+++ Kérj egy Reggeli feketét! Heti háromszor küldjük neked. Nem linkgyűjtemény: olvasmány. +++
Szerző: Hutter Marianna
2018. december 11. kedd, 16:26
Nem Orbán, hanem Magyarország ellen szavaztam, mondta Weber, aztán kiakadt a magyar ellenzékre, hogy félreértelmezik őt.

„A Fidesz által támogatott európai csúcsjelölt beismeri, hogy a magyar kormány bűnei miatt egy teljes nemzetet, egy teljes országot akart büntetni. Ez felháborító!” – így reagált Ujhelyi István MSZP-s EP-képviselő arra, hogy mint az Azonnali elsőként megírta, Manfred Weber azt nyilatkozta kedden: a hetes cikkes szavazáson Magyarország ellen szavazott, „nem a Fidesz, nem Orbán Viktor ellen, hanem az ország ellen”.

 

Ujhelyi szerint ezért Manfred Webernek haladéktalanul meg kell követnie a magyar embereket, mert kijelentése „több mint botrány”, „gyalázatos”.

 

A szocialista politikus emlékeztetett: korábban Jean-Claude Juncker, az Európai Bizottság szintén jobboldali-néppárti vezetője is megsértette már a magyarokat az Erdély elcsatolásának évfordulóján tett érzéketlen kijelentésével. Juncker ugyanis arról beszélt, a román centenárium európai ünnep, „az európai történelem nagyszerű pillanata”.

 

FRISSÍTÉS (18.39)

 

Manfred Weber a Népszavának Ujhelyi nyilatkozatára úgy reagált: botrányosnak tartja, hogy a magyar ellenzék szándékosan félreértelmezi a szavait, és „megpróbálja mesterségesen megrongálni a magyar emberekhez fűződő kapcsolatát”, ő ugyanis a lehető legnagyobb tisztelettel viseltet a magyar nép és Magyarország iránt.

 

FOTÓ: Ujhelyi István / Facebook

 

comments powered by Disqus
Hírszolgáltatás

Dacian Cioloș lenne az első román, aki EP-csoportot vezet.

Egy, az egyházi tulajdonokat érintő törvénytervezet miatt háborognak a szerb ortodox egyházi vezetők és politikusok. Feszültség van Szerbia és Montenegró között.

A katalán függetlenségpártiak berágtak, mert nem ők adják Barcelona következő polgármesterét. Közben megszívathatják Pedro Sánchez miniszterelnököt is!

Még 3 napig lehet online szavazásra regisztrálni az előválasztásra. Részletek!

A volt román miniszterelnök korábbi uszító mondata éles ellentétben áll a szociáldemokrata EP-frakció értékeivel, mondta frakciótársa, Ujhelyi István az Azonnalinak.

A hét kérdése

Itt a nyár, itt a strandszezon, itt az idő elámulni azon, hogy hol tart még mindig a magyar gasztronómia. Szavazz!

Azért ide elnéznénk

A kilencvenedik. A pesti Duna-korzón, június 13-17. között.

A borzalmas név ellenére is érdemes újragondolni mindazt, amit erről az unalmasnak tűnő fajtáról tudni vélünk. Június 22.

A Piacok Napján az Erzsébet tér egy hatalmas közösségi piaccá változik, idén már 6. alkalommal, június 23-án.

JazzTM, július 5-7. között Európa 2021-es kulturális fővárosában. Elég erős lineuppal, a közelben!

Tanúság? Cinkosság? Kortárs művészek fejtik meg a pannonhalmi főapátság galériájában. Egész nyáron!

Ezt is szerettétek

Hogy történt a rendszerváltás? Mit kell tudni a prágai gólemről? Milyen bosszúra készül az Álmok Fejedelme? Könyves Kálmán!

Valerij Pekar szerint az egész nyelvtörvényügy csak egy háborús ország átmeneti problémája. Interjú.

Amikor mi olyan speciálisnak érezzük magunkat, nem árt elmenni egy magát ugyanúgy meg- és feltalálni igyekvő másik volt szocialista fővárosba.

Ellenőriztük, mennyire vannak képben az emberek azzal, hogy kikre is lehet szavazni. Videó!

Twitter megosztás Google+ megosztás