E-jegy-ügy: a Fidesz nem engedi, hogy parlamenti bizottság hallgassa meg Tarlóst

Szerző: Hutter Marianna
2018.12.04. 09:29

Igaz, Tarlós amúgy sem valószínű, hogy elment volna a meghallgatásra a költségvetési bizottságban.

E-jegy-ügy: a Fidesz nem engedi, hogy parlamenti bizottság hallgassa meg Tarlóst

Nem támogatja a kormánypárti többség, hogy a költségvetési bizottság napirendre vegye Tarlós István főpolgármester és Dabóczi Kálmán kirúgott BKK-vezérigazgató meghallgatását az elektronikus jegyrendszer kapcsán – tudta meg az Azonnali. Csárdi Antal, a bizottság LMP-s alelnöke érdeklődésünkre elmondta, a kormánypárt hétfőn levélben jelezte: nem szavazzák meg az ezzel kapcsolatos napirendi pontot.

Egyébként sem valószínű, hogy Tarlós István elment volna a meghallgatásra, hiszen az Azonnali érdeklődésére, hogy részt vesz-e a testület mai ülésén, úgy reagált a Főpolgármesteri Hivatal kommunikációs igazgatósága hétfőn: 

„Tarlós István főpolgármester úr nem országgyűlési képviselő.”

Az Azonnali csütörtökön írta meg elsőként: a BKK szerződést bontott az e-jegyrendszer kivitelezéséért felelős Scheidt&Bachmann nevű céggel. Utóbbi nem volt meglepő tekintve, hogy a BKK vezérigazgatója, Dabóczi Kálmán pár hete már maga is arról beszélt: súlyos problémák vannak a projekttel.

A szerződésbontást követően a DK és az LMP is feljelentést tett hűtlen kezelés miatt, mivel az e-jegyrendszerre eddig így is elköltöttek 6,1 milliárd forintot.

Világszínvonalú rendszer lett volna?

Mióta nyilvánosságra került a BKK és a Scheidt&Bachmann szakítása, egészen sok minden történt az ügyben:

+ Bagdy Gábor főpolgármester-helyettes azt állította: az elektronikus jegyrendszer-projektet a BKK menedzselte, az ezzel kapcsolatos problémákról se Tarlós István főpolgármesternek, se neki nem voltak információi. Utóbbi már csak azért is érdekes, mert Tarlós pár hónapja éppen Bagdy vezetésével állított fel egy tárgyaló bizottságot Dabóczi mellé, hogy nagyobb súlyt adva próbálják képviselni a fővárost a szállítókkal szemben

+ Tarlós pénteken kirúgta Dabóczit, illetve lefokozta Szeneczey Balázs főpolgármester-helyettest 

+ a főpolgármester azt is állította, hogy 2020 körül várható a budapesti e-jegyrendszer bevezetése

+ az MSZP-s Horváth Csaba az e-jegy ügyében felvetette a BKK korábbi vezetőjének, Vitézy Dávidnak is a felelősségét, aki anno aláírta a szerződést a német céggel. Erre Vitézy úgy reagált Faceboook-oldalán: a független szakértői vélemények és a megkötött szerződés szerint is a legkorszerűbb, világszínvonalú rendszer jöhetett volna létre, ha megvalósítják.

Az elektronikus jegyrendszer ügyében egyébként szerdán várhatók fejlemények, akkor tart sajtótájékoztatót a témában Bagdy Gábor főpolgármester-helyettes.

FOTÓ: BKK / Facebook

Hutter Marianna
Hutter Marianna az Azonnali újságírója

Tetszett a cikk?

Az Azonnali hírlevele

Nem linkgyűjtemény. Olvasmány. A Reggeli fekete hétfőn, szerdán és pénteken jön, még reggel hét előtt – tíz baristából kilenc ezt ajánlja a kávéhoz!

Feliratkozásoddal elfogadod az adatkezelési szabályzatot.

Kommentek