Senkinek nem ad állatokat Európa legnagyobb állatmenhelye karácsony előtt

Szerző: Fekő Ádám
2018.12.11. 18:30

Németország több állatmenhelye is csatlakozott az impulzus-örökbefogadások visszaszorításához az állatok érdekében.

Senkinek nem ad állatokat Európa legnagyobb állatmenhelye karácsony előtt

Németország több menhelye is rövidre zárja a problémát, amit a karácsonyra szerzett, de gyorsna megunt kisállatok okoznak nekik is, és egyszerűen beszüntette az örökbefogadást az ünnepek előtti pár hétben. Többek közt Európa az legnagyobb menhelyének számító berliniek is így tettek, mert csak ezzel óvhatják meg a mgégsem annyira vágyott kisállatokat attól, hogy a szünetben visszakerüljenek. 

„Az állatok élnek és vanak érzéseik, tehát nem jók ajándéknak”

áll a menhely közleményében. 

Berlinhez több tucat menhely csatlakozott egész Németországban hangoztatva, hogy nagy gondot szoktak nekik is okozni az impulzus-örökbefogadások, ezért december 18. után nem lehet örökbefogadni állatokat.

Azt mindegyik menhely kiemelte, hogy látogatni az ünnepek alaptt is lehet az állatokat, de az elhozatallal meg kell várni a bűvös januárt.

Fekő Ádám
Fekő Ádám Az Azonnali újságírója

Hétközben újságíró, hétvégén boldog ember. Akár ugyanabban a mondatban is szívesen okoskodik a magyar futball izgalmairól és a populizmus veszélyeiről, emellett nagyon szereti a szovjet jellegű épületeket.

olvass még a szerzőtől

Tetszett a cikk?

Az Azonnali hírlevele

Nem linkgyűjtemény. Olvasmány. A Reggeli fekete hétfőn, szerdán és pénteken jön, még reggel hét előtt – tíz baristából kilenc ezt ajánlja a kávéhoz!

Feliratkozásoddal elfogadod az adatkezelési szabályzatot.

Kommentek