+++ Kérj egy Reggeli feketét! Heti háromszor küldjük neked. Nem linkgyűjtemény: olvasmány. +++

Az Európai Bíróság elutasította Marine Le Pen (címlapképünkön balra) beadványt, és elrendelte, hogy a szélsőjobboldali francia politikusnak vissza kell fizetnie 41 554 eurót (13,4 millió forint), amit saját testőrének fizetésére költött – számolt be a Politico. A 2004 és 2017 között EP-képviselői mandátummal rendelkező Le Pen ügyében az Európai Unió csalás elleni hivatala (OLAF) folytatott eljárást, ami ellen a politikus fellebbezett, a hatóság politikai elfogultságára hivatkozva.

 

Beadványát az Európai Bíróság bizonyítékok hiányában nem tartotta megalapozottnak.

 

A Marine Le Pen vezette Nemzeti Tömörülés (Rassemblement National) több európai parlamenti képviselőjével szemben is folytatnak hasonló eljárásokat a finanszírozási források jogosulatlan célokra való felhasználása miatt.

 

A francia szélsőjobboldali párt egy másik EP-képviselőjének, Mylène Troszczynski-nak 56 554 eurót (18,3 millió forint) kellett visszafizetnie, míg Marine Le Pen édesapjának, a szintén EP-képviselő Jean-Marie Le Pennek több, mint 300 ezer eurót (97,1 millió forintot).

 

FOTÓ: Instagram / Barbara Saltamartini

 

comments powered by Disqus
Hírszolgáltatás

Újabb óriási tüntetésen követelték Prágában az összeférhetetlenséggel vádolt miniszterelnök lemondását.

Az Azonnali megkérdezte a leköszönő elnök Nagy Károlytól, mit szól az eredményhez, és nem csalódott-e miatta.

Minden rettegés ellenére elképesztően jó stadion lett Magyarország új nemzeti stadionja, úgyhogy most már tényleg itt lenne az ideje focizni is. Riport a Puskás-avatóról!

De vajon médiahekk az egész, vagy tényleg visszatér a Savoyai-ház Olaszországba?

Mindezt azután, hogy kedden sikerült megbuktatni az előző, EU-barát kormányt.

Most hétvégén ünnepli a protestmozgalom az egyéves születésnapját. A mostani hétvégére nagy tüntetésekkel készülnek, a társadalom többsége is mellettük áll.

Lesz-e egyáltalán idő egy győri előválasztásra, és van-e ehhez elég jelölt? A DK-n kívüli ellenzék civilekben gondolkozik.

A hét kérdése

„Támogasson téged a Momentum!” – hangozhatna a mondat azoktól, akiken megpróbáltak segíteni Fekete-Győrék az elmúlt napokban.

Azért ide elnéznénk

Jobbnál jobb európai filmeket vetítenek november 13-15. között, ráadásul még jegyet is lehet nyerni!

És mindegyiktől lehet kóstolni! Ráadásul Budapesten! És még finomak is a borok. Nov. 23.

Eljött a te időd! Ugyanis a szocialista párt szervezésében megnézhető Az ifjú Karl Marx című film november 14-én.

Fantasztikusirodalmi találkozó november 30-án!

Jávor Benedekkel, Stumpf Andrással és Bajomi-Lázár Péterrel december 12-ig.

Ezt is szerettétek

Miért nézik le egymást az értelmiségiek és a melósok? Három pályakezdő: egy büszke gázszerelő, egy egyetemista és egy self made man mondja el.

Romániának is valamiről illene szólnia. Most arról szól, hogy nagy, és még nagyobb akar lenni. Így nehéz lesz bármiféle autonómia, mert az nem mennyiségi, hanem inkább minőségi cél. Véleménycikk!

Az EU leendő éléskamrája lehetne a zöldségek tömegét termelő Észak-Macedónia, aminek az új nevét a lakói nagy része rühelli, de elviselik az olyannyira vágyott EU-tagság áraként. De lesz-e ebből valami?

Eddig is csak egy-két helyen szabadott videózni a parlamentben, de mostantól még kevesebb helyen lehet, és még hangfelvételt készíteni se szabad szinte sehol a Házban.

Twitter megosztás Google+ megosztás