+++ Kérj egy Reggeli feketét! Heti háromszor küldjük neked. Nem linkgyűjtemény: olvasmány. +++
Szerző: Hutter Marianna
2018. december 11. kedd, 16:26
Nem Orbán, hanem Magyarország ellen szavaztam, mondta Weber, aztán kiakadt a magyar ellenzékre, hogy félreértelmezik őt.

„A Fidesz által támogatott európai csúcsjelölt beismeri, hogy a magyar kormány bűnei miatt egy teljes nemzetet, egy teljes országot akart büntetni. Ez felháborító!” – így reagált Ujhelyi István MSZP-s EP-képviselő arra, hogy mint az Azonnali elsőként megírta, Manfred Weber azt nyilatkozta kedden: a hetes cikkes szavazáson Magyarország ellen szavazott, „nem a Fidesz, nem Orbán Viktor ellen, hanem az ország ellen”.

 

Ujhelyi szerint ezért Manfred Webernek haladéktalanul meg kell követnie a magyar embereket, mert kijelentése „több mint botrány”, „gyalázatos”.

 

A szocialista politikus emlékeztetett: korábban Jean-Claude Juncker, az Európai Bizottság szintén jobboldali-néppárti vezetője is megsértette már a magyarokat az Erdély elcsatolásának évfordulóján tett érzéketlen kijelentésével. Juncker ugyanis arról beszélt, a román centenárium európai ünnep, „az európai történelem nagyszerű pillanata”.

 

FRISSÍTÉS (18.39)

 

Manfred Weber a Népszavának Ujhelyi nyilatkozatára úgy reagált: botrányosnak tartja, hogy a magyar ellenzék szándékosan félreértelmezi a szavait, és „megpróbálja mesterségesen megrongálni a magyar emberekhez fűződő kapcsolatát”, ő ugyanis a lehető legnagyobb tisztelettel viseltet a magyar nép és Magyarország iránt.

 

FOTÓ: Ujhelyi István / Facebook

 

comments powered by Disqus
Hírszolgáltatás

Simicska Lajos Mészáros Lőrinccé vénült tíz év alatt, Jennifer Aniston meg Iggy Poppá. A román elnök száját meg pont elhagyta egy köszönés.

A black metál egyik kultzenekara 2018-ban még csak pár koncertre állt össze, de úgy döntöttek, hogy lemezen is folytatják az összeborulást.

Két nagy nemzetközi sporteseményt is rendeznek az országban hamarosan, így a nagy boltok inkább korlátozták magukat a külföldi látogatók nyugalma érdekében.

A kemény hatósági fellépés ellenére sem csitul a drogháború Közép-Amerikában.

Az USA hivatalosan is kezdeményezni fogja a kínai óriáscég december elején letartóztatott magas rangú vezetőjének kiadatását.

A hét kérdése

Elhunyt Andy Vajna filmproducer, milliárdos, filmbiztos, tévétulajdonos. Neked melyik a kedvenc filmed azok közül, amelyekhez köze volt?

Azért ide elnéznénk

Dé:Nash, Pe$tipatkány és LIL IOM január 24-én lépnek fel.

Milyen a vidék az egyik legjelentősebb magyar képzőművész szemével?
Január 24-én kiderül!

Végig lehet kóstolni az összes hazai furmintot! Február 7-én!

Világhírű természetfotósok képeit lehet megcsodálni február 16-án Budapesten.

Franz Grabmayr osztrák festő képeit állítják ki a régió legmenőbb múzeumában, március 10-ig!

Ezt is szerettétek

Beküldtünk egy igazi székelyt a Demokratikus Koalíció szimpatizánsai közé a januári kormányellenes tüntetésen.

Mi az, amit nem lehet elvitatni Orbán Viktortól és Gyurcsány Ferenctől? Puzsér Róbert független főpolgármester-jelölt mindent elmond az Azonnalinak.

Az ellenzék azzal is vádolja, hogy orosz ügynök: a radikális, nem PiS-tag politikus a lengyel-fehérorosz kapcsolatok egyik legaktívabb támogatója.

Az Azonnali bemutatja a tényleges frontvonalakat és a heterogén szerb ellenzéket.

Twitter megosztás Google+ megosztás