Vonattal akart a klímacsúcsra menni az osztrák államfő, de a cseh vasút elfelejtette a foglalását

Szerző: Bukovics Martin
2018.12.04. 10:57

Ausztria zöld államfője, Alexander Van der Bellen vonattal akarta elutaztatni komplett stábját a lengyelországi Katowicében tartandó klímacsúcsra. Csakhogy a cseh vasút lefelejtette a nekik foglalt külön szerelvényt.

Vonattal akart a klímacsúcsra menni az osztrák államfő, de a cseh vasút elfelejtette a foglalását

Lájkok ezreit gyűjtötte be Facebookon Alexander Van der Bellen osztrák államfő vasárnap, mikor videóban elmondta, egész stábja vonattal utazik a katowicei klímakongresszusra, és ezzel 3,3 tonnányi széndioxid-kibocsátástól mentik meg a Földet. A nagyjából 400 kilométeres utat 4 és fél óra alatt teszi meg a vonat.

Csakhogy mikor kiértek a bécsi főpályaudvarra, azzal kellett szembesülniük, hogy

a cseh vasúttársaság által üzemeltetett vonatra nem csatlakoztatták rá az általuk lefoglalt külön kocsit, és a foglalást sem találták a rendszerükben.

Mint a Kleine Zeitung írja, a cseh vasút végül úgy oldotta meg a bakit, hogy egy másodosztályú kocsi felét szabaddá tette az elnöki stábnak és a velük utazó újságíróknak. A vonat így késés nélkül el tudott indulni, az interjúkat pedig nemes egyszerűséggel a büfékocsiban adta az államfő.

FRISSÍTÉS (december 5.): A cseh vasút mossa kezeit, szerintük az osztrákok csesztek el valamit.

Bukovics Martin
Bukovics Martin az Azonnali alapító-főszerkesztője

Német anyanyelv, gradišćei gyökerek, pécsi szőlő, olasz parkolási bírságok. Az Azonnalitól való távozása óta itt olvasható: Gemišt

olvass még a szerzőtől

Tetszett a cikk?

Az Azonnali hírlevele

Nem linkgyűjtemény. Olvasmány. A Reggeli fekete hétfőn, szerdán és pénteken jön, még reggel hét előtt – tíz baristából kilenc ezt ajánlja a kávéhoz!

Feliratkozásoddal elfogadod az adatkezelési szabályzatot.

Kommentek