+++ Kérj egy Reggeli feketét! Heti háromszor küldjük neked. Nem linkgyűjtemény: olvasmány. +++

Bár az Észak-Amerikában és Nyugat-Európában tapasztalható tömegjelenetek nem jellemzők Törökországban, de a helyiek ugyancsak előszeretettel nyitják ki pénztárcájukat Black Friday alkalmából – számolt be a Hürriyet Daily News. Az utóbbi évtizedekben globális jelenséggé váló Black Friday az Egyesült Államokból származik, ahol hagyományosan a hálaadást követő péntektől számítják a karácsonyi vásárlási láz kezdetét, amit bevett szokás szerint egy hatalmas leárazással indítanak útjára.

 

Idén különösen nagy akciók várták a vásárlókat Törökországban, hiszen az Amazon pár hónapja indította el saját portálját a mintegy 80 millió potenciális vevővel rendelkező török piacon.

 

A tömeges leárazások ellenére a Black Friday, azaz „fekete péntek”-feliratok viszont szembeötlően hiányoznak a törökországi üzletekből és webshopokból.

 

A muszlimoknak ugyanis a péntek a szent napjuk, így a Black Friday-szókapcsolat jelentős ellenérzéseket válthatna ki a vallásos vásárlókból.

 

Éppen ezért a globálisan bevett szlogen helyett kreatív megoldásokkal igyekeznek felhívni a figyelmet az akciókra. A fentebb már említett amerikai Amazon „várva várt péntek” névvel illeti leárazásait, míg a műszaki cikkeket forgalmazó német áruházlánc, a Media Markt „mesés péntekre” keresztelte az eseményt.

 

Volt olyan török vállalat, amely a saját nevét felhasználva cserélte ki a kifogásolt jelzőt, így lett a Teknosa akciójából „Techno Friday”. Egyesek viszont inkább a péntektől szabadultak meg, így „legendás akció” és „fekete akció” reklámokkal is találkozhattak a vásárlók.

 

FOTÓ: Instagram / Inong Hunain

 

comments powered by Disqus
Hírszolgáltatás

A hétvégi olasz tartományi választások majd megmutatják: újjáépülés, vagy végleges leépülés következik-e.

Csalódott-e az MSZP-s Pollreisz Balázs győri polgármesterjelölt, hogy egy volt párttársa nyíltan a fideszes jelölt mellé állt? Válaszolt az Azonnalinak!

Az európai labdarúgó bajnokságok első osztályainak bevételi listáján Magyarország befért a legjobb húszba, a bevételi források eloszlásában Kazahsztánhoz hasonlítunk.

Az egyik olasz kormánypárt, az Öt Csillag Mozgalom vezetőjét már régóta kritizálják pártján belül. Most öt nappal két kulcsfontosságú választás előtt hagyhatja ott a pártot.

Kiszivárgott a bölcsek jelentése, eszerint a Fidesz maradhatna a Néppártban, de amíg nem viselkedik jól nyilvánosan, felfüggesztve marad.

Két és fél millió forintnyi lejt kapna, aki hétüléses autót vesz, és legalább három gyereke van. Persze kérdés, hogy átmegy-e a román parlamenten a javaslat.

A Kisalföld szerint nem hírértékű a győri időközi választás jelöltjeinek vitája, ellentétben például azzal, hogy a Hír TV szavazásán mindenki egyetértett Orbán Viktorral.

A hét kérdése

A két zöldpárt már az összefogásvitában is ugyanott áll, egybe kell-e tehát olvadniuk? Ez a hét kérdése az Azonnalin!

Azért ide elnéznénk

Mit tettek a világ vezetői, hogy megfékezzék a klímaváltozást? Erre keresik a választ a MagNet Közösségi Házban január 24-én pénteken. Filmvetítés után szakértők beszélgetnek!

Beszélgetés, britpop DJ, pezsgő. Január 31-én, mikor máskor?

Erről a Fidesz is gyakran beszél, de ez most más lesz. Jakab András jogász és Gyurgyák János történész adnak elő február 12-én.

Kiállítás Jankovics Marcell ismert és kevésbé ismert műveiből: animációktól Trianon-rajzokig. Február 2-ig a Műcsarnokban.

Politikai aspektusok a cseh és a szlovák művészetben 1989 után. Izgi kiállítás Pozsonyban egészen február 23-ig.

Ezt is szerettétek

Szerintünk az újságírókat korlátozó új szabályok nem felelnek meg az alkotmány követelményeinek, úgyhogy bepereltük az Országgyűlés Hivatalát és magát Kövért is.

Mikor lesz tárgyalás és ítélet? Mi lesz, ha nyerünk? Hogy néz ki egyáltalán egy kereset a házelnök ellen? Elmondjuk a perünk kulisszatitkait!

Eddig is csak egy-két helyen szabadott videózni a parlamentben, de mostantól még kevesebb helyen lehet, és még hangfelvételt készíteni se szabad szinte sehol a Házban.

Digital Health Summit, a digitális egészségügyi megoldásokon dolgozó szakemberek, fejlesztők, befektetők és az egészségügyi intézményvezetők fóruma.

Twitter megosztás Google+ megosztás