+++ Kérj egy Reggeli feketét! Heti háromszor küldjük neked. Nem linkgyűjtemény: olvasmány. +++
Szerző: Hutter Marianna
2018. november 27. kedd, 21:38
Ahogy jobban teljesített a világgazdaság, már nőtt is szén-dioxid-kibocsátás.

A tavalyi évben nőtt a globális szén-dioxid-kibocsátás az Egyesült Nemzetek Szervezetének (ENSZ) jelentése szerint – írja a BBC. Ezt megelőzően 2014 és 2016 között a szén-dioxid-kibocsátás stagnált, de akkor a világgazdaságban is csak szerény növekedés volt tapasztalható. Ám a tavalyi évben a gazdaság jobban teljesített, ami 1,2 százalékkal megnövelte a szén-dioxid-kibocsátást is.

 

Ugyan 2015-ben közel 200 ország írt alá a párizsi klímaegyezményt, mely szerint a globális felmelegedést az iparosodás előtti időkhöz képest 1,5 Celsius-fokon belül kell tartani, az ENSZ becslése alapján

 

jelenleg a világ 3,2 fokos növekedés elé néz az évszázad végére, vagyis 2100-ra.

 

A tanulmány szerint több ország sem tesz eleget azért, hogy visszafogják a szén-dioxid-kibocsátást, a felelősök közt említi többek közt Amerikát, az Európai Unió országait, Kanadát és Ausztráliát is.

 

Az ENSZ teljes jelentése itt olvasható.

 

FOTÓ: Wikipédia

 

comments powered by Disqus
Hírszolgáltatás

Az igazi baj az a főpolgármester szerint, hogy a kormány nem tárgyal Budapesttel a fővárost érintő uniós források elosztásával kapcsolatban.

Székesfehérvár tízezer eurót küld az ausztrál bozóttüzek okozta károk enyhítésére. De adakozik-e a főváros és a többi önkormányzat? Körbekérdeztünk!

Két katalán függetlenségpárti is beült nemrég az EP-be, de a spanyolok kérésére máris eljárás indult, hogy fosszák meg őket mentelmi joguktól.

A Munkáspárt elnöke, Thürmer Gyula szerint ha jelöltjüknek ugyanannyi médiát adnának, mint a többieknek, mi is csodálkoznánk az eredményen.

Szöllősi külön üdvözölte a nagy sportklubok elnökeit: a névsor két aktív fideszest és egy Mészáros Lőrincet is tartalmaz.

Olyasvalakit keresünk, aki tud szerkeszteni és újságot is írni, és ami legalább ennyire fontos: hogy az Azonnalit is jól ismeri.

Egyetlen önkormányzati képviselői helyre kell időközi választást tartani Angyalföldön, és most már nyoma sincs az ellenzéki összefogásnak. Végigkérdeztük a jelölteket.

A hét kérdése

Még mindig nem tudja túltenni magát az ország Győr egykori polgármesterének horvátországi nyaralásán, úgyhogy biztos nem csak a mi fantáziánkat mozgatja Borkai sorsa. Itt a hét kérdése!

Azért ide elnéznénk

Jótékonysági árverés január 17-én az Anker'tben. Adakozni te is tudsz, katt a linkre!

Január 20-án, hétfőn este a belvárosi Rába hotelben. Regisztráljatok!

Az év legjobb bulija január 22-én szerdán. Reggeltől hajnalig!

Kiállítás Jankovics Marcell ismert és kevésbé ismert műveiből: animációktól Trianon-rajzokig. Február 2-ig a Műcsarnokban.

Politikai aspektusok a cseh és a szlovák művészetben 1989 után. Izgi kiállítás Pozsonyban egészen február 23-ig.

Ezt is szerettétek

Szerintünk az újságírókat korlátozó új szabályok nem felelnek meg az alkotmány követelményeinek, úgyhogy bepereltük az Országgyűlés Hivatalát és magát Kövért is.

Mikor lesz tárgyalás és ítélet? Mi lesz, ha nyerünk? Hogy néz ki egyáltalán egy kereset a házelnök ellen? Elmondjuk a perünk kulisszatitkait!

Eddig is csak egy-két helyen szabadott videózni a parlamentben, de mostantól még kevesebb helyen lehet, és még hangfelvételt készíteni se szabad szinte sehol a Házban.

Twitter megosztás Google+ megosztás