Lecserélték Kovács Zoltánt, Hollik István az új kormányszóvivő

Szerző: Hutter Marianna
2018.11.25. 09:58

Kovács Zoltánt sem hagyták az út szélén, a Miniszterelnöki Kabinetiroda nemzetközi kommunikációért felelős államtitkárának kérték fel.

Lecserélték Kovács Zoltánt, Hollik István az új kormányszóvivő

Orbán Viktor miniszterelnök Kovács Zoltánt a Miniszterelnöki Kabinetiroda nemzetközi kommunikációért felelős államtitkárának kérte fel – tájékoztatta az MTI-t Havasi Bertalan, a Miniszterelnöki Sajtóirodát vezető helyettes államtitkár vasárnap.

A kormányszóvivői feladatokat a jövőben Hollik István látja el – közölte a sajtófőnök.

Hollik a Fidesz harmadik kétharmadát hozó április 8-i választáson nem jutott be a parlamentbe, ugyanis a Budapest-belvárosi körzetében az ellenzéki visszalépéseknek köszönhetően végül az LMP-s Csárdi Antal nyert. Hollik a Fidesz-KDNP országos listáján nagyon hátul, a 132. helyen szerepelt, így onnan esélye sem volt arra, hogy országgyűlési képviselő lehessen. (Hogy a 132. hely mennyire reménytelen, jól illusztrálja, hogy a listán 75. helyen szereplő, a parlamentbe végül még éppen bejutó L. Simon László nyáron egy kolozsvári rendezvényen úgy fogalmazott, hogy nagyon kellettek az erdélyi magyarok voksai ahhoz, hogy még ő is bekerüljön az Országgyűlésbe.)

Kovács Zoltán egyébként 2014-től volt a kormány nemzetközi szóvivője.

FOTÓ: Hollik István / Facebook

Hutter Marianna
Hutter Marianna az Azonnali újságírója

Tetszett a cikk?

Az Azonnali hírlevele

Nem linkgyűjtemény. Olvasmány. A Reggeli fekete hétfőn, szerdán és pénteken jön, még reggel hét előtt – tíz baristából kilenc ezt ajánlja a kávéhoz!

Feliratkozásoddal elfogadod az adatkezelési szabályzatot.

Kommentek