Ujhelyi: Manfred Weber kérjen bocsánatot a magyar emberektől!

Szerző: Hutter Marianna
2018.12.11. 16:26

Nem Orbán, hanem Magyarország ellen szavaztam, mondta Weber, aztán kiakadt a magyar ellenzékre, hogy félreértelmezik őt.

„A Fidesz által támogatott európai csúcsjelölt beismeri, hogy a magyar kormány bűnei miatt egy teljes nemzetet, egy teljes országot akart büntetni. Ez felháborító!” – így reagált Ujhelyi István MSZP-s EP-képviselő arra, hogy mint az Azonnali elsőként megírta, Manfred Weber azt nyilatkozta kedden: a hetes cikkes szavazáson Magyarország ellen szavazott, „nem a Fidesz, nem Orbán Viktor ellen, hanem az ország ellen”.

Ujhelyi szerint ezért Manfred Webernek haladéktalanul meg kell követnie a magyar embereket, mert kijelentése „több mint botrány”, „gyalázatos”.

A szocialista politikus emlékeztetett: korábban Jean-Claude Juncker, az Európai Bizottság szintén jobboldali-néppárti vezetője is megsértette már a magyarokat az Erdély elcsatolásának évfordulóján tett érzéketlen kijelentésével. Juncker ugyanis arról beszélt, a román centenárium európai ünnep, „az európai történelem nagyszerű pillanata”.

FRISSÍTÉS (18.39)

Manfred Weber a Népszavának Ujhelyi nyilatkozatára úgy reagált: botrányosnak tartja, hogy a magyar ellenzék szándékosan félreértelmezi a szavait, és „megpróbálja mesterségesen megrongálni a magyar emberekhez fűződő kapcsolatát”, ő ugyanis a lehető legnagyobb tisztelettel viseltet a magyar nép és Magyarország iránt.

FOTÓ: Ujhelyi István / Facebook

Hutter Marianna
Hutter Marianna az Azonnali újságírója

Tetszett a cikk?

Az Azonnali hírlevele

Nem linkgyűjtemény. Olvasmány. A Reggeli fekete hétfőn, szerdán és pénteken jön, még reggel hét előtt – tíz baristából kilenc ezt ajánlja a kávéhoz!

Feliratkozásoddal elfogadod az adatkezelési szabályzatot.

Kommentek