+++ Kérj egy Reggeli feketét! Heti háromszor küldjük neked. Nem linkgyűjtemény: olvasmány. +++
Szerző: Hutter Marianna
2018. december 3. hétfő, 08:37
A volt budapesti amerikai ügyvivő, André Goodfriend hanukai üzenetében kritizálta, hogy a CEU-t költözésre kényszerítik.

Az idősebb George Bush múlt heti halálával együtt emlegette a veszteségek között a CEU Budapestről való elköltözésének kikényszerítését André Goodfriend. A budapesti amerikai nagykövetség volt ügyvivője arról híresült el, hogy a diplomáciában szokatlan nyíltsággal kritizálta a magyar kormányt 2014-ben, mikor kiderült: az Egyesült Államok több magyar köztisztviselőtől megtagadta a beutazás lehetőségét. Ám például azzal se lopta be magát a kormányzati szereplők szívébe, hogy kinézett az internetadó elleni tüntetésre.

 

Goodfriend vasárnap Facebook-oldalán arról értekezett: az említett veszteségek az előzékenység és a megértés fényének elhalványulását jelentik a világban. Mint írta, nem tud nem arra gondolni, hogy a tegnap kezdődő Hanuka ünnepe is olyan pillanatnak állít emléket, amikor a fények teljesen kihunytak.

 

Ezért Goodfriend arra bíztat, hogy

 

„amíg még a fények pislákolnak, kötelezzük el magunkat amellett, hogy legyünk egyike a több ezer fénylő pontnak, amelyek együtt erősen ragyognak és megvilágítják az előttünk álló utat”.

 

A CEU egyébként december elsejéig adott határidőt a magyar kormánynak, hogy aláírja a maradásukhoz szükséges nemzetközi megállapodást New York állammal, erről korábban itt írtunk részletesebben. Miután ez nem történt meg, így az egyetem képzéseinek egy része a továbbiakban nem marad Budapesten. A költözéssel kapcsolatban a CEU hétfőn kora délután fog további információkat közölni.

 

Azzal kapcsolatban, hogy a CEU-ért tüntető diákok kérdéseire mit válaszoltak az országgyűlési képviselők, itt nézhettek videót.

 

FOTÓ: André Goodfriend / Facebook

 

comments powered by Disqus
Hírszolgáltatás

A ménfőcsanaki vőféllyel együtt immár öten szállnak ringbe Borkai Zsolt megüresedő székéért.

Ha elfogadják a kultúratámogatás átalakítását célzó törvényt, tüntetéssorozat kezdődik, mondta az Azonnalinak Novkov Máté a hétfői tüntetésen.

A Mikulás vagy a Télapó a helyes? A Munkáspárt elnöke elárulta, mi az újévi fogadalma: hogy olvasni fogja az Azonnalit.

A tettes még szökésben van, négyen haltak meg.

Nem volt elég ágy, a kórház padlóján kellett aludnia egy kisfiúnak. A miniszterelnök nem akarta megnézni a képet.

Az egyelőre kérdés, hogy Barcelonába vagy Moszkvába ment a miniszterelnök leggazdagabb bizalmasa. Közben arról is beszélt, a pénznek, vagy a szakértelemnek köszönhető-e a javuló foci.

Brazíliában ma már az emberektől kell kunyerálnod,
ha az LMBTQ-ról
akarsz filmet készíteni.

A hét kérdése

Miközben Matolcsy György, a Párbeszéd, az LMP és a Momentum azon vitázik, jó vagy rossz lenne-e Magyarországnak az euró minél előbbi bevezetése, az Azonnali az olvasókhoz fordul: kell-e nektek magyar euró?

Azért ide elnéznénk

Hogyan amerikanizálódtak a hazai ideológiai viták, a kampánytechnikák, a politikai intézményrendszer? Dec. 10.

Van-e esélyük a törököknek az EU-tagságra, vagy végleg keleten ragadnak? Vitaest december 10-én.

December 11-én az NKE-n lehet honvédelemről trécselni a kormány bevándorlásellenes kabinetjének vezetőjével.

Kifejezetten érdekesnek tűnő konferencia a budapesti Goethe Intézetben december 12-én.

November 22-től egészen december 15-ig a PIM-ben!

Ezt is szerettétek

Szerintünk az újságírókat korlátozó új szabályok nem felelnek meg az alkotmány követelményeinek, úgyhogy bepereltük az Országgyűlés Hivatalát és magát Kövért is.

Mikor lesz tárgyalás és ítélet? Mi lesz, ha nyerünk? Hogy néz ki egyáltalán egy kereset a házelnök ellen? Elmondjuk a perünk kulisszatitkait!

Eddig is csak egy-két helyen szabadott videózni a parlamentben, de mostantól még kevesebb helyen lehet, és még hangfelvételt készíteni se szabad szinte sehol a Házban.

Twitter megosztás Google+ megosztás