+++ Kérj egy Reggeli feketét! Heti háromszor küldjük neked. Nem linkgyűjtemény: olvasmány. +++
2018. december 1. szombat, 18:45
Egy 1944-es dalt kérnek azon számon, hogy a szövege szerint a nem néha igent is jelenthet. Az emberek nagyrészét nem érdekelte, de a rádió levette a műsoráról.

A clevelandi Star 102 rádió levette műsoráról az amerikában a kötelező karácsonyi slágerek között lévő Baby It's Cold Outside című dalt, mivel a hallgatóik egy része szerint a párbeszéden alapuló dalban tulajdonképpen egy óriási #metoo mesélődik el, 2018-ban márpedig ilyen nem történhet.

 

A helyzet azért is érdekes, mert a csatorna Facebookon is megszavaztatta a követőit, ott összesen öt százaléknyi szavazó gondolta úgy, hogy helytelen egy ilyen dalt lejátszani.

 

A csatorna egyik műsorvezetőjeként dolgozó Glenn Anderson szerint viszont ez a helyes döntés: „A világ most különösen érzékeny, az embereket könnyű megbántani. Abban a világban, ahol a nőknek végre van  #metoo-ja nincs helye egy ilyen dalnak” – írta blogjára.

 

Az 1944-es dal azt meséli el, ahogy egy férfi egy bárban próbál rávenni egy nőt, hogy ne menjen haza ebben a rettentő hidegben, hanem inkább maradjon ott pár italra. A legzavaróbb rész az, ahol a nő konkrétan nemet mond, de a férfi nem fogadja azt el: 

 

I simply must go (But baby it's cold outside)
The answer is no (But baby it's cold outside).

 

 

A tiltás ellenzői szerint nem lehet elvárni egy 1944-es daltól, hogy megfeleljen a 2018-as normáknak, a közösségi média pedig természetsen felrobbant a témától az igenlők és a tagadók részéről is. A Baby It's Cold Outside-ot feldolgozta korábban Lady Gaga, Michael Bublé vagy Tom Jones is, de ők nyilván nem látták még át, miről szól a dolog. 

 

Hatalmas szerencse, hogy Magyarországnak nincs dugásról szóló karácsonyi dala!

 

(via BBC)

 

comments powered by Disqus
Hírszolgáltatás

Az uniós büdzsére vonatkozóan mondta ezt a Momentum-elnök, akit az ellenzéki kerekasztalt hirdető sajtótájékoztatóján arról is kérdeztünk: kinek drukkol a szlovákiai választáson.

Meddig engedi elfajulni a bulit az MNB, és mikor szab gátat a gyenge forintnak? Lesz-e 350 forintos euró? Zsiday Viktor és Isztin Péter magyarázzák el az Azonnali podcastjában!

Az Irriducibili nem csak egy ultracsoport volt Rómában: a csúcson ők látták el az olasz radikálisokat ruhával, az SS Lazio címerét pedig örökre összekötötték a szélsőjobbal.

A román fővárosban kifejezetten budapesti mintára, teljes összefogással venné át a hatalmat az ottani jobboldali ellenzék. Bemutatjuk a jelöltet.

Nem a gyilkosság, hanem értékpapír-hamisítás miatt ítélték 19 évre a politikához is közelálló Marián Kočner milliárdost. De ez hogyan hat a szombati választásokra?

Hogyan értékeli a két, MSZP-től DK-ba távozó polgármester döntését, és milyen a viszonya Dobrev Klárával? Ujhelyi István, a szocialisták EP-képviselője válaszolt az Azonnalinak!

Láttatok már olyat, hogy valaki bekerül egy kerületi bizottságba, majd rögtön felszámolná azt? Még mi sem, de Kovács Gergely, a Kutyapárt elnöke pontosan erre készül a Hegyvidéken. Az Azonnalinak elmesélte, miért.

A hét kérdése

Szombaton új parlamentet választ Szlovákia. Te kinek drukkolsz? Ez a hét kérdése, az Azonnalin te is szavazhatsz!

Azért ide elnéznénk

Moldvai és gyimesi csángó táncház Budán február 29-én.

Történelmi diorámák, Star Wars-os csatajelenetek és világháborús terepasztalok Legóból Érden, a Magyar Földrajzi Múzeumban február 29-én és március 1-jén.

Mi vár Szlovákiára és a szlovákiai magyarokra a
február 29-ei választások után? Beszélgetés a Három
Hollóban március 2-án.

Melyik demokrata elnökjelölt-aspiráns indul a legjobb esélyekkel Donald Trumppal szemben és mire számíthatunk az amerikai elnökválasztáson? Március 5-én az Aurórában ezekről és a szuperkedd eredményeiről lesz kerekasztal-beszélgetés.

Erről lesz szó március 6-án délután 5-től az ELTE Társadalomtudományi Karán.

Ezt is szerettétek

A Fidesz EP-delegációjának vezetője szerint az EPP-vel szemben ők a nyugodt erőt képviselik, Habonynak és Mészárosnak pedig semmi
köze hozzájuk.

Igor Matovič a szlovák politika elszabadult hajóágyúja, mégis pont ez nyerheti meg neki a választásokat Szlovákiában.

Sokadik kormányzati kísérlet után is él és virul a famaffia. Elmondjuk, miért.

Merkel nem tudja teljesen meghatározni, hogy ki kövesse a kancellári székben. Nem volt ez másképp Helmut Kohl után sem.

A Fiat Professional kiemelkedően nagy jelentőséget tulajdonít a környezetvédelemnek, így folyamatosan új, jövőorientált megoldásokon dolgozik, annak érdekében, hogy mérsékelje az embert és a természetet érő káros hatásokat.

Twitter megosztás Google+ megosztás