Végre lefotózták a rejtőzködő magyar krimiírót!

Szerző: Pintér Bence
2018.11.23. 12:15

Évek óta folyik a találgatás, hogy vajon Kondor Vilmos létező személy-e: a wmn.hu most lefotózta a magyar krimi megújítóját, aki Kemény Zsófival írt közös regényt.

Végre lefotózták a rejtőzködő magyar krimiírót!

A Könyves Kálmán havi könyvajánlója ugyan lemaradt róla, de közös regényt írt Kemény Zsófi slammer, író és Kondor Vilmos, a modern magyar krimi legnagyobb hatású alkotója, a Budapest Noir-sorozat szerzője.

Az Értetek teszem egyszerre folytatása Kemény Rabok tovább című regényének, amelyben Budapesten forradalom tör ki, illetve Kondor A bűntől keletre című krimijének, amelyben a miniszterelnök halálának körülményeit egy mindenre elszállt budapesti rendőr nyomozza ki.

Most pedig Ferenczy nyomozó a forradalmi lázban égő Budapesten nyomoz egy gyilkos után, egyetlen segítője pedig egy egyetemista lány lesz.„A hajtóvadászat forradalmi fészkekben, politikusok búvóhelyein és sötét zugkocsmákban folyik, mialatt Budapest utcáin katasztrófaturisták mulatoznak partibuszokban. Ráadásul egyedül Ferenczy tudja: hacsak nem sikerül megállítaniuk a nagypofájú és hidegvérű gyilkost, a fővárosra – és az országra – senki sem fog ráismerni” – áll a fülszövegben.

Alapvetően is elég meglepő, hogy a két szerző négykezest írt,

még érdekesebb azonban az, hogy szerzőpáros interjút adott a WMN-nek, tekintve, hogy Kondor Vilmos még soha életében nem adott élőben interjút senkinek.

Én kétszer csináltam már vele, de mindkettőt e-mailben. Kondor Vilmos a könyvekben megtalálható életrajz szerint egy Sopronban élő idősödő kémiatanár, akinek van egy sólyma. A valóságban azonban a legtöbben már kész tényként kezelték, hogy a rejtőzködő író ebben a formában nem létezik, csupán egy álnévről van szó.

A WMN interjújában látható fotók megerősítik ezt a feltevést: nem az az idős ember szerepel a képeken, aki az eddigi szerzőfotókon volt látható. Bár a kompozíciók nagyon ügyesen elrejtik Kondor Vilmos arcát, a szemfülesek rögtön megállapíthatják, hogy melyik, a szerző kilétére vonatkozó teória bizonyulhat igaznak. Persze definitív bizonyíték most sincs.

NYITÓKÉP: részlet a könyv borítójáról

Pintér Bence
Pintér Bence az Azonnali külsős munkatársa

Nappal újságíró a győri Ugytudjuknál; éjszaka fantasztikus irodalomról író blogger.

olvass még a szerzőtől

Tetszett a cikk?

Az Azonnali hírlevele

Nem linkgyűjtemény. Olvasmány. A Reggeli fekete hétfőn, szerdán és pénteken jön, még reggel hét előtt – tíz baristából kilenc ezt ajánlja a kávéhoz!

Feliratkozásoddal elfogadod az adatkezelési szabályzatot.

Kommentek