Visszaadja mandátumát Szávay, de még nemet nyom a rabszolgatörvényre

2018.12.11. 19:34

A Jobbik egykori frakcióvezető-helyettese idén még lezárja képviselői munkáját, aztán átadja a helyét egyelőre ismeretlen utójának.

Visszaadja mandátumát Szávay, de még nemet nyom a rabszolgatörvényre

Nem a levegőbe beszélt, tényleg visszaadja mandátumát Szávay István. A Jobbik képviselőjéről korábban olyan hangfelvétel került elő, amin erősen zsidózik a frakcióvezető-helyettes. A kormánypárti sajtó szerint meg is vert valakit, ezt viszont tagadja Szávay, mindenesetre, mint korábban a Facebook-oldalán írta, a felelősséget vállalja az otromba viccért.

„2018. december 31-i hatállyal – ígéretemnek megfelelően – visszaadom országgyűlési képviselői mandátumomat a Jobbiknak, annak a közösségnek, amelynek bizalmából azt nyolc és fél éven keresztül betölthettem. Hivatalos lemondásomat kizárólag a pártvezetés kérésére nem nyújtom még be.

Ez a döntés annak érdekében született, hogy a mandátumom ne maradjon betöltetlen,

mivel idén új képviselő eskütételére már nem kerülhet sor” – írta Facebookon Szávay, hozzátéve, hogy a következő két hétben lezárja és átadja képviselői munkáját, illetve a teljes ellenzékhez hasonlóan ő is nemet mond a rabszolgatörvényre, illetve igent az általa előterjesztett magyar-székely összetartozás napjára. Szávay még 2019-ben is képviselő marad jogilag, de állítása szerint az ezért kapott fizetését a Heim Pál Gyermekkórháznak adja. 

Őszi interjúnkat a Jobbik akkori helyzetéről itt olvashatod el vele.

FOTÓ: Bakó Bea / Azonnali

Tetszett a cikk?

Az Azonnali hírlevele

Nem linkgyűjtemény. Olvasmány. A Reggeli fekete hétfőn, szerdán és pénteken jön, még reggel hét előtt – tíz baristából kilenc ezt ajánlja a kávéhoz!

Feliratkozásoddal elfogadod az adatkezelési szabályzatot.

Kommentek