sneider Tamás, hogy ha a rendőrök továbbra is a 2006-ban a Gyurcsány-kormány alatt tapasztalható módon bánnak a tüntetőkkel, akkor bizony vidékről útnak indulnak a jobbikosok, és megvédik a budapestieket.
     
  • A Fidesz eközben mémben vitatkozik az ellenzék érdemi állításaival, mellette pedig arról beszél, hogy a parlamenti blokád miatt az ellenzék nem partiképes, és kultúremberhez, de épelméjűekhez is méltatlan, ami az Országgyűlésben történt. A tüntetéseken a fideszes média már Soros-embereket is felfedezni vél.
Neked ki lett szimpatikusabb a héten?

Tetszett a cikk?

Az Azonnali hírlevele

Nem linkgyűjtemény. Olvasmány. A Reggeli fekete hétfőn, szerdán és pénteken jön, még reggel hét előtt – tíz baristából kilenc ezt ajánlja a kávéhoz!

Feliratkozásoddal elfogadod az adatkezelési szabályzatot.

Kommentek