+++ Kérj egy Reggeli feketét! Heti háromszor küldjük neked. Nem linkgyűjtemény: olvasmány. +++
Szerző: Fekő Ádám
2018. december 2. vasárnap, 12:46
Még az sem teljesen esélytelen, hogy kijuthatunk a 2020-as Eb-re, de ami még fontosabb, hogy több elég kemény meccshangulatot is hoz majd a csoport.

Kisorsolták az Eb-selejtezők csoportjait, ugyebár ez az a 2020-as esemény, aminek négy meccsét Budapesten fogják rendezni, ezért Magyarországnak még a szokásosnál is jobban ki kéne jutnia. Mivel erre sok esély egyelőre nincs, így foglalkozunk a lényeggel: Horvátországot, Walest, Szlovákiát és Azerbajdzsánt kapták meg aranylábúink,

 

ezek közül pedig kettő is olyan felsőligás gyűlölködést hoz, hogy már azért megéri kimenni a Groupamába vagy felülni egy vonatra! 

 

Horvátország még talán a kisebb ellenség, hiszen a háború idején még fegyvereket is adtunk nekik, viszont nekik vannak az egyik legkeményebb szurkolóik, akiket ez a fegyvereladósdi pont nem fog érdekelni, és hát ott van Szlovákia, ami a románok mögött szorosan a második számú nemezise Magyarországnak.

 

Persze szigorúan csak fociról van szó.

 

Ezek nagyszerű túrák, nem is befuthatatlanok. Nem rossz úticél amúgy Wales sem, ahol valószínűleg szintén sok magyar lesz a britekhez vándorolt honfitársaink miatt, úgyhogy igazából egyedül Azerbajdzsán nem mozgat meg semmit.

 

Ha valakit esetleg a foci is érdekelne, annak elmondom, hogy Azerbajdzsánon kívül mindegyik jobb csapat a magyar válogatottnál, de a világbajnoki ezüstérmes horvátok legjobb embereinek kiöregedésében kicsit bízhatunk, a szlovákokkal még úgy is partiban lehetünk, hogy épp kettővel több jegyzett focistájuk van, mint nekünk (tehát kettő), Wales pedig nem lenne sokkal erősebb, ha nem lenne ott Gareth Bale, aki a magyarnál komolyabb csapatokat is vert már meg egyedül. 

 

A teljes csoportbeosztást ide kattintva nézheted meg.

 

A dátumok még nem ismertek, de mindenki tegyen félre pénzt a jegyekre!

 

 

comments powered by Disqus
Hírszolgáltatás

Legalábbis annál, mint amit eredetileg beismertek: a statisztikai hivatal teljesen új adatokat közöl erről a most kiadott jelentésében.

A tömeg az elhallgatott járványhelyzettel, a rossz egészségüggyel és az autoriter politikával elégedetlen; széljobbosok viszont újságírókra támadtak.

Aleksandar Vučić szerb elnök pedig úgy reagált a tüntetésekre: ha az ellenzék változást akar, akkor vagy nyerjék meg a választásokat vagy öljék meg őt.

Belgrádban folytatódnak a rendszerellenes tiltakozások: a tüntetők „a vírus és a rezsim áldozataiért“ imádkoznak.

Az EU nem egy bankautomata olyan tagállamok számára, akik figyelmen kívül hagyják az alapvető szabályokat, írták a néppárti EP-képviselők.

A fából készült alkotást július 4-én, az amerikai függetlenség napján gyújtották fel.

A jobbközép Andrej Plenković annyira egyértelmű győzelmet aratott, hogy nem szorul rá egyetlen nagyobb pártra se koalíciós partnerként. Csak a kisebbségekre, lényegében.

A hét kérdése

Vége a parlamenti szezonnak, vége a járvány durvábbik részének, és már rendeleti kormányzásra való felhatalmazása sincs Orbánnak, ideje hát megnézni, profitált-e ebből bármelyik párt. Szavazz!

Azért ide elnéznénk

Hogyan kéne támogatni a válság és az automatizáció miatt munkájukat veszített embereket? A Friedrich Ebert Stiftung és az Új Egyenlőség online rendezvénye. Július 9.

Mi köti össze Kozma Lajost, a fényképész házát és Nagy Imrét? Mi volt Karády Katalin Amerikából való hazatérésének titokban tartott feltétele és mi köze ennek a Rózsadombhoz? Kultúrtörténeti séta július 11-én.

Három borásztehetség, bor, bogrács, vezetett kóstoló, dűlőtúra. Mád, július 11.

Duda vs. Trzaskowski: a párharcot többek közt Pál Benedek, az Azonnali szerzője is értékeli július 14-én délután!

Az egyik legszebb pincesoron nyit ki a Planina borház július 31-én este. Vigyázat, sokac temperamentum + jó borok!

Ezt is szerettétek

A sugárzástól nem kell félnünk, nem úgy a környezeti károktól és a privátszféránk szűkülésétől.

Milyen lehet elindulni egy olyan ország választásán, ahol az egyik ellenzéki vezető szerint „minden kibaszott rossz”?

Donald Trump annyira rosszul kezelte a koronavírus-járványt, hogy azt már a Fox News sem hagyja szó nélkül. Hatással lehetett ez a George Floyd halálát követő tüntetésekre és az elszabaduló indulatokra?

Járvány utáni munkaerőpiaci körkép a Helyzetben.

Sepsiszentgyörgy polgármestere, Antal Árpád szerint nem igaz, hogy a székelyek még nem értek meg az önállóságra. Podcast!

Mi áll Klaus Johannis román államelnök magyarellenes kirohanása mögött? Podcast.

Akár az egészségügynek, akár a gazdaságnak akarnak kedvezni a politikusok, katasztrofális következményekbe futnak bele.

Twitter megosztás Google+ megosztás