CEU-ügy: Manfred Weber megérkezett a vörös vonalhoz, erre twittelt egyet

Szerző: Kulcsár Árpád
2018.12.03. 16:50

Kéri az Európai Bíróságot, hogy dolgozzanak gyorsabban.

CEU-ügy: Manfred Weber megérkezett a vörös vonalhoz, erre twittelt egyet

A Fidesz európai pártcsaládja, a jobbközép Európai Néppárt EP-beli frakcióvezetője és csúcsjelöltje a 2019-es EP-választáson, Manfred Weber Twitteren jelezte erős nemtetszését a CEU mai költözésével kapcsolatban, bírálva a magyar kormányt, amiért nem volt hajlandó megegyezést kötni, hogy az egyetem Budapesten maradhasson.

„Rendkívül csalódott vagyok amiatt, hogy a magyar kormány nem volt hajlandó megegyezni a CEU-val a kettős programjairól, és nem tartom elfogadhatónak,hogy az Európai Unióban egy egyetem arra kényszerüljön, hogy máshova kelljen költöznie” – írta Manfred Weber.

A bajor politikus délelőtt már egyszer twittelt a CEU-ról, akkor az Európai Bíróságot kérte, hogy gyorsabban lépjenek a felsőoktatási törvényről szóló döntéssel kapcsolatban.

Weber megszólalása azért érdekes, mert a politikus korábban azt válaszolta a Fidesz Néppártból való kizárását sürgető hangoknak, hogy a CEU elűzése Budapestről egy olyan vörös vonal, amit Orbán nem léphet meg. A CEU ma jelentette be hivatalosan is, hogy elhagyják Budapestet és Bécsbe költöznek. A Webert az EPP Spitzenkandidatjának választó novemberi helsinki EPP-kongresszus előtt a CEU hallgatói horvátul, németül, finnül, lengyelül, franciául, hollandul és görögül is üzentek Orbán néppártbeli szövetségeseinek: itt az idő cselekedniük az egyetem ügyében.

Az Azonnali mailben megkérdezte Manfred Webert, hogyan látja, elérkezett-e már Orbán Viktor és a Fidesz az általa korábban emlegetett vörös vonalhoz – amennyiben érkezik válasz, arról beszámolunk.

Kulcsár Árpád
Kulcsár Árpád az Azonnali újságírója

Tetszett a cikk?

Az Azonnali hírlevele

Nem linkgyűjtemény. Olvasmány. A Reggeli fekete hétfőn, szerdán és pénteken jön, még reggel hét előtt – tíz baristából kilenc ezt ajánlja a kávéhoz!

Feliratkozásoddal elfogadod az adatkezelési szabályzatot.

Kommentek