+++ MIBEN FEJLŐDJÜNK, MIRŐL ÍRJUNK? MONDD EL A VÉLEMÉNYEDET AZ AZONNALIRÓL! +++
Szerző: Hutter Marianna
2018. december 3. hétfő, 08:37
A volt budapesti amerikai ügyvivő, André Goodfriend hanukai üzenetében kritizálta, hogy a CEU-t költözésre kényszerítik.

Az idősebb George Bush múlt heti halálával együtt emlegette a veszteségek között a CEU Budapestről való elköltözésének kikényszerítését André Goodfriend. A budapesti amerikai nagykövetség volt ügyvivője arról híresült el, hogy a diplomáciában szokatlan nyíltsággal kritizálta a magyar kormányt 2014-ben, mikor kiderült: az Egyesült Államok több magyar köztisztviselőtől megtagadta a beutazás lehetőségét. Ám például azzal se lopta be magát a kormányzati szereplők szívébe, hogy kinézett az internetadó elleni tüntetésre.

 

Goodfriend vasárnap Facebook-oldalán arról értekezett: az említett veszteségek az előzékenység és a megértés fényének elhalványulását jelentik a világban. Mint írta, nem tud nem arra gondolni, hogy a tegnap kezdődő Hanuka ünnepe is olyan pillanatnak állít emléket, amikor a fények teljesen kihunytak.

 

Ezért Goodfriend arra bíztat, hogy

 

„amíg még a fények pislákolnak, kötelezzük el magunkat amellett, hogy legyünk egyike a több ezer fénylő pontnak, amelyek együtt erősen ragyognak és megvilágítják az előttünk álló utat”.

 

A CEU egyébként december elsejéig adott határidőt a magyar kormánynak, hogy aláírja a maradásukhoz szükséges nemzetközi megállapodást New York állammal, erről korábban itt írtunk részletesebben. Miután ez nem történt meg, így az egyetem képzéseinek egy része a továbbiakban nem marad Budapesten. A költözéssel kapcsolatban a CEU hétfőn kora délután fog további információkat közölni.

 

Azzal kapcsolatban, hogy a CEU-ért tüntető diákok kérdéseire mit válaszoltak az országgyűlési képviselők, itt nézhettek videót.

 

FOTÓ: André Goodfriend / Facebook

 

comments powered by Disqus
Hírszolgáltatás

Kik szavazhatnak az önkormányzati választáson? Mi kell ahhoz, hogy ajánlhasd a kedvenc polgármesterjelöltedet? Tudsz-e máshol szavazni, mint a lakóhelyed? Összeszedtük.

Ez pedig nem jó jel a német ipari teljesítményre nagyban alapozó magyar gazdaságnak sem.

Az '56-os magyar szabadságharc leveréséről is ismert Ivan Konyev szobrát vörös festékkel öntötték le, a polgármester szerint maradhat úgy, ahogy van.

Ez a fotó önmagában érdekes képet fest a kapitalizmusról.

Meg sem jelentek annak a szerzőnek a könyvei, aki a KSH közben eltűnt adatai szerint a legnagyobb példányszámban jelent meg Magyarországon.

A hét kérdése

Miből néznéd ki, hogy valójában nem is létezik? Vagy mi az, amiről kifejezetten szeretnéd, hogy ne létezzen? Szavazz, és kiderül, mekkora a klubod!

Azért ide elnéznénk

Figyelemfelhívó bringatúra Budapestről Szentendrére augusztus 24-én délelőtt.

Beszéddel is készül. Augusztus 24-én, a pesti Jelen bisztróban.

Dumbledore wouldn't let this happen. Augusztus 31-én délután, Budapesten.

Gellért Ádám ad elő a Clio Intézet estjén szeptember 4-én.

Tokaj-Hegyalja legszebb falujában szeptember 13-án végig lehet kóstolni a helyi borászatok legjobb borait.

Ezt is szerettétek

Mire elég, ha Zuzana Čaputová elnök azt mondja magyarul, hogy köszönöm? Jarábik Balázs felvidéki elemző elmagyarázza.

A Coca-Cola ugyanolyan politikai termék, mint a Fidesz. Kár, hogy az előbbinek a magyar ellenzék is bedőlt, írja Techet Péter.

A véleménybuborékok ártanak jobban a demokráciának, vagy pártízezer „hülye” szavazó?

Az Azonnali birtokába kerültek a 2018-as szerződéseik: volt, ahol a kutatási pénznek nevezett összegből focipályát újítottak fel. Hogy mi?! Tényfeltárás!

Twitter megosztás Google+ megosztás