+++ Kérj egy Reggeli feketét! Heti háromszor küldjük neked. Nem linkgyűjtemény: olvasmány. +++
Szerző: Fekő Ádám
2018. december 2. vasárnap, 12:46
Még az sem teljesen esélytelen, hogy kijuthatunk a 2020-as Eb-re, de ami még fontosabb, hogy több elég kemény meccshangulatot is hoz majd a csoport.

Kisorsolták az Eb-selejtezők csoportjait, ugyebár ez az a 2020-as esemény, aminek négy meccsét Budapesten fogják rendezni, ezért Magyarországnak még a szokásosnál is jobban ki kéne jutnia. Mivel erre sok esély egyelőre nincs, így foglalkozunk a lényeggel: Horvátországot, Walest, Szlovákiát és Azerbajdzsánt kapták meg aranylábúink,

 

ezek közül pedig kettő is olyan felsőligás gyűlölködést hoz, hogy már azért megéri kimenni a Groupamába vagy felülni egy vonatra! 

 

Horvátország még talán a kisebb ellenség, hiszen a háború idején még fegyvereket is adtunk nekik, viszont nekik vannak az egyik legkeményebb szurkolóik, akiket ez a fegyvereladósdi pont nem fog érdekelni, és hát ott van Szlovákia, ami a románok mögött szorosan a második számú nemezise Magyarországnak.

 

Persze szigorúan csak fociról van szó.

 

Ezek nagyszerű túrák, nem is befuthatatlanok. Nem rossz úticél amúgy Wales sem, ahol valószínűleg szintén sok magyar lesz a britekhez vándorolt honfitársaink miatt, úgyhogy igazából egyedül Azerbajdzsán nem mozgat meg semmit.

 

Ha valakit esetleg a foci is érdekelne, annak elmondom, hogy Azerbajdzsánon kívül mindegyik jobb csapat a magyar válogatottnál, de a világbajnoki ezüstérmes horvátok legjobb embereinek kiöregedésében kicsit bízhatunk, a szlovákokkal még úgy is partiban lehetünk, hogy épp kettővel több jegyzett focistájuk van, mint nekünk (tehát kettő), Wales pedig nem lenne sokkal erősebb, ha nem lenne ott Gareth Bale, aki a magyarnál komolyabb csapatokat is vert már meg egyedül. 

 

A teljes csoportbeosztást ide kattintva nézheted meg.

 

A dátumok még nem ismertek, de mindenki tegyen félre pénzt a jegyekre!

 

 

comments powered by Disqus
Hírszolgáltatás

Azzal, hogy két női jelöltet is megbuktatott az Európai Parlament, felborult az új bizottságban a nemi egyensúly. Szerinted ki legyen a magyar női jelölt? Szavazz!

Mit szólnak a szex- és korrupciós botrányba keveredett győri polgármester újrázáshoz a győriek? Lecserélnék más fideszesre? Videó!

Az Extinction Rebellion-aktivisták forgalmas csomópontokat foglaltak el a klímaváltozás elleni harc jegyében, a tömegközlekedést
is lebénítva ezzel.

A kormányközeli Magyar Nemzet szerint a vasárnap újraválasztott győri polgármester kedden kiléphet a Fideszből.

Nem csupán a főpolgármesterséget és a kerületi polgármesteri helyek több, mint hatvan százalékát nyerte meg az ellenzék, még a helyi képviselőtestületekben is masszív többsége van.

A hét kérdése

Egy kormányközeli lap népszavazást akar arról, hogy a konzervatív Debrecen legyen Magyarország új fővárosa a liberális Budapest helyett. Mit szólsz hozzá? Ez a kérdés!

Azért ide elnéznénk

A magyar kisebbségek politikai integrációjának lehetőségei és korlátai a két világháború között. Október 15. Izgi lesz!

A számok és olvasatok dzsungelében az Ellensúly folyóirat szerzői vágnak majd szépen rendet október 16-án.

Kömlődi Ferenc kiállításmegnyitója Barcs Miklóssal, október 18-án a Jurányi Suterene-ben!

Piactúra, szitabuli, térbeéneklés, séta és számháború a 8-ban. Október 18-19-én!

Bécsben, október 28-án!

Ezt is szerettétek

Minek folyton inspirálódni? – kérdez vissza Tarlós István, mikor arról kérdezzük, melyik kelet-európai város példájából inspirálódhatna Budapest. Nagyinterjű a főpolgival!

Elfogadna-e Tarlóstól tanácsot, és lesz-e Kálmán Olga az alpolgármestere? Azonnali-nagyinterjú Karácsony Gergellyel, az ellenzék főpolgármester-jelöltjével!

A főpolgármester-jelölt elmondja, miért foglalkozik ennyit Berki Krisztiánnal, és mit szól a Fidelitas cirkuszos plakátjaihoz, vagy Tarlós megafonozásához. Nagyinterjú!

Bécsben a lakások csaknem egyharmada önkormányzati tulajdonban van, és a város a magáncégek bérházépítési programjait is támogatja, hogy kordában tartsa az albérletárakat. Videó!

Twitter megosztás Google+ megosztás