Kinek a kezében látnád szívesen a MÁV-ot?

2018.12.03. 09:55

Csak múltja van, jövője nincsen, amíg állami monopóliumként embermasszaként, nem ügyfélként kezeli a magyar vasút az utasokat. De ki hozhat ide jó színvonalú vasutat? Ez a hét kérdése az Azonnalin!

Kinek a kezében látnád szívesen a MÁV-ot?

Ez itt az Azonnali hét kérdése rovata, ahol minden héten felteszünk egy friss, aktuális kérdést mindenféle vicces és komoly válaszokkal!

 

Rengetegen olvasták az Azonnalin Illés Gergő vasárnapi cikkét, amelyben a MÁV jelenlegi szomorú helyzetét elemezve arra a következtetésre jut, hogy a MÁV monopóliumának ebben a formában nincs semmi értelme – vagyis nem az a kérdés, hogy jöjjön-e a vasút privatizációja, hanem az, hogy mikor.

Változásra utasoldalról van is igény, egy friss felmérés szerint ugyanis a MÁV az utasok szerint az Európai Unió harmadik legrosszabbjának kikiáltott vasúttársasága. Amennyiben elfogadjuk a cikk következtetését, miszerint a MÁV eladása, neadjisten feldarabolása, majd részeinek privatizációja megoldást jelenthet az utasok problémáira, rögtön adódik is a kérdés, hogy

kinek a kezébe kerüljön a cég?

Tetszett a cikk?

Az Azonnali hírlevele

Nem linkgyűjtemény. Olvasmány. A Reggeli fekete hétfőn, szerdán és pénteken jön, még reggel hét előtt – tíz baristából kilenc ezt ajánlja a kávéhoz!

Feliratkozásoddal elfogadod az adatkezelési szabályzatot.

Kommentek