+++ Kérj egy Reggeli feketét! Heti háromszor küldjük neked. Nem linkgyűjtemény: olvasmány. +++
Szerző: Fekő Ádám
2018. december 1. szombat, 08:30
Az államtól kapott pénzt valahogy azért el kellett költeni, de a díjakat inkább oda sem adták mellé.

Egészen különleges döntést hozott az állami pénzekkel keményen kitömött Kárpát-medencei Tehetséggondozó Nonprofit Kft, ami elvileg a fiatal szerzők támogatására lett létrehozva: a 2017-ben kiírt regénypályázatra úgy döntött, végül nem oszt ki inkább díjakat. Vagyis a beérkezett 156 regény közül egy sem jut el a kiadásig, de azért a pénzjutalom egy részét kiosztják a legjobb pontszámot kapott pályázatok között. 

 

Értsd jól: a beérkezett pályázatok közül még a legjobb sem volt elég jó, de pénz jár érte.

 

A pénzdíjak ráadásul elég impozánsak: a három legmagasabb pontszámot elért pályaművet bruttó 700, illetve 500 ezer forint különdíjban részesíti a KMTG, tehát a soha ki nem adott könyvekért több pénz jár, mint sokszor egy kiadott könyvért. Ennek fényében talán annyira nem is érdekes, de azért leírjuk, hogy a Füst és az Utolsó mesemondó című mű 700 ezer forintot ért, a Változások vihara pedig félmillió forintot. 

 

Az eredeti tervek szerint több pénz járt volna: a kiírásban a győztes még ötmillió forintot kapott volna, a második kettőt, a harmadik pedig egyet.

 

comments powered by Disqus
Hírszolgáltatás

A Láng Zsolt vezette II. kerület kiadványa negyven oldalon büszkélkedett a sikerekkel, szerintük ez nem kampány. A Fővárosi Választási Bizottság szerint viszont az.

Külön szórakoztató lesz, hogy ha Zeman közbelép, Andrej Babiš is szignózhatja miniszterelnökként a saját felmentését.

A baloldali pártvezér nem
tudott egyértelműen állást foglalni a brexitkérdésben, szavazótábora bünteti is rendesen a Munkáspártot.

Negyven éve nem nézhetnek nők férfiakat sportolni Iránban, de a FIFA most biztosítékot kapott arra, hogy a válogatott kivételt fog képezni a világbajnokságon.

Egy friss felmérés szerint az ország szurkolóinak több, mint a fele szavazott a jobboldali pártokat tömörítő koalícióra.

A hét kérdése

Ha már soha nem leszünk annyira jó hely, hogy egy sorozat rajongói alapítsanak pártot, megnéztük, melyik darabhoz melyik formáció illik! A végén persze neked kell szavazni.

Azért ide elnéznénk

Konferencia Közép-Európa kilátásairól az NKE-n szeptember 26-án.

Milyen volt az erdélyi Magyar Autonóm Tartomány? Szeptember 27-én a Kutatók éjszakáján szó lesz róla.

Neoliberálisok, posztmarxisták, populisták vagy konzervatívok legyenek? Schiffer és Lányi megmondja. Szeptember 27.

Szeptember 28-án végig lehet kóstolni egy csomó gőzgombócot. Mellé koncertek.

Újra az irodalom és könyvkultúra központja lesz négy napra a Várkert Bazár október 10-től.

Ezt is szerettétek

Mennyire kapják meg a mindennapi szexizmust azok a lányok, akik bevallottan azzal akarnak érvényesülni, hogy jól néznek ki?

Kik azok, akikről első ránézésre nem mondaná meg az ember, hogy hosszú évek óta fideszesek? Összeszedtük!

Kárpátaljáról viszont mentőt fizetnek a magyarok a határig, hogy eljussanak a rossznak tartott magyar egészségügybe. Mutatjuk, miért.

Mutatunk pár jó társasjátékot, amiben tényleg kell gondolkodni, és nem is feltétlenül a többiek kisemmizése vagy kiiktatása a cél. Azonnali-lista!

Twitter megosztás Google+ megosztás