+++ Kérj egy Reggeli feketét! Heti háromszor küldjük neked. Nem linkgyűjtemény: olvasmány. +++
Szerző: Hutter Marianna
2018. december 11. kedd, 16:26
Nem Orbán, hanem Magyarország ellen szavaztam, mondta Weber, aztán kiakadt a magyar ellenzékre, hogy félreértelmezik őt.

„A Fidesz által támogatott európai csúcsjelölt beismeri, hogy a magyar kormány bűnei miatt egy teljes nemzetet, egy teljes országot akart büntetni. Ez felháborító!” – így reagált Ujhelyi István MSZP-s EP-képviselő arra, hogy mint az Azonnali elsőként megírta, Manfred Weber azt nyilatkozta kedden: a hetes cikkes szavazáson Magyarország ellen szavazott, „nem a Fidesz, nem Orbán Viktor ellen, hanem az ország ellen”.

 

Ujhelyi szerint ezért Manfred Webernek haladéktalanul meg kell követnie a magyar embereket, mert kijelentése „több mint botrány”, „gyalázatos”.

 

A szocialista politikus emlékeztetett: korábban Jean-Claude Juncker, az Európai Bizottság szintén jobboldali-néppárti vezetője is megsértette már a magyarokat az Erdély elcsatolásának évfordulóján tett érzéketlen kijelentésével. Juncker ugyanis arról beszélt, a román centenárium európai ünnep, „az európai történelem nagyszerű pillanata”.

 

FRISSÍTÉS (18.39)

 

Manfred Weber a Népszavának Ujhelyi nyilatkozatára úgy reagált: botrányosnak tartja, hogy a magyar ellenzék szándékosan félreértelmezi a szavait, és „megpróbálja mesterségesen megrongálni a magyar emberekhez fűződő kapcsolatát”, ő ugyanis a lehető legnagyobb tisztelettel viseltet a magyar nép és Magyarország iránt.

 

FOTÓ: Ujhelyi István / Facebook

 

comments powered by Disqus
Hírszolgáltatás

Miért nem történik semmi a Magyarországi ellenes hetes cikkel? A román elnökség részéről ígérik: áprilisban tárgyalni fognak az ügyről.

Húsz év megfigyelését elemezve tudósok arra jutottak: ugyan ritkábban alakulnak ki a nyugodt tengervízen hirtelen megjelenő óriáshullámok, de évről évre egyre nagyobb lesz a méretük.

Már be is jelentették az abortuszjogok pártolói: beperelik Mississippit,
hogy blokkolják a törvényt.

Edvard Munch híres képén valójában nem is az alak sikolt, sokkal inkább csak ő maga hall sikoltást – állítja a Brit Múzeum.

Hát mi mással foglalkozna az eheti Azonnali-lista, mint az esti Szlovákia-Magyarország szuperrangadóval? Ezúttal taktikai tanácsokkal látjuk el Rossi szövetségi kapitányt.

A hét kérdése

A miniszterelnök beígérte a térség újjászületését, de mi elképzelni sem tudjuk, mire gondolhatott. Szerintetek?

Azért ide elnéznénk

Az interaktív kiállítás Da Vinci halálának 500. évfordulóján érkezik, március 16-tól látogatható az Élményüzemben.

Előadás a szovjetek innovatív megoldásairól Budapesten március 22-én.

Na jó, ennél valamivel fancy-bb névvel fut a kolozsvári, március 29-31. közötti kóstoló.

Művészeti est március 30-án több, mint százötven slammer, költő és zenész társaságában. Helyszín: Négyszoba Galéria.

A branding hatásait járják körül magyar alkotók Pozsony egyik legmenőbb kiállítóterében, a Kunsthalléban, április 14-ig!

Ezt is szerettétek

Leginkább a még hezitáló német, spanyol és lengyel pártokon fog múlni a Fidesz sorsa az Európai Néppártban, de a kormánypártnak is vannak erős szövetségesei.

Alexisz Ciprasznak elég volt az első vörös vonalat átlépnie, hogy Berlin alig fél év alatt padlóra küldje. Ciprasz ugyanis, ellentétben Orbánnal, egy tényleges vörös vonalt érintett: a német bankok érdekeit.

Először az európai zöldpolitikában válhatna természetessé Európa újraegyesítése és az európai politika dekolonizálása.

Az AB az igazságügyi miniszter kérésére olvasott az igazságügyi miniszter korábbi gondolataiban! Sci-finek hangzik? Elmagyarázzuk!

Twitter megosztás Google+ megosztás