És a képviselők mennyit túlóráznak? A pénz legalább jó érte?

2018.12.12. 17:52

A KDNP-s Hollik István annyi pénzt kap, amennyi jár neki, a fideszes Kerényi János szerint nagyon jó a munkavállalók helyzete, a szocialista Hiller István túlfizetettnek érzi magát. Abban minden politikus megegyezett, hogy nagyon sokat dolgoznak.

Szerdán a szakszervezetek ellenkezése és a teljes magyar ellenzék minden sípolása és szirénázása ellenére elfogadták a parlamentben a rabszolgatörvény néven elhíresült javaslatot, ami miatt a továbbiakban évente 250-ről 400 órára nő a kiróható túlórák száma, a munkaidőkeret maximumát 12 hónapról 36 hónapra módosítanák, ami azt jelenti, hogy sokkal később kellene elszámolni a ledolgozott túlórákkal. 

Emiatt vált pláne érdekessé a kérdés: 

amúgy hogy állnak a túlórázással azok, akik a parlamentben dolgoznak, és a fizetésükkel például elégedettek-e?

Változatos válaszokat kaptunk, de abban minden képviselő megegyezett, hogy nagyon sokat dolgoznak, viszont amíg az MSZP-s Hiller István szerint konkrétan túl magas a fizetésük, addig

az újdonsült KDNP-s kormányszóvivő úgy érzi, annyi fizetést kap, amennyi jár.

A túlfizetettségben megegyezett szocialista kollégájával a jobbikos Sneider Tamás is, Dúró Dóra pedig a Mi Hazánk részéről adott kitérő választ. 

Külön iskolát képvisel a fideszes Kerényi János, aki az Azonnali kérdésére tartott egy gyors oktatást arról, hogy milyen soha nem látott fantasztikus helyzetben vannak ma Magyarországon a munkavállalók,

ez a törvény pedig igazából értük van.

Hutter Marianna
Hutter Marianna az Azonnali újságírója
Fekő Ádám
Fekő Ádám Az Azonnali újságírója

Hétközben újságíró, hétvégén boldog ember. Akár ugyanabban a mondatban is szívesen okoskodik a magyar futball izgalmairól és a populizmus veszélyeiről, emellett nagyon szereti a szovjet jellegű épületeket.

olvass még a szerzőtől

Tetszett a cikk?

Az Azonnali hírlevele

Nem linkgyűjtemény. Olvasmány. A Reggeli fekete hétfőn, szerdán és pénteken jön, még reggel hét előtt – tíz baristából kilenc ezt ajánlja a kávéhoz!

Feliratkozásoddal elfogadod az adatkezelési szabályzatot.

Kommentek