Két igazán nagy gyűlölködést is hoznak az Eb-selejtezők

Szerző: Fekő Ádám
2018.12.02. 12:46

Még az sem teljesen esélytelen, hogy kijuthatunk a 2020-as Eb-re, de ami még fontosabb, hogy több elég kemény meccshangulatot is hoz majd a csoport.

Két igazán nagy gyűlölködést is hoznak az Eb-selejtezők

Kisorsolták az Eb-selejtezők csoportjait, ugyebár ez az a 2020-as esemény, aminek négy meccsét Budapesten fogják rendezni, ezért Magyarországnak még a szokásosnál is jobban ki kéne jutnia. Mivel erre sok esély egyelőre nincs, így foglalkozunk a lényeggel: Horvátországot, Walest, Szlovákiát és Azerbajdzsánt kapták meg aranylábúink,

ezek közül pedig kettő is olyan felsőligás gyűlölködést hoz, hogy már azért megéri kimenni a Groupamába vagy felülni egy vonatra! 

Horvátország még talán a kisebb ellenség, hiszen a háború idején még fegyvereket is adtunk nekik, viszont nekik vannak az egyik legkeményebb szurkolóik, akiket ez a fegyvereladósdi pont nem fog érdekelni, és hát ott van Szlovákia, ami a románok mögött szorosan a második számú nemezise Magyarországnak.

Persze szigorúan csak fociról van szó.

Ezek nagyszerű túrák, nem is befuthatatlanok. Nem rossz úticél amúgy Wales sem, ahol valószínűleg szintén sok magyar lesz a britekhez vándorolt honfitársaink miatt, úgyhogy igazából egyedül Azerbajdzsán nem mozgat meg semmit.

Ha valakit esetleg a foci is érdekelne, annak elmondom, hogy Azerbajdzsánon kívül mindegyik jobb csapat a magyar válogatottnál, de a világbajnoki ezüstérmes horvátok legjobb embereinek kiöregedésében kicsit bízhatunk, a szlovákokkal még úgy is partiban lehetünk, hogy épp kettővel több jegyzett focistájuk van, mint nekünk (tehát kettő), Wales pedig nem lenne sokkal erősebb, ha nem lenne ott Gareth Bale, aki a magyarnál komolyabb csapatokat is vert már meg egyedül. 

A teljes csoportbeosztást ide kattintva nézheted meg.

A dátumok még nem ismertek, de mindenki tegyen félre pénzt a jegyekre!

Fekő Ádám
Fekő Ádám Az Azonnali újságírója

Hétközben újságíró, hétvégén boldog ember. Akár ugyanabban a mondatban is szívesen okoskodik a magyar futball izgalmairól és a populizmus veszélyeiről, emellett nagyon szereti a szovjet jellegű épületeket.

olvass még a szerzőtől

Tetszett a cikk?

Az Azonnali hírlevele

Nem linkgyűjtemény. Olvasmány. A Reggeli fekete hétfőn, szerdán és pénteken jön, még reggel hét előtt – tíz baristából kilenc ezt ajánlja a kávéhoz!

Feliratkozásoddal elfogadod az adatkezelési szabályzatot.

Kommentek