+++ Kérj egy Reggeli feketét! Heti háromszor küldjük neked. Nem linkgyűjtemény: olvasmány. +++
Szerző: Hutter Marianna
2018. december 11. kedd, 16:26
Nem Orbán, hanem Magyarország ellen szavaztam, mondta Weber, aztán kiakadt a magyar ellenzékre, hogy félreértelmezik őt.

„A Fidesz által támogatott európai csúcsjelölt beismeri, hogy a magyar kormány bűnei miatt egy teljes nemzetet, egy teljes országot akart büntetni. Ez felháborító!” – így reagált Ujhelyi István MSZP-s EP-képviselő arra, hogy mint az Azonnali elsőként megírta, Manfred Weber azt nyilatkozta kedden: a hetes cikkes szavazáson Magyarország ellen szavazott, „nem a Fidesz, nem Orbán Viktor ellen, hanem az ország ellen”.

 

Ujhelyi szerint ezért Manfred Webernek haladéktalanul meg kell követnie a magyar embereket, mert kijelentése „több mint botrány”, „gyalázatos”.

 

A szocialista politikus emlékeztetett: korábban Jean-Claude Juncker, az Európai Bizottság szintén jobboldali-néppárti vezetője is megsértette már a magyarokat az Erdély elcsatolásának évfordulóján tett érzéketlen kijelentésével. Juncker ugyanis arról beszélt, a román centenárium európai ünnep, „az európai történelem nagyszerű pillanata”.

 

FRISSÍTÉS (18.39)

 

Manfred Weber a Népszavának Ujhelyi nyilatkozatára úgy reagált: botrányosnak tartja, hogy a magyar ellenzék szándékosan félreértelmezi a szavait, és „megpróbálja mesterségesen megrongálni a magyar emberekhez fűződő kapcsolatát”, ő ugyanis a lehető legnagyobb tisztelettel viseltet a magyar nép és Magyarország iránt.

 

FOTÓ: Ujhelyi István / Facebook

 

comments powered by Disqus
Hírszolgáltatás

Az EU-támogatások területalapú elosztása körül kialakult politikai botránynak az első áldozatai nem is a települések lehetnek, hanem az eddig biztos befutónak számító győri fideszes jelölt, Dézsi Csaba András.

Számos, hagyományosan kapitalista ország lakosságának többsége igennel válaszol erre a kérdésre egy friss felmérés szerint. Mutatjuk a kutatás eredményeit!

A salgótarjáni fideszes közeli fotókat tett ki a Facebookra egy halálos balesetet szenvedő fiatal lány vérző holttestéről.

Kimia Alizadeh Irán egyik kirakatfigurája volt, de egy héttel ezelőtt inkább elmenekült az országból az őt nőként ért megaláztatások miatt.

„Malájzia nem a világ szeméttelepe” – jelentette ki a környezetvédelmi miniszter.

A listára kerüléshez nem csak az kellett, hogy jó hely legyen az úticél, hanem az is, hogy ne kelljen túl sok pénzt költeni rá.

Bár az új stadionok kihasználtsága sokszor tragikus, nagyon úgy tűnik, tényleg nem tettek rosszat az érdeklődésnek.

A hét kérdése

Még mindig nem tudja túltenni magát az ország Győr egykori polgármesterének horvátországi nyaralásán, úgyhogy biztos nem csak a mi fantáziánkat mozgatja Borkai sorsa. Itt a hét kérdése!

Azért ide elnéznénk

Január 20-án, hétfőn este a belvárosi Rába hotelben. Regisztráljatok!

Szakértők beszélik ki a helyzetet január 21-én Budapesten.

Az év legjobb bulija január 22-én szerdán. Reggeltől hajnalig!

Kiállítás Jankovics Marcell ismert és kevésbé ismert műveiből: animációktól Trianon-rajzokig. Február 2-ig a Műcsarnokban.

Politikai aspektusok a cseh és a szlovák művészetben 1989 után. Izgi kiállítás Pozsonyban egészen február 23-ig.

Ezt is szerettétek

Szerintünk az újságírókat korlátozó új szabályok nem felelnek meg az alkotmány követelményeinek, úgyhogy bepereltük az Országgyűlés Hivatalát és magát Kövért is.

Mikor lesz tárgyalás és ítélet? Mi lesz, ha nyerünk? Hogy néz ki egyáltalán egy kereset a házelnök ellen? Elmondjuk a perünk kulisszatitkait!

Eddig is csak egy-két helyen szabadott videózni a parlamentben, de mostantól még kevesebb helyen lehet, és még hangfelvételt készíteni se szabad szinte sehol a Házban.

Twitter megosztás Google+ megosztás